Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία
Κοινοποίηση στο Google+

Υπάρχουν και Έλληνες, που δεν πάνε στην Βουλγαρία για να πηδήξουν...

  01/01/2009 | 4.131 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Υπάρχουν και Έλληνες που δεν πάνε στην Βουλγαρία για να πηδήξουν, παρά για να θαυμάσουν τα όποια αξιοθέατα μιας ξένης χώρας.
Υπάρχουν και Έλληνες (ίδες) που επιλέγουν μια γείτονα χώρα για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν από την καθημερινότητά τους αποσπασμένοι από τα προβλήματά τους.
Αυτά τα παραπάνω απλά πράγματα ΔΕΝ τα προσφέρει πια η Βουλγαρία, μια χώρα που είναι, κυριολεκτικά πνιγμένη στην ακρίβεια, στην ασυδοσία, στην αγένεια, στην μνησικακία για τους Έλληνες που «έχουν το Αιγαίο και περνάνε καλύτερα», στην κλοπή βεβαίως, στην έλλειψη ισονομίας, στα ανύπαρκτα (εντελώς) και κατευθυνόμενα ΜΜΕ.
Σε μια χώρα που κυριαρχεί ο τζόγος (με τον ξένο να χάνει υποχρεωτικά!) και η πορνεία, σε μια χώρα που κυριαρχεί ο σουγιάς και το πιστόλι, σε μια χώρα που η οικονομική και κοινωνική ψαλίδα μεταξύ πολλών και λίγων είναι ΧΑΩΔΗΣ…

Επιτέλους, ανίκανε υπουργέ Σπηλιωτόπουλε, βγάλε μια ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ για να προστατεύσεις τους εκατοντάδες Έλληνες που οδηγούνται ως πρόβατα στην σφαγή από τα… ελληνικά τουριστικά πρακτορεία (που ΔΕΝ τους προστατεύουν διόλου!).
Όλους αυτούς τους συμπολίτες σου που σε ψήφισαν για να βρεθείς εκεί πέρα, τους κλέβουν, τους μιλάνε άσχημα, τους εκμεταλλεύονται, τους δέρνουν, τους μισούν θανάσιμα, οι πολίτες μιας χώρας που βρίσκεται πενήντα χρόνια πίσω σε ευρωπαϊκή νοοτροπία και σκοπεύουμε να τους βάλουμε σε λίγο ισότιμους στην Ευρώπη αυτούς τους άχρηστους.

Λεπτομέρεια: Στην Σόφια, υπάρχουν δυο ειδών ταξί. Μιας έντιμης εταιρίας («one euro» λέγεται) που χρεώνει κανονικά τους πελάτες της και ΟΛΕΣ οι άλλες που χρεώνουν ΕΞΙ φορές πάνω την κάθε απόσταση, ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΟΜΙΜΑ! Η ταμπέλα στα βουλγαρικά το λέει ξεκάθαρα μέσα στο όχημα. Όφειλες να γνωρίζεις… την γλώσσα και να το διάβαζες θα σου πουν οι μαφιόζοι μπάτσοι (στο σύνολό τους δυστυχώς!). Πουθενά δεν θα βρεις το δίκιο σου και θα σε ταλαιπωρήσουν με πολύωρη γραφειοκρατία ώστε να αποτραπεί κάθε μελλοντική προσπάθειά σου να θίξεις το σύστημα!

Υ.Γ.: Κράτησα για το τέλος ένα ασήμαντο περιστατικό που, όμως, θα σας βάλει στο κλίμα της Σόφιας: Σε κόκκινο φανάρι μια στρατιά από 10χρονα αγόρια σου καθαρίζει (βρωμίζει) δίχως να σε ρωτήσει, το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Δίνεις τόπο στην οργή και ανοίγεις το παράθυρο. Τους δίνεις μερικά πεντάλεπτα ή δεκάλεπτα ευρώ (τα χάλκινα όπως τα λέμε) που στο σύνολό τους αγγίζουν το μισό ευρώ. Σημειωτέον, στην Βουλγαρία ο μέσος μισθός είναι στα 200 ευρώ μηνιαίως. Ο μικρός γίνεται αναιδής και σου ζητάει ένα ευρώ. Δεν του δίνεις, φυσικά, και τότε σου πετάει στα μούτρα τα χάλκινα και αν καθυστερήσεις και δεν φύγεις, οι υπόλοιποι θα αρχίσουν να κλωτσάνε και να πετάνε πέτρες στο αμάξι.

Διατελώ…

Ορφέας Αρδίζογλου


Creative Commons License

Print Friendly, PDF & Email

Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα:

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ:

Κοινοποίηση:


Σχετικά θέματα:
 • Απ' τον «ανθόκηπο» του Χριστιανισμού: Άγιος Αθανάσιος
 • Ένας Έλληνας που επιμένει ότι δεν είναι Ρωμιός
 • Νέρωνας - Ο λαοφιλής και φιλέλληνας αυτοκράτορας που κατασυκοφαντήθηκε από τους χριστιανούς
 • Βυζάντιο: Ο δολοφόνος των Ελλήνων
 • Η προέλευση των Ελλήνων (Άρης Πουλιανός)


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σχολιασμός από απλούς επισκέπτες, για διαχειριστικούς λόγους, κατά περιόδους απενεργοποιείται (ακόμη και χωρίς προειδοποίηση). Συνιστάται λοιπόν ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.  Μορφοποίηση κειμένου


  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.