Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Έκλεισε το Τρωκτικό και κάτι τρέχει στα γύφτικα

  07/08/2009 | 2.708 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Έκλεισε ένα ιστολόγιο, που έκλεβε ασύστολα θέματα, χωρίς να έχει το φιλότιμο να αναφέρει την πηγή, κρυπτόμενο τις περισσότερες φορές πίσω από τον «ανώνυμο αναγνώστη».
Έκλεισε ένα ιστολόγιο, που τα 99 στα 100 θέματά του, ήταν σκουπίδια. Προσωπικά το έχω χαρακτηρίσει σαν «Star Channel του ίντερνετ»
Έκλεισε ένα ιστολόγιο, το οποίο έβαζε στο στόμα του «ανώνυμου αναγνώστη» (και πάλι), πράγματα που δεν τολμούσε να «πει» το ίδιο.
Έκλεισε ένα ιστολόγιο, που δημοσίευσε ασύστολα ψεύδη και ηλιθιότητες, χωρίς τον στοιχειώδη έλεγχο και διασταύρωση αυτών.
Έκλεισε ένα ιστολόγιο, που δεν έδινε τη δυνατότητα απάντησης (σχόλια) στους αναγνώστες του.
Έκλεισε ένα ιστολόγιο, που λυπήθηκε να δώσει 5-10 $ (ούτε καν ευρώ) τον μήνα, για να είναι απεξαρτημένο από τους κανόνες της Google (τους οποίους σίγουρα γνωρίζει πολύ καλά, είτε του αρέσουν, είτε όχι) και έρχεται υποκριτικά να μιλήσει για λογοκρισία και πραξικόπημα.
Έκλεισε ένα ιστολόγιο, που ούτε που κοιτούσε τι θέματα ανέβασε. Ότι να' ναι, μόνο και μόνο για να κρατά σε εγρήγορση τους αναγνώστες και να διατηρήσει την πρωτιά των επισκέψεων.
Έκλεισε ένα ιστολόγιο, που χρησιμοποιώντας την πρωτιά του, «αυθαδίασε» σε βαθμό που η αλαζονεία του εκτινάχθηκε στα ύψη.
Έκλεισε ένα ιστολόγιο, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την όποια περιέργεια του αναγνώστη, με πολλά υποσχόμενους τίτλους (και συνάμα φτηνιάρικους), όπως «τι είναι αυτό;», «μας πως έγινε έτσι αυτή;», «ε, δε γίνονται αυτά τα πράγματα!» κ.ά., για να «χτυπάνε κόκκινο» οι επισκέψεις.
Έκλεισε ένα ιστολόγιο, το οποίο προσφάτως μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξε για το λογοκριμένο βίντεο της Ακρόπολης και τολμά τώρα να μιλά για λογοκρισία, όταν βαρύνεται με συγκεκριμένες κατηγορίες (το αν στέκουν, είναι θέμα δικαιοσύνης).
Έκλεισε ένα ιστολόγιο, που η θρησκοληψία του, το είχε καταντήσει το καλύτερο φερέφωνο της Εκκλησίας.
Έκλεισε ένα ιστολόγιο, που πήγαινε όπου φυσούσε ο άνεμος.

Κι όμως, τα περισσότερα ελληνικά ιστολόγια, μίλησαν (κι αυτά) για λογοκρισία και πραξικόπημα (λες και τα blogs έχουν κάποιο είδος ασυλίας, στην οποία μπορεί να προσκρούσει ακόμα και η δικαιοσύνη). Μόνο πανό με το σύνθημα «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» κι «ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα» δεν βγήκαν. Μίλησαν για το κλείσιμο και φίμωση του μεγαλύτερου και λαοφιλέστερου blog και το λυπηρό είναι, ότι αυτές τις φανφάρες, τα «αγωνιστικά» συνθήματα και τα δακρύβρεχτα σχόλια τα γράφουν ιστολόγια, που η θεματολογία τους και το ύφος τους, δεν έχουν καμμία σχέση -ως προς το επίπεδο τουλάχιστον- μ' αυτή του Τρωκτικού.

Κάθονται και χολοσκάνε ακόμα και οι αγνοί και ανιδιοτελείς bloggers (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) για το κάθε Τρωκτικό που τρώγεται με τον κάθε Τριανταφυλλόπουλο. Για τον κάθε επαγγελματία, που βρήκε έναν σχετικά παρθένο χώρο να κάνει το παιχνίδι του.

Περαστικά μας...

Ενημέρωση: Οι εξελίξεις μας πρόλαβαν κι όπως θα διαπιστώσετε «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου» (επαληθεύεται η προηγούμενη παράγραφος).

Ενημέρωση 2 (24-7-2010): Το Τρωκτικό μας «αποχαιρετά» για μία ακόμη φορά. Μόνιμα; Άγνωστον... Λεπτομέρειες στα σχόλια.

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
 • Τρωκτικό: Στιγμές γέλιου - Πως ο πρόεδρος της «Χρυσής Αυγής», έγινε πρόεδρος των...Πακιστανών της Αθήνας
 • Διαδίκτυο και λογοκρισία - Ένας πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας ενάντια στην φίμωση
 • Αγαπητέ Τζορτζ... (Ανοικτή επιστολή)
 • Μικρά και τριανταφυλλένια (3)
 • Το νομοσχέδιο ACTA, ο έλεγχος και η λογοκρισία στο Διαδίκτυο


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.
  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
  Εικονίδια
  (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
  🙂
  &#x1F642;
  🙁
  &#x1F641;
  😉
  &#x1F609;
  😄
  &#x1F604;
  😜
  &#x1F61C;
  😠
  &#x1F620;
  🙄
  &#x1F644;
  😎
  &#x1F60E;
  😕
  &#x1F615;
  😵
  &#x1F635;