Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία
Κοινοποίηση στο Google+

Πόσο Γραικύλοι και κακομοίρηδες είμαστε;

  23/03/2008 | 675 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Πόσο Γραικύλοι και κακομοίρηδες είμαστε;

Πριν λίγες μέρες ο Αντέννα ανέσυρε ένα παλιό βίντεο του 1992, όπου ο τότε πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ είχε δηλώσει ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Το βίντεο αυτό θεωρήθηκε «ντοκουμέντο» από πολλούς και ιδίως από τα ελληνικά blogs, τα οποία και το ενσωμάτωσαν στις σελίδες τους. Για να είναι ειλικρινής ο υπογράφων, παρασύρθηκε και το ενσωμάτωσε κι αυτός στην παρούσα σελίδα.
Γρήγορα όμως αναθεώρησα και το έβγαλα, γιατί δεν θέλω σαν Έλληνας να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Περιμέναμε τον Γκλιγκόρωφ να μας το πει; Δεν το γνωρίζουμε; Ή έχουμε την εντύπωση ότι αυτοί που κινούν τα νήματα (ΗΠΑ, Γερμανία, κτλ) δεν το γνωρίζουν; Και τότε που το είπε δηλαδή, τι έγινε; «Συγκινήθηκαν» οι Αμερικανοί και οι άλλοι και μας είπαν «δίκιο έχετε»;
Η Ελλάδα, δυστυχώς για μια ακόμα φορά, απέδειξε ότι στην διπλωματία και κατ' επέκτασην στην εξωτερική της πολιτική, είναι ανύπαρκτη. Ο Κικέρων δικαιώνεται κάθε στιγμή για τον υποτιμιτικό χαρακτηρισμό των Γραικύλων που μας απέδωσε.
Όταν η «ισχυρή» Ελλάδα των Βαλκανίων δεν είχε και δεν έχει τα κότσια να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, στο οποίο έχει σαν «ομοτράπεζο» το συνοθύλευμα εθνοτήτων των Σκοπίων (με την απογραφή του 2002, οι Σκοπιανοί ανέρχονται σε 1.297.981 και οι υπόλοιποι σε περίπου 700.000, εκ των οποίων 509.083 Αλβανοί), τότε τι να περιμένουμε στα χειρότερα;

Πάμε να βάλουμε ένα βέτο (αν το βάλουμε), και καμαρώνουμε σαν γύφτικα σκεπάρνια επειδή «τολμήσαμε» να ψελλίσουμε μετά κόπων και βασάνων ένα «Όχι» στα Σκόπια. Σιγά τα ωά! Εδώ κι επί 15 και πλέον χρόνια μας έχουν ξεφτυλίσει. Ποια σοβαρή και «ισχυρή» χώρα θα ανεχόταν τα καψόνια που γίνονται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα απ' τους Σκοπιανούς τελωνειακούς; Αλλά κι απ' αυτούς να περάσεις, σε περιμένει το «Have a pleasant stay in Macedonia» της Cosmofon του ΟΤΕ. Όπου και να πας δηλαδή, «πίκρα».

Κι έχουμε κι απ' την άλλη τους δημαγωγούς, να πετάνε κάθε λίγο και λιγάκι τις κορώνες τους κι όταν έρχεται η ώρα του «Αμ' έπος αμ' έργον», κάνουν «τουμπεκί ψιλοκομμένο». Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που δημαγωγούν εκ' του ασφαλούς. Κατέβασαν τον κόσμο σε συλλαλητήρια. Το ερώτημα είναι γιατί; Για να τονωθεί το πεσμένο ηθικό; Τι όφελος υπάρχει να διατρανώνει Έλληνας σε Έλληνα ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική»; Κάτι τέτοια βλέπουν έξω και γελάνε μαζί μας. Θες να το φωνάξεις ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική»; Ωραία, φώναξέ το. Αλλά όχι σε μένα που το γνωρίζω και είμαι μαζί σου. Πήγαινε στον ΟΗΕ, στις Βρυξέλλες κι οπουδήποτε αλλού παίζεται το «παιχνίδι». Αυτοί πρέπει να σ' ακούσουν κι όχι εγώ.

