Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία
Κοινοποίηση στο Google+

Τι άλλο θα δούμε και τι άλλο θ' ακούσουμε;

  09/01/2009 | 1.161 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Δεν ξέρω γιατί, αλλά ήμουν αρκετά υποψιασμένος για το τι θα δω και θ' ακούσω στα σημερινά δελτία ειδήσεων.
Όπως έχω πει, τίποτε δεν προκαλεί έκπληξη πλέον για ότι αναδύεται απ' τον τηλεοπτικό βόθρο.

Καταρχάς όμως, έμαθα κάτι που δεν έχει σχέση άμεση με τα ΜΜΕ.
Όταν άκουσα απ' τα δελτία ειδήσεων ότι συνελήφθησαν κάποιοι δικηγόροι, απόρησα.
Η απορία μου λύθηκε βλέποντας τις εικόνες κι εδώ πραγματικά ένιωσα έκπληξη. Γιατί;
Μα γιατί έχουμε ξεφύγει τελείως αγαπητοί φίλοι.
Δεν πίστευα στ' αυτιά μου, όταν άκουσα ότι αυτοί οι δικηγόροι παρεβρίσκονταν εκεί για άμεση συμπαράσταση και νομική κάλυψη των εν δυνάμει «θυμάτων της αστυνομικής καταστολής», δηλαδή των γνωστών αναρχομπαχαλάκηδων.
Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Καινούργιο φρούτο;
Δεν ήξερα αν θα πρέπει να γελάσω ή να θυμώσω όταν έβλεπα στην οθόνη κάποιους απ' αυτούς τους δικηγόρους να ζητούν επιτακτικά τα στοιχεία κάποιων αστυνομικών που «τόλμησαν» να απωθήσουν κάποιους απ' τους «διαδηλωτές».
Κι όπως διάβασα κάπου, οι δικηγόροι αυτοί συνελήφθησαν επειδή εμπόδισαν την σύλληψη κάποιων «διαδηλωτών», που προφανώς δεν ήταν «αγγελούδια».
Έχουμε ένα καινούργιο φαινόμενο δηλαδή, όπου κάποιοι «αυτόκλητοι» δικηγόροι, λειτουργούν ως νομική ασπίδα των «γιαλαντζί» αναρχικών (ή όπως θέλετε πέστε τους, οι πράξεις μετράνε) προστατεύοντας τα «δικαιώματά» τους. Το αυτονόητο «δικαίωμα» (ως έχει φανεί εώς τώρα) στην καταστροφή και το πλιάτσικο.
Ρε παιδιά να το θέσω αλλιώς;
Έχουμε πάει πολύ μπροστά ως χώρα στο θέμα της προστασίας των «δικαιωμάτων» και της «προστασίας του πολίτη», ή εγώ έχω μείνει έτη φωτός πίσω;

Η επόμενη είδηση που άκουσα, ήταν για κάτι «ψιλές» που έφαγαν κάποιοι δημοσιογράφοι.
Δεν θα το κρύψω ρε παιδιά. Πολύ το ευχαριστήθηκα, αν και απ' ότι κατάλαβα τα παραφούσκωσαν οι «αντικειμενικοί δημοσιογράφοι που φροντίζουν για την ενημέρωσή μας».
Η κυρία Ηρώ Καριοφύλη του Άλφα, ήταν μάλιστα πολύ «αποκαλυπτική» σε σχέση με την αστυνομική βία που ασκήθηκε: Η αστυνομία δεν την άφησε να πάει στο σημείο που βρισκόταν ο εικονολήπτης της!
Και το συγκλονιστικό του πράγματος δεν τελείωσε εδώ. Οι αστυνομικοί ήταν και αναιδείς!
«Τόλμησε» να της πει ένας απ' αυτούς την εξής ακατανόμαστη και «κατάπτυστη» φράση: «Εδώ κάνουμε επιχείρηση κυρία μου, δεν ψήνουμε παστίτσιο!» (σ.σ.: Ν' αγιάσει το στόμα σου άνθρωπέ μου).
Φαντάζομαι ότι θα αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της «καταδικαστέας» πράξης του αναιδέστατου αστυνομικού που καταστρατήγησε όλους τους ζαμπούνειους κανόνες του «σαβουάρ βιβρ» και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα καταχωρηθεί στο «Hall of shame» του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.
Η κυρία Καριοφύλη μάλιστα προσπάθησε να μας καταδείξει το άδικο της στάσης των αστυνομικών, λέγοντας «κάνουν, λες κι εμείς τους πετάμε πέτρες και μολότοφ».
Κύριοι δημοσιογράφοι, μόνο αυτό δεν έχετε κάνει ακόμα. Στα μάτια του πολύ κόσμου όμως (και μάλλον όχι άδικα), είστε ηθικοί συναυτουργοί της δημιουργίας των τελευταίων φαινομένων.
Δώσατε άλλοθι κύριοι με την στάση σας, στον «ανθό» της νεολαίας. Σας είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε, ή σας φτύνουν κι εσείς νομίζετε ότι ψιχαλίζει;

Αφήνω τελευταίον και κλείνω μ' αυτόν, τον Άκη...
Ποιον Άκη; Ελάτε ρε παιδιά... Ένας είναι ο Άκης, ο «ογκόλιθος» της «αντικειμενικής» ενημέρωσης. Αυτός που κάνει «πάρτι» κάθε φορά με τις αντοχές μας και τα νεύρα μας.
Τι είπε σήμερα ο πανμέγιστος;
«Οι αστυνομικοί με τις δηλώσεις τους, στοχοποίησαν τους δημοσιογράφους»!!! 😆

Έλεος βρε Άκη...
Ο γιατρός μου έχει πει να μην ταλαιπωρώ το στομάχι μου με ηχηρούς γέλωτες.
Θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν;
Σε παρακαλώ λυπήσου μας. Όχι για μας... Για τις φουκαριάρες τις μάνες μας...


Creative Commons License

Print Friendly, PDF & Email

Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα:

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ:

Κοινοποίηση:


Σχετικά θέματα:
 • Δημοσιογραφικές απάτες και...«πατάτες» - Ε, αφού το έγραψαν οι εφημερίδες και το είπε η τηλεόραση, έτσι θα είναι...
 • Όλγα Τρέμη και Γιάννης Πρετεντέρης - «Τα ντόπερμαν της ενημέρωσης» και το «όνειδος της δημοσιογραφίας»
 • Στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ
 • Αναμένοντας την Σιωπηρή Πλειοψηφία
 • Δικηγορικό ατόπημα σε δελτίο ειδήσεων - Άγνοια ή εν τη ρύμη του λόγου;


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σχολιασμός από απλούς επισκέπτες, για διαχειριστικούς λόγους, κατά περιόδους απενεργοποιείται (ακόμη και χωρίς προειδοποίηση). Συνιστάται λοιπόν ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.  Μορφοποίηση κειμένου


  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.