Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Η πολιτική της καρπαζιάς...

  22/12/2008 | 534 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Η πολιτική της καρπαζιάς...

Επί χιλιάδες χρόνια οι Έλληνες πολεμούσαν. Πολεμούσαν μεταξύ τους αλλά πολεμούσαν και με τους Πέρσες, τους Ινδούς, τους Βούλγαρους, τους Τούρκους, τους Γερμανούς και πάει λέγοντας. Πάντα υπήρχαν βάρβαροι. Πάντα υπήρχαν εχθροί προ των πυλών… Η γεωγραφική θέση της πατρίδας μας είναι τέτοια που την εμπλέκει σε συγκρούσεις γεωπολιτικού χαρακτήρα από αρχαιοτάτων χρόνων. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την φτωχή σε πόρους παραγωγικότητα της Ελλάδας, δημιούργησε κατοίκους που αν μη τι άλλο ήταν σκληροτράχηλοι, ολιγαρκείς και πάνω απ`όλα καλοί πολεμιστές. Για το τελευταίο υπάρχουν διεθνείς μαρτυρίες με σημαντικότερες ίσως εκείνες του Τσόρτσιλ αλλά και του ίδιου του Χίτλερ…

Η σημερινή κατάσταση των Ελλήνων είναι σαφώς διαφορετική. Η Ελλάδα μέσα σε μόλις 35-40 χρόνια άλλαξε πρόσωπο και οι Έλληνες από σκληροτράχηλοι έγιναν μαλθακοί. Η ραγδαία μεταμόρφωση της Ψωροκώσταινας σε μαντάμ Σουσού έχει το τίμημά της. Ο Έλληνας σήμερα ασχολείται με την καλοπέραση και όχι με την επιβίωση. Τα I.X αυτοκίνητα, τα πάσης φύσεως ηλεκτρονικά μαραφέτια και τα πάμπολλα είδη πολυτελείας που μέχρι πριν από 10-20 χρόνια ήταν απρόσιτα, σήμερα κυριαρχούν στη ζωή μας. Καλώς ή κακώς λοιπόν οι πολεμιστές Έλληνες έγιναν καλοπερασάκηδες. Κιοτέψανε…
Αυτό βέβαια από μόνο του δεν θα ήταν ζημιογόνο αν δεν εξακολουθούσε να υπάρχει η ευαίσθητη αυτή γεωγραφική θέση της Ελλάδας που λέγαμε. Γείτονές μας εξακολουθούν να είναι οι Βούλγαροι, οι Αλβανοί και οι Τούρκοι. Με το που ενσωματωθήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει ότι μεταφερθήκαμε γεωγραφικά και στη Σκανδιναβία. Συνεχίζουμε να κατοικοεδρεύουμε στα Βαλκάνια. Την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

Αποτέλεσμα της μεταμόρφωσης αυτής είναι και τα αλλεπάλληλα χαστούκια που δεχόμαστε σαν Έθνος και στα οποία όχι μόνο δεν αντιδρούμε αλλά στρέφουμε χριστιανικά και το άλλο μάγουλο.
Εισβάλουν στη Κύπρο οι Μογγόλοι; Την πάπια εμείς.
Θέλουν να λέγονται Μακεδονία οι Σκοπιανοί; Το δεχόμαστε.
Απαγορεύουν οι Τούρκοι τοποθέτηση S-300; Συμμορφωνόμαστε.
Κάνουν ΜΠΟΥ!!! κάποιοι Αμερικάνοι κατώτεροι υπάλληλοι του Στέιτ Ντεπάρτμεντ; Τα κάνουμε στα παντελόνια μας εμείς.
Γιατί; Διότι η συνέχιση της καλοπέρασης μας δεν μας επιτρέπει να μπλέκουμε σε περιπέτειες.
Ποιός νεοέλληνας θα τρέξει να πολεμήσει στα βουνά όταν χρωστάει δόσεις στο καμπριολέ του;
Ποιός θα φυλάει σκοπιά στα λαγκάδια όταν το βράδυ τραγουδάει ο Πλούταρχος;
Ποιός θα υπερασπίσει την Ελλάδα; Ο Κορκολής; Ο Ασλάνης ή όλοι ανεξαιρέτως οι νέοι που γαλουχήθηκαν με την ιδέα της αρπαχτής, του φραπουτσίνο και του εύκολου κέρδους;
Γιατί να πάμε φαντάροι; Να υπερασπίσουμε ποιόν; Την οδοντίατρο με τα στρίνγκ ή την Έλενα Ράπτη; Αφού αν γίνει πόλεμος όλοι οι παραπάνω θα σπεύσουν σούμπιτοι στην Ελβετία…

