Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Υπάρχει Ιατρικός Σύλλογος; - Υπάνθρωποι γιατροί και νοσηλευτές βιντεοσκόπησαν την αφαίρεση δονητή από άτυχο παθόντα κι ανέβασαν το βίντεο στο YouTube

  14/10/2008 | 6.658 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Όταν είδα το βίντεο για πρώτη φορά στο YouTube (το έχουν κατεβάσει τώρα), δεν το κρύβω πως γέλασα.
Το γέλιο όμως γρήγορα αντικαταστάθηκε από τον θυμό, καθώς έβλεπα αυτό το τσούρμο των γιατρών και νοσηλευτών (είχαν όλοι αυτοί, δουλειά εκεί μέσα;), που βρισκόταν στον χώρο του χειρουργείου, με τα κινητά στα χέρια, γύρω γύρω απ' το κρεβάτι σαν αρπακτικά, να χλευάζουν και να γελοιοποιούν τον άτυχο που βρίσκονταν στη χειρουργική κλίνη, μετατρέποντας τον χώρο σε τσίρκο Μεντράνο.

Τόσο Κάφροι είναι επιτέλους;

Σκεφτείτε πως στη θέση αυτού του δύστυχου θα μπορούσατε να είσαστε εσείς (όχι απαραίτητα βέβαια μ' αυτό το...πρόβλημα!).
Τόση ξεφτίλα πια; Κανένας σεβασμός της αξιοπρέπειας και μάλιστα ενός γιατρού προς τον ασθενή του;

Εντάξει ρε. Γέλα. Κι εγώ γέλασα. Μέχρι εκεί όμως. Πρέπει να τον γελοιοποιήσεις τελείως τον άλλον; Τι παραπάνω καταλάβατε που την μαλακία σας την «αποθανατίσατε» και την διαδώσατε στο διαδίκτυο;

Ο μόνος λόγος που αναδημοσιεύω το βίντεο, είναι γιατί φαίνονται καθαρά τα πρόσωπα μερικών εξ αυτών των Κάφρων και ίσως το δουν και κάποιοι αρμόδιοι για να αποδώσουν τις όποιες ευθύνες (αν και στην περίπτωση του Ιατρικού Συλλόγου, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει). Ίσως το δει, ακόμα κι ο ίδιος ο παθών και να κάνει την καταγγελία.
Ευτυχώς τουλάχιστον δεν βιντεοσκόπησαν το πρόσωπό του.

Αν θυμάμαι καλά, μια ατάκα του αείμνηστου Βασίλη Αυλωνίτη, ήταν «εις ποίον ηθικόν τέλμα έχουμε περιέλθει κύριοι;».
Εδώ κι αν πάει γάντι...

Ντροπή και πάλι ντροπή. Τίποτε άλλο...

Ενημέρωση
Το βίντεο προβλήθηκε και στην τηλεόραση, ενώ στην εκπομπή «Ζούγκλα» αποκαλύφθηκε, ότι το νοσοκομείο όπου συνέβη το περιστατικό, είναι ο Ερυθρός Σταυρός Αθηνών («Κοργιαλένειο – Μπενάκειο») και το επίμαχο βίντεο το τράβηξε ο γιος του πρώην χειρουργού και πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Παπανικολάου, ο οποίος εργάζεται ως ειδικευόμενος γιατρός στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Όπως αποκαλύπτει η zougla.gr, πρόκειται για τουλάχιστον πέντε άτομα, τα πρόσωπα των οποίων έχουν αναγνωριστεί. Πρόκειται για τον επιμελητή Α’ Χειρουργικής κ. Σγουράκη, την αναισθησιολόγο, μία νοσηλεύτρια, ενώ το ρόλο του «κάμεραμαν» φέρεται να είχε όπως αναφέρθηκε, ο ειδικευόμενος χειρουργός, γιος του πρώην χειρουργού Λευτέρη Παπανικολάου, ο οποίος ήταν βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ τις περιόδους 1990 – 1993 και 1996-2004. Ο γιος του κ. Παπανικολάου φέρεται επίσης ότι έχει αναλάβει την ευθύνη της πράξης του.

Ο Υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος φέρεται να δήλωσε στην Εσπρέσσο:
«Οτιδήποτε προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι κατακριτέο. Ανεξάρτητα για ποιο λόγο ένας ασθενής χρειάζεται την ιατρική βοήθεια, οι γιατροί οφείλουν να σέβονται τον όρκο τους και πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον άνθρωπο. Το περιεχόμενο της καταγγελίας ήδη διερευνάται και θα υπάρξει βαρύτατη τιμωρία».

Να σημειωθεί, ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, δήλωσαν πως τράβηξαν το βίντεο για...επιστημονικούς σκοπούς(!!!), ενώ ουδείς εξ αυτών ζήτησε συγγνώμη.

Ο δε πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης, προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
 • Ο Ινδός γιόγκι που ζει επί 70 και πλέον χρόνια χωρίς τροφή και νερό και οι απανταχού θρησκόληπτοι που καταπίνουν αμάσητες τις μεταφυσικές απάτες
 • Μικρά και τριανταφυλλένια (6)
 • Οι γιατροί κάνουν λάθη. Μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτό; (Μπράιαν Γκόλντμαν)
 • Ο ιός HIV προκαλεί AIDS, ή είναι η μεγαλύτερη ιατρική απάτη του 20ού αιώνος;
 • Η ιστορία τού δονητή


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.
  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
  Εικονίδια
  (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
  🙂
  &#x1F642;
  🙁
  &#x1F641;
  😉
  &#x1F609;
  😄
  &#x1F604;
  😜
  &#x1F61C;
  😠
  &#x1F620;
  🙄
  &#x1F644;
  😎
  &#x1F60E;
  😕
  &#x1F615;
  😵
  &#x1F635;