Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των ημερών της «οργής»

  10/12/2008 | 491 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των ημερών της «οργής»

Οι κερδισμένοι

Η Δημοκρατία
Παρά τη γενική άποψη πως ηττήθηκε, εγώ προσωπικά πιστεύω πως έγινε το ακριβώς αντίθετο. Εκτός από το τσούρμο των ηλιθίων, εξεγέρθηκε και μια μεγάλη μερίδα απλών πολιτών ανεξαρτήτου «χρώματος» και ιδεολογίας.

Το ΠΑΣΟΚ
Η χειρότερη αντιπολίτευση των τελευταίων ετών, χωρίς να κάνει τίποτα, εκτός από δακρύβρεχτες δηλώσεις και άναμμα κεριών, είναι έτοιμη να κεφαλαιοποιήσει την οργή του κόσμου προς την κυβέρνηση προς όφελός της.

Οι αναρχικοί
Τους δόθηκε η χρυσή ευκαιρία να «ξεκαβλώσουν», να σπάσουν, να καταστρέψουν, να κάψουν και να δείξουν απροκάλυπτα πως είναι κράτος εν κράτει. Κι επειδή είναι δύσκολο έως απίθανο να υποστούν δυσμενείς συνέπειες για τις πράξεις τους, μάλλον θα βγουν κερδισμένοι…

Οι πλιατσικολόγοι
Αυτοί σίγουρα είναι κερδισμένοι. Μέσα στο χάος και την πλήρη αναρχία, αρπάξανε ότι προλάβανε ανενόχλητοι και εξαφανιστήκανε. Η πιο συνηθισμένη ατάκα στην Αθήνα ήταν: «Αγάπη μου, πάω για ψώνια»…

Τα blogs
Αν και είναι αρκετά άκαιρο να ευλογούμε τα γένια μας τούτες τις στιγμές, καλό είναι να αναφέρουμε και την αρωγή των blogs στην ενημέρωση του κόσμου. Οι επισκεψιμότητες, ειδικά των ενημερωτικών, εκτοξεύθηκαν σε πολύ μεγάλα ύψη. Ο κόσμος έχει πιο άμεση επαφή μαζί τους και τους τροφοδότησε με πακτωλό πληροφοριών. Υπήρχαν σίγουρα και υπερβολικές ή αναληθείς πληροφορίες, αλλά ευτυχώς ήταν μειοψηφία που δεν είναι δυνατόν να αναιρέσουν το σύνολο.

Οι χαμένοι

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος
Αναμφισβήτητα ο μικρός έχασε το πιο πολύτιμο πράγμα, την ίδια του τη ζωή. Κατά δεύτερον, χαμένη βγήκε και η μνήμη του, που έχει κατακρεουργηθεί από τους κάθε λογής «πλιατσικολόγους» συνειδήσεων και ψήφων.

Η κυβέρνηση και η αριστερά
Για την πρώτη είναι ήδη χιλιοειπωμένο, για τη δεύτερη όμως, αυτές τις μέρες αποκαλύφτηκε το άσχημο πρόσωπό της. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν σε έναν «εμφύλιο» πόλεμο δηλώσεων, παρακάμπτοντας τα αληθινά προβλήματα.

Το κύρος της χώρας
Η κάλυψη των γεγονότων από τα ΜΜΕ του εξωτερικού (σαν ΚΚΕ εξωτερικού φαίνεται αυτό) είχε ολοκληρωτικά αρνητική χροιά για την Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί. Πολλές χώρες εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους σκοπεύουν να έρθουν και συνέστησαν προσοχή στους πολίτες που ήδη βρίσκονται εδώ.

Ψυχικά και υλικά αγαθά
Τα έντονα έως υπερβολικά συναισθήματα, είναι στην ιδιοσυγκρασία της φάρας μας. Η τρομολαγνεία και το κλίμα πανικού που περικύκλωσε τη χώρα, έχουν φοβίσει πολύ κόσμο και σε μερικούς ίσως στοιχήσει την ψυχική τους ηρεμία. Όσο για την οικονομική καταστροφή… τι να λέμε; Εδώ και τα μεγάλα κανάλια πάθανε ζημιές, αφού χάσανε πολύτιμο διαφημιστικό χρόνο…

Η αστυνομία
Η απόλυτη χαμένη! Και άντε το σύστημα που υποθάλπει και συντηρεί παρασιτικά στοιχεία στους κόλπους της, αξίζει τη χλεύη και την οργή του κόσμου. Υπάρχουν όμως και απλοί συνάνθρωποί μας στην αστυνομία, που δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν… Στον αγώνα Παναθηναϊκού – Ανόρθωσης, ανεγκέφαλοι πιάσανε ένα φουκαρά της φρουράς, τον ξυλοκόπησαν και του έβαλαν δακρυγόνο μέσα στη στολή…

Πηγή: drseeng.blogspot.com

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
 • Παράνομοι, εξαθλιωμένοι, πεινασμένοι, θρησκόληπτοι, σε ξένη γη: ιδανικός στρατός πόλεως
 • Τι άλλο θα δούμε και τι άλλο θ' ακούσουμε;
 • Αναμένοντας την Σιωπηρή Πλειοψηφία
 • Indymedia: O στρατός του George Soros οργανώνεται. Παγκοσμιοποίηση και δικτύωση τεχνητής αναρχίας
 • Είμαστε κράτος δικαίου, ή κράτος «μπουρδέλο»;


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.
  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
  Εικονίδια
  (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
  🙂
  &#x1F642;
  🙁
  &#x1F641;
  😉
  &#x1F609;
  😄
  &#x1F604;
  😜
  &#x1F61C;
  😠
  &#x1F620;
  🙄
  &#x1F644;
  😎
  &#x1F60E;
  😕
  &#x1F615;
  😵
  &#x1F635;