Όλα τα προαναφερόμενα δυστυχώς ισχύουν. Αλλά πάντα ίσχυαν. Αυτοί που ανέκαθεν πολεμούσαν για την Ελλάδα ήταν ο απλός λαός. Η πλέμπα. Οι εκάστοτε κυβερνήτες και μεγαλοσχήμονες παράγοντες την έκαναν για το Λονδίνο, τη Μέση Ανατολή κλπ. Σήμερα όμως βλέπουμε ότι η τάση φυγής και η αποφυγή πολεμικών κακουχιών και όχι μόνο, έχει διαποτίσει όλον τον κοινωνικό ιστό. Εχει διαστρωματωθεί. Έχει περάσει στο μεδούλι και του πιο απλοϊκά σκεπτόμενου Έλληνα. “Γιατί να πολεμήσω; Για τον Λάτση;”.
Έχει αλλοιωθεί το κοινωνικό μας DNA. Πάρτε για παράδειγμα τους Σέρβους. Το Βελιγράδι βομβαρδίζονταν νυχθημερόν το `97 κι`αυτοί χορεύανε πάνω στις γέφυρες. Εμάς όχι να μας βομβαρδίσουνε οι Αμερικάνοι… Οι Περουβιανοί να μας απειλήσουν, θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας στα σούπερ μάρκετ προσπαθώντας να αγοράσουμε κονσέρβες και DVD για τα βράδυα των βομβαρδισμών...

Για όλα τα παραπάνω υπάρχει μία, άσχημη δυστυχώς, λύση. Ο μόνος τρόπος για να συνέλθουμε από την βυθιότητα στην οποία έχουμε περιέλθει είναι ένα θερμό επεισόδιο. Ένας πόλεμος 2-3 ημερών. Το αποτέλεσμα θα είναι να συσπειρωθούμε, να ξυπνήσουμε και γιατί όχι να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε Έλληνες και όχι Σουηδοί. Ότι καταγόμαστε από Ήρωες και όχι από κατάδικους. Ότι η ελευθερία μας και η καλοπέρασή μας δεν είναι δεδομένα δικαιώματα που μας παραχωρήθηκαν καθότι ωραίοι, αλλά είναι προνόμια που έχουν κερδίσει αγωνιζόμενοι σκληρά, άλλοι στο παρελθόν για χάρη μας. Άλλοι, που αφήσανε τα κόκκαλά τους στα πεδία των μαχών προκειμένου σήμερα εμείς να οδηγούμε Μερσεντές ακούγοντας Τουρκοπόπ και να πηγαίνουμε στα σκυλάδικα πλουτίζοντας ηλιθίους...που τρώνε “είδη υγιεινής”.
Αυτούς λοιπόν τους άλλους τους προδίδουμε καθημερινά. Τους ξεφτιλίζουμε με την μαλθακότητα μας και την ηττοπάθεια που αυτή συνεπάγεται. Όταν λοιπόν αποφασίσουμε ότι ώς εδώ και μη παρέκει, τότε θα καταλάβουμε πως Ελλάδα δεν είναι οι μαϊντανοί των καναλιών και ο “Λάκης ο Γλυκούλης” αλλά όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν την γεωγραφική αυτή περιοχή να αποτελεί στόχο ζήλειας και θαυμασμού σε παγκόσμιο επίπεδο και διαχρονικά. Ότι η Ελλάδα είμαστε εμείς και πως αν συνεχίσουμε τον ύπνο του δικαίου τότε η πολιτική της καρπαζιάς είναι η μόνη πολιτική που μας αξίζει…

Έλληνες γρηγορείτε. Οι "Σφαλιαρέληδες είναι προ των πυλών"…έτοιμοι να μας αρχίσουν στις γρήγορες.

Μάριος Αντύπας

Πηγή: press-gr.blogspot.com

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
 • Κατηγορώ τους Νεοέλληνες
 • Χριστιανικό εορτολόγιο - Ο διαχρονικός εξευτελισμός των Νεοελλήνων
 • Η εθνική μας φασουλάδα (Ηλίας Πετρόπουλος)
 • Αρχαίοι Έλληνες και συμπλεγματικοί Νεοέλληνες
 • Η δυστυχία τού να είσαι Έλληνας (Νίκος Δήμου)


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.
  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
  Εικονίδια
  (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
  🙂
  &#x1F642;
  🙁
  &#x1F641;
  😉
  &#x1F609;
  😄
  &#x1F604;
  😜
  &#x1F61C;
  😠
  &#x1F620;
  🙄
  &#x1F644;
  😎
  &#x1F60E;
  😕
  &#x1F615;
  😵
  &#x1F635;