Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία
Κοινοποίηση στο Google+

Gravatar - Τι είναι και σε τι χρησιμεύει;

  03/04/2009 | 933 εμφανίσεις | Σχολιασμός

GravatarΤο gravatar είναι μια δωρεάν υπηρεσία που παρέχεται από την ιστοσελίδα http://en.gravatar.com/.
Η φιλοσοφία της είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να έχετε ένα avatar (αβατάρ ή προσωπικό εικονίδιο), το οποίο αναγνωρίζεται από όσες ιστοσελίδες συμμετέχετε (forum, blogs κλπ.) και οι οποίες υποστηρίζουν την λειτουργία αυτή, χωρίς να χρειάζεται να το δηλώνετε και το ανεβάσετε ξεχωριστά κάθε φορά σ' αυτές.

Το avatar που θα ανεβάσετε στην ιστοσελίδα http://en.gravatar.com/ συνδέεται και αντιστοιχίζεται με ένα ή περισσότερα e-mails που θα δηλώσετε.
Έτσι για παράδειγμα, καθώς αυτή εδώ η ιστοσελίδα υποστηρίζει την λειτουργία gravatar, όταν κάνετε κάποιο σχόλιο, αν το e-mail που θα δηλώσετε είναι ίδιο με το e-mail που έχετε αντιστοιχήσει το gravatar σας στην ιστοσελίδα http://en.gravatar.com/, τότε το avatar σας θα εμφανιστεί αυτόματα δίπλα στο σχόλιό σας.

Αν δεν έχετε gravatar, τότε εμφανίζεται μια προκαθορισμένη εικόνα, ή και τίποτα.

Προτιμήστε εικόνες με ίσες πλευρές (δηλ. τετράγωνες). Διαστάσεις από 50x50 εώς 100x100 θεωρούνται καλές (η παρούσα ιστοσελίδα π.χ. εμφανίζει το gravatar σε διαστάσεις 65x65). Σε περίπτωση που ανεβάσετε μια διάφανη εικόνα (transparent), προτιμήστε την μορφή GIF και όχι PNG, γιατί ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα απεικόνισης (συνήθως οι εικόνες PNG εμφανίζουν την διάφανη περιοχή με μαύρο χρώμα).

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που προσφέρουν την υπηρεσία αυτόματης αναγνώρισης avatar (π.χ. MonsterID, Wavatar, Identicon κ.,ά.), εν τούτοις το Gravatar είναι από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς.


Creative Commons License

Print Friendly, PDF & Email

Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα:

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ:

Κοινοποίηση:Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
 • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
 • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
 • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
 • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
 • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σχολιασμός από απλούς επισκέπτες, για διαχειριστικούς λόγους, κατά περιόδους απενεργοποιείται (ακόμη και χωρίς προειδοποίηση). Συνιστάται λοιπόν ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.Μορφοποίηση κειμένου


Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
 • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
 • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
 • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
 • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
 • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
 • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
 • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.