Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Απορία: Τελικά το ελληνικό σύνταγμα αναφέρει τον όρο «ανεξιθρησκεία» ή «θεοκρατία»;

  11/06/2008 | 1.331 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Έπεσε σήμερα το μάτι μου σε μια αναφορά της Espresso στο βιβλίο του επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ, Αντώνη Αντωνιάδη, «Κρεμώντας τη στολή». Η εφημερίδα φιλοξενεί κάποιες απόψεις του κ. Αντωνιάδη, οι οποίες περιέχονται στο βιβλίο του και είναι επικριτικές για την θρησκεία, τον χριστιανισμό, την Εκκλησία κτλ.
Ο κ. Αντωνιάδης πέραν κάποιων σχετικά δεικτικών σχολίων, δεν λέει και κάτι πρωτάκουστο για κάποιον σχετικά ψαγμένο χρήστη του ίντερνετ. Μια σύντομη αναζήτηση, επιβεβαιώνει και τεκμηριώνει τα όσα γράφει στο βιβλίο του. Θα μου πείτε λέει πολλά για κάποιον «πιστό» που του «χαλάνε τη σούπα» και του προσβάλλουν το «θρησκευτικό συναίσθημα» τέτοιες απόψεις. Ε, εντάξει, σ’ αυτή την περίπτωση, η εφημερίδα φαίνεται έστω και «χλιαρά» να μην συμφωνεί με τον «φτου φτου φτου. 666 666 666» κ. Αντωνιάδη και τηρώντας μια σχετικά «ουδέτερη» στάση, «χαϊδεύει» τ’ αυτιά των αναγνωστών της (αυτή την εντύπωση τουλάχιστον δίνει σε μένα).

Μου έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση το παρακάτω απόσπασμα και για να είμαι ειλικρινής, το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται, δεν το γνώριζα.


Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης σε συνέντευξή του στην «Espresso» είχε δηλώσει άθεος, με αποτέλεσμα λίγες μέρες αργότερα ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Σούρλας να ζητήσει, με ερώτησή του που κατάθεσε στη Βουλή, να αφαιρεθεί ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ ναύαρχου Αντώνη Αντωνιάδη. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Αντωνιάδη να γράψει το βιβλίο «Κρεμώντας τη στολή». Ο ίδιος στη σελίδα 258 αναφέρει:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε λαός αξίζει τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις που ο ίδιος εκλέγει. Αναρωτιέμαι, όμως, αν τα λίγα αυτά χρόνια κοινοβουλευτικού βίου δικαιολογούν ένα επίπεδο λαού που στέλνει στο Κοινοβούλιο ανθρώπους η πολιτισμική υστέρηση των οποίων μετριέται κυριολεκτικά σε αιώνες! Αναρωτιέμαι, ακόμη, αν δικαιολογούν εκλεγμένους βουλευτές οι οποίοι να ζητούν θεσμικές κυρώσεις εις βάρος μου επειδή δεν πιστεύω στον Χριστό και στην Παναγία! Ή η Ελληνική Βουλή ζει το Μεσαίωνά της ή εγώ έχω την ψευδαίσθηση ότι ζω σε πολιτισμένη χώρα.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης κλείνει το βιβλίο του ως εξής:

Στην ερώτηση γιατί δεν παραιτήθηκα από το Ναυτικό αφού δεν ήμουν χριστιανός, απαξιώ να απαντήσω. Τη θεωρώ τόσο βαθιά απολίτιστη και βλακώδη, ώστε να με πείθει ότι η νοητική θόλωση του ερωτώντος δεν θα του επιτρέψει ποτέ να καταλάβει και την πιο απλοϊκή απάντηση την οποία θα μπορούσα να δώσω.


Ρε παιδιά, έχουμε τέτοιους «Ταλιμπάν» στην ελληνική βουλή; Αυτά ούτε (καθ’ υπερβολήν το λέω) στο Αφγανιστάν που «παράγουν» τους αυθεντικούς Ταλιμπάν δεν γίνονται…

Αυτός ο βουλευτής τελικά εκπροσωπεί την λαό που τον έστειλε στη βουλή, ή την Εκκλησία;
Μπήκε στο κοινοβούλιο σαν πολιτικός, ή σαν ιεράρχης-ιεροξεταστής;
Είναι δυνατόν να προκαλεί την νοημοσύνη μας, παραβιάζοντας καταφανέστατα ένα από τα άρθρα του συντάγματος (και μάλιστα με ερώτηση στη βουλή!!!);
Όχι τίποτε άλλο, αλλά είχα και μια αρκετά καλή γνώμη για τον κ. Σούρλα.

Ολόκληρο το κείμενο εδώ.

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
  • Αντιδημοκράτης (Κωνσταντίνος Πλεύρης)
  • Ανδρέας Παπαμικρόπουλος και η άγνωστη ιστορία της απόπειρας ανατινάξεως της ελληνικής Βουλής το 1907
  • Αναψηλάφηση της ρήσης του Ιωάννη Μακρυγιάννη: «Αν είναι να μείνωμε ημείς νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και εμείς τώρα»
  • Ο βουλευτής στην ελληνική κοινωνία του 19ου αιώνα
  • Η απάντηση στο ερώτημα: Ποιός κατέστρεψε την Ελλάδα;


  • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


    Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
    • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
    • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
    • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
    • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
    • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
    Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


    Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.




    Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
    • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
    • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
    • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
    • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
    • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
    • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
    • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
    • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
    Εικονίδια
    (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
    🙂
    &#x1F642;
    🙁
    &#x1F641;
    😉
    &#x1F609;
    😄
    &#x1F604;
    😜
    &#x1F61C;
    😠
    &#x1F620;
    🙄
    &#x1F644;
    😎
    &#x1F60E;
    😕
    &#x1F615;
    😵
    &#x1F635;

     
    Εναλλαγή σε εμφάνιση φορητής συσκευής