Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Σπάνιο ιατρικό φαινόμενο: 92χρονη κουβαλούσε στα σπλάχνα της, για 61 χρόνια, το αγέννητο μωρό της

  22/01/2010 | 3.520 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Η Huang Yijun και το νεκρό έμβρυοΓιατροί, καθώς εξέταζαν μια γυναίκα που παραπονιόταν για στομαχικό πόνο, έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν αντίκρισαν στα σπλάχνα της το αγέννητο μωρό που κυοφορεί για περισσότερο από μισό αιώνα!

Η Huang Yijun (στην φωτογραφία) από τη περιοχή Huangjiaotan της Νότιας Κίνας γνώριζε τι συμβαίνει. Το 1948 ο γυναικολόγος της ανακοίνωσε ότι δυστυχώς το έμβρυο που επρόκειτο να γεννήσει, πέθανε στη μήτρα. Της ζήτησε ένα ποσό, που δεν μπορούσε να διαθέσει η οικογένεια της, για να αφαιρέσει τα υπολείμματα. Δεν έκανε καμία επέμβαση και συνέχισε να ζει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ο Dr Liu Anbin σοκαρισμένος από το γεγονός δήλωσε: «Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν ήταν ξεκάθαρο ότι στην κοιλιά της ασθενούς υπήρχε μια πέτρινη μάζα που στο παρελθόν υπήρξε ζωντανός οργανισμός!».

Ο διευθυντής μαιευτικής στο Qingshen όπου παραμένει η Yigun, είπε: «Συνήθως ένα νεκρό έμβρυο προκαλεί μια σειρά από ανεπανόρθωτες ζημιές. Κι όμως είναι υγιέστατη…».

«Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, που εμφανίζεται όταν υπάρχει αποτυχημένη κύηση και το πεθαμένο πλέον παιδί παραμένει εγκλωβισμένο στο σώμα της μητέρας. Ονομάζεται παιδί-πέτρα ή καλύτερα λιθο-παιδί (στη φωτογραφία)», πρόσθεσε στην έρευνα αυτή η Dr Natalie Burger, ενδοκρινολόγος και ειδική σε ζητήματα γονιμότητας στο Κέντρο γονιμοποίησης του Τέξας. «Συνήθως αυτό εκδηλώνεται στις σάλπιγγες αλλά και σε ένα μικρό ποσοστό στην κοιλιακή χώρα, στο έντερο ή στις ωοθήκες. Ακόμα πιο σπάνια είναι πιθανό και στην αορτή. Ωστόσο εγκυμονεί μεγάλου κινδύνους η εμφάνιση του κυρίως για την επιβίωση της ίδιας της γυναίκας. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν παραμένει σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση τόσα πολλά χρόνια. Το έμβρυο που πεθαίνει πριν καν αναπτυχθεί απορροφάται από το σώμα που το φιλοξενεί. Δεν το αναγνωρίζει ως ξένο αντικείμενο. Οστεοποιείται. Παίρνει τη μορφή πέτρας και παραμένει σε σημεία όπου έχει το ρόλο φύλακα από διάφορες μολύνσεις».

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε το 1996 στην εφημερίδα «Royal Society of Medicine» μόλις 290 υποθέσεις έχουν καταγραφεί στα ιατρικά αρχεία. Η πρώτη εμφανίστηκε όταν μια Γαλλίδα, 68 ετών, αφού είχε πεθάνει, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ήρθε στην επιφάνεια αυτή η παράξενη πληροφορία. Φιλοξενούσε στα σπλάχνα της για 28 ολόκληρα χρόνια ένα νεκρό παιδί.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Μα πως δεν το καταλαβαίνουν;
«Ίσως να σημειωθούν συμπτώματα πρόωρης εγκυμοσύνης αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαφανίζονται. Οι γυναίκες υποθέτουν ότι πρόκειται για μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη και απλά το ξεπερνούν», συμπλήρωσε η Dr Berger.

Πηγή: pyles.tv

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
  • Ο άνθρωπος που δεν μπορούσε να φωτογραφηθεί
  • Φωτογραφικός γρίφος: Αναγνωρίζετε τον πασίγνωστο κύριο στη φωτογραφία;
  • Φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας
  • Κομμουνιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα (ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ, ΟΠΛΑ, ΕΠΟΝ)
  • Η Έκθεση Σιτρίν και η παραχάραξη της ιστορίας απ’ την αριστερή «ιστοριογραφία»


  • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


    Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
    • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
    • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
    • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
    • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
    • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
    Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


    Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.




    Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
    • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
    • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
    • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
    • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
    • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
    • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
    • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
    • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
    Εικονίδια
    (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
    🙂
    &#x1F642;
    🙁
    &#x1F641;
    😉
    &#x1F609;
    😄
    &#x1F604;
    😜
    &#x1F61C;
    😠
    &#x1F620;
    🙄
    &#x1F644;
    😎
    &#x1F60E;
    😕
    &#x1F615;
    😵
    &#x1F635;

     
    Εναλλαγή σε εμφάνιση φορητής συσκευής