Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία
Κοινοποίηση στο Google+

Αμφιθέατρο «Αλέξης Γρηγορόπουλος» στο Πάντειο - Σύντομα αναμένεται και η μετονομασία του Παρθενώνα

  19/12/2008 | 825 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Αμφιθέατρο «Αλέξης Γρηγορόπουλος» στο Πάντειο - Σύντομα αναμένεται και η μετονομασία του Παρθενώνα

«Το Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκπροσωπώντας ένα Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών αξιώνει ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που καθρεπτίζει την υποχρέωση της πολιτείας για την υλοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με ανάλογη του ρόλου του υποδομή και χρηματοδότηση, ώστε να παράγονται συνεχώς η αναγκαία κριτική γνώση και η δημιουργικότητα της νεολαίας. Είναι η γόνιμη υποθήκη για κάθε καλό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συγκλήτου με αφορμή τα τελευταία τραγικά γεγονότα, και τις κοινωνικές εξελίξεις.

Για τους λόγους αυτούς η Σύγκλητος αποφασίζει: Να μετονομάσει την αίθουσα 108 της πτέρυγας «Στασινοπούλου», σε αμφιθέατρο «Αλέξης Γρηγορόπουλος». Ένας έφηβος που δεν πρόλαβε να σπουδάσει θα μείνει με αυτόν τον τρόπο πάντα στο Πανεπιστήμιο. Να οργανώσει το Πανεπιστήμιο, σε σύντομο χρονικό διάστημα διεθνή επιστημονική εκδήλωση για την κοινωνική έκρηξη η οποία ακολούθησε τη δολοφονία. Να καθιερώσει την 6η Δεκεμβρίου κάθε έτους ως ημέρα διεξαγωγής επιστημονικής εκδήλωσης μνήμης και τιμής του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Να διοργανώσει μια πολυεπίπεδη πολιτιστική παρέμβαση. Ήδη για τον Ιανουάριο έχει προγραμματιστεί εβδομάδα γαλλικού κινηματογράφου και έχει ενταχθεί σε αυτήν η ταινία του Κ. Γαβρά «Το τσεκούρι».

Πηγή:Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια:
1. Επίσης να μετονομαστεί το Μετσόβειο σε Αλαβάνειο και το Αριστοτέλειο σε Τσίπρειο.

2. Μια αίθουσα να ονομαστεί «Μιχάλης Καλτεζάς»...αν δεν έχει γίνει ακόμη...

3. Να αλλάξει όνομα και η Ακρόπολη, πάραυτα.
Ακρόπολη
4. Να ονομαστεί και η παραλιακή σε «Μπάμπης Λαζαρίδης» και το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό σε «Δέσποινα Παπαδοπούλου».

5. Δεν είδαμε κανένα πανεπιστήμιο να δίδει τα ονόματα των Ισαάκ και Σολωμού που εκτελέστηκαν στην Κύπρο από το Τουρκικό παρακράτος. Αλλά εκεί δεν τους νοιάζει. Όταν σκοτώνονται Έλληνες από ξένους και μάλιστα προαιώνιους εχθρούς, εκεί δεν πιάνεται. Μόνο να ανασκαλίζουν την προπαγάνδα τους. Κινητοποιούνται μόνο όταν τους συμφέρει.

6. Τον τιμούμε ως το σύμβολο του θύματος από την αστυνομική βια.
Απάντηση στο 6: Και η σχολή είναι μουσείο αστυνομικής ιστορίας;

7. Σε όλους αυτούς τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, γιατρούς -δες ΕΚΑΒ κτλ-, που πέφτουν εν ώρα καθήκοντος, έδωσαν το όνομά τους πουθενά; Για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στα Ύμια, έδωσαν τα ονόματά τους πουθενά; Για τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί ως πιλότοι μαχητικών και ελικοπτέρων έδωσαν τα ονόματά τους πουθενά; Για έναν γιατρό που είχε σκοτωθεί ένα εξάμηνο πριν, όταν τράκαρε το ασθενοφόρο έδωσαν το όνομά του πουθενά; Για τους γιατρούς-νοσηλευτές που είχαν σκοτωθεί όταν έπεσε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, έδωσαν το όνομά τους πουθενά; Τα ονόματα του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού τα έδωσαν πουθενά;

8. Α ρε Θάνο Αξαρλιάν,...εσύ δεν ήσουνα παιδί,...εσύ δεν είχες όνειρα,...εσύ δεν είχες μάνα,...εσύ δεν είχες πάει άδικα,...εσένα τι κάνανε για να τιμήσουνε τον άδικο χαμό σου;

9. Πότε πρόλαβαν να συγκληθούν, να μελετήσουν την πρόταση, να πάρουν την απόφαση!!! Για να αλλάξει ΕΝΑ σπασμένο τζάμι (από τα πολλά) σε ελληνικό πανεπιστήμιο χρειάζονται μήνες γραφειοκρατίας, η μετονομασία του αμφιθεάτρου έγινε σε χρόνο ρεκόρ!

10. Τον καημένο τον Αλέξη. Όλοι ασελγούν στο πτώμα του. Εχμ... η Πάντειος δεν είναι και καμιά σοβαρή σχολή. Και ειδικά η Σύγκλητός του.

11. Το «αμφιθέατρο» είναι πλεονασμός. Σκέτο «θέατρο» είναι ό,τι πρέπει.

Πηγή: hellenicrevenge.blogspot.com


Creative Commons License

Print Friendly, PDF & Email

Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα:

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ:

Κοινοποίηση:


Σχετικά θέματα:
 • Γράμμα στον άτυχο 15χρονο, Αμιντούλα Νατζάφι
 • Η αθλιότητα των ΜΜΕ - Οι ειδήσεις που δεν βολεύουν, εξαφανίζονται...
 • «Δεκεμβριανά» 2008 - Το πραγματικό παρακράτος, οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» και το σαμάρι που λέγεται «Αστυνομία»


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σχολιασμός από απλούς επισκέπτες, για διαχειριστικούς λόγους, κατά περιόδους απενεργοποιείται (ακόμη και χωρίς προειδοποίηση). Συνιστάται λοιπόν ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.  Μορφοποίηση κειμένου


  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.