Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία
Κοινοποίηση στο Google+

Χριστιανοί Ταλιμπάν και διαδίκτυο - Έλα κι εσύ στο Facebook και κάνε «report» τους «αντίχριστους»

  24/08/2008 | 1.096 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Υπάρχουν κάποιες ενέργειες της Εκκλησίας και των Ταλιμπάν που την υπηρετούν, που προσωπικά με κάνουν (εκτός το ότι με εξοργίζουν) να επιθυμώ ακόμα περισσότερο τον διαχωρισμό της από το ελληνικό κράτος (ας μην μιλήσουμε καλύτερα για την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία).

Τι έχει συμβεί λοιπόν;
Καθώς αυτόν τον καιρό είναι επίκαιρο το θέμα του Εθνικού Κτηματολογίου, ένα ελληνικό blog ιδιοκτήτης του οποίου δηλώνει ο κύριος Αδάμ Σαββίδης, το ekklisia-ktimatologio.blogspot.com, άδραξε της ευκαιρίας και σε σχετικά κόσμιο ύφος υπέβαλλε κάποια λογικά «αιτήματα», χωρίς να αρνείται το δικαίωμα περιουσίας στην Εκκλησία:

1. Να δηλώσει (σ.σ.: η Εκκλησία) και να αποδείξει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς στο κτηματολόγιο και στους αρμόδιους φορείς. Εάν δεν αποδειχθεί για ορισμένα ακίνητα ότι τα απέκτησε νομίμως, να περιέλθουν αυτά στο κράτος σύμφωνα με το νόμο. Εάν προκύπτουν πλαστά έγγραφα ή παράνομες ενέργειες για το ιδιοκτησιακό, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι σύμφωνα με το νόμο. ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ και ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ.

2. Η Εκκλησία να φορολογείται όπως όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία της και για τα έσοδά της. Να δημοσιεύει ισολογισμούς και να εκδίδει φορολογικά στοιχεία. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ.

3. Τα έξοδα της εκκλησίας να πληρώνονται από τα έσοδά της και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εγώ εάν ίδρυα οποιοδήποτε θρησκευτικό (ή άλλο) οργανισμό, θα με απάλλασσαν από τη φορολογία, ή θα μου πλήρωναν τους υπαλλήλους μου;

4. Εάν η εκκλησία θέλει να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο να το πράξει όπως κάθε άλλο πρόσωπο και να απολάβει τις ανάλογες φοροαπαλλαγές σύμφωνα με το νόμο.

Ο κύριος Σαββίδης δεν έμεινε μόνο στην δημιουργία του blog, αλλά δημιούργησε και το group «Και η εκκλησία να πληρώσει στο Κτηματολόγιο» στην γνωστή ιστοσελίδα Facebook.

Και ω εκ του θαύματος ο λογαριασμός αυτός διαγράφεται! (ο παραπάνω σύνδεσμος αφορά νέο λογαριασμό). Η αιτία; Η μαζική «επιδρομή» που έκαναν οι Ταλιμπάν της ορθοδοξίας ανάγκασαν το Facebook να προχωρήσει στην διαγραφή του γκρουπ, καθώς δέχτηκε «αναφορές» (δηλ. καταγγελίες) για την συγκεκριμένη ομάδα συζητήσεων.

Ο ίδιος ο δημιουργός του group εξηγεί:

ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΑ 2000 ΜΕΛΗ.

ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ REPORT ΣΤΟ FACEBOOK, ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ GROUP ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ “ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ”, TO PROFILE ΜΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ, ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ POSTS KAI TA ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ. Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΟΥΝΑ ΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΕΓΚΡΙΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ FACEBOOK ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΥ. ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΣΤΟ GROUP ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 2000 ΜΕΛΗ ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ GROUP ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ REPORT ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ.

ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ. ΠΡΟΣΒΛΕΠΩ ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΟ GROUP ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ.

ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ BLOGS, ΕΝΩ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΔΑΜ.

Κι αναρωτιέμαι τώρα εγώ:
Καλά βρε αθεόφοβοι «θεοσεβούμενοι», δεν έχετε τον Θεό σας;
Είναι τόσα «πολλά τα λεφτά Άρη» και καταφεύγετε σε τέτοιες γελοιότητες, ή απλώς δεν έχετε συναίσθηση του τι ακριβώς κάνετε τυφλωμένοι από τον θρησκευτικό φανατισμό σας;

Έλεος...


Creative Commons License

Print Friendly, PDF & Email

Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα:

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ:

Κοινοποίηση:


Σχετικά θέματα:
 • Μικρά και τριανταφυλλένια (4)
 • 1821, Τατσόπουλος και Κολοκοτρώνης
 • Έλληνες και Facebook
 • Απόσταγμα λαϊκής σοφίας: Όταν ο δημοσιοκάφρος δεν έχει δουλειά, γαμάει τους «μπάτσους»
 • Ευχαριστώ το Θεό που υπάρχει το Facebook! - Ιταλίδα διέσυρε τον αρραβωνιαστικό της, κολλώντας αφίσες σε όλη τη Ρώμη με τις...πομπές του!


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σχολιασμός από απλούς επισκέπτες, για διαχειριστικούς λόγους, κατά περιόδους απενεργοποιείται (ακόμη και χωρίς προειδοποίηση). Συνιστάται λοιπόν ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.  Μορφοποίηση κειμένου


  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.