Από εσωτερική κατανάλωση, καλά πάμε. Έξω πάμε κατά διαόλου.
Πλάκα πλάκα, οι πιο ισχυρές φωνές προς τα έξω, έχουν ακουστεί μέσα από το YouTube.
Αν αναζητήσετε την λέξη Macedonia στο YouTube, το πρώτο βίντεο (με σχεδόν 1.000.000 εμφανίσεις μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο) είναι ελληνικό και μέσα σε λίγα λεπτά, εξηγεί με απλό τρόπο τις ελληνικές θέσεις. Αν κάνετε την ίδια αναζήτηση στο Google, θα πέσετε πάνω στην «Δημοκρατία της Μακεδονίας»=Σκόπια.
Λίγο παρακάτω θα συναντήσετε την σελίδα του Ελληνο-Βούλγαρου Νικόλαου Στοΐδη-Στογιάνωφ. Ο Στοΐδης ήταν μεταλλειολόγος της ΔΕΗ, με τόπο διαμονής την Έδεσσα. Το ωραία με αυτή την σελίδα είναι ότι προστατεύεται από τον ελληνικό νόμο 59/1974 σαν Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Σε απλά ελληνικά, αντιμετωπίζεται από το Ελληνικό κράτος ως κοινωφελής οργάνωση. Και φυσικά στηρίζεται έμμεσα (φόρο απαλλαγή) από το ελληνικό δημόσιο. Ο Στοΐδης ουσιαστικά αρνείται ακόμη και την ύπαρξη του Ελληνικού έθνους (θέσης του Αύστρο-Ουγγαρού Εβραίου Φαλλμεράϋερ).
Ρίξτε μια ματιά εδώ για να δείτε τι πιστεύει για τους Έλληνες και την Μακεδονία, καθώς κι εδώ για να διαβάσετε μια νέα «αποκάλυψη» για την χρυσή προσωπίδα του Αγαμέμνωνα. Ολόκληρος ο βίος και η πολιτεία του, καθώς και της οργάνωσης που συμμετέχει εδώ.

Φτάσαμε λοιπόν να παρακαλάμε τους ανεκδιήγητους Βουλγαρο-Σκοπιανούς, να μας κάνουν την χάρη και να δεχτούν το «Μακεδονία» (ναι ναι, αυτό για το οποίο θα περνάγαν πάνω από το πτώμα μας) έστω και σαν συνθετικό και μας φτύνουν στα μούτρα. Τους χαρίζουμε άλογο κι αυτοί το κοιτάνε στα δόντια. Ποιοι; Αυτοί που ο πρώην τους πρόεδρος έβγαλε βουλγαρικό διαβατήριο και πήγε να ζήσει στην χώρα που ανήκει κι ανήκουν και οι Σκοπιανοί.
Πόσο πιο χαμηλά μπορούμε να πάμε άραγε;...


Creative Commons License

Print Friendly, PDF & Email

Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα:

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ:

Κοινοποίηση:


Σχετικά θέματα:
 • Από την βρόμικη ιστορία του ΚΚΕ: Όταν οι κομμουνιστές ονειρεύονταν «ανεξάρτητο» κράτος στην Ήπειρο και τη Μακεδονία
 • «Μακεδονικό» «ανέκδοτο»
 • Τι πίνουν οι Σκοπιανοί και δε μας δίνουν;
 • Στα μυστικά του βάλτου (Πηνελόπη Δέλτα)
 • Κυρά Ντόρα, δεν το ξέρεις ότι η μια «εξαίρεση» φέρνει την άλλη;


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σχολιασμός από απλούς επισκέπτες, για διαχειριστικούς λόγους, κατά περιόδους απενεργοποιείται (ακόμη και χωρίς προειδοποίηση). Συνιστάται λοιπόν ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.  Μορφοποίηση κειμένου


  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.