Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία
Κοινοποίηση στο Google+

Ιορδάνης Χασαπόπουλος και στρατευμένη δημοσιογραφική προπαγάνδα

  15/02/2011 | 2.636 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Επειδή τον λένε Ιορδάνη, έχει μια τάση, να θέλει να μας…αναβαπτίσει όλους.
Πα-πα-πα. Τι είναι αυτός ο άνθρωπος.
Πιο πράσινος κι από την Ξενογιαννακοπούλου είναι. Με ολίγον green τσαμπουκά, από Καρχιμάκη.

Και καλά. Θα μου πείτε, εάν αυτοί δεν ήταν τόσο πράσινοι, δεν θα είχαν και τις θεσμικές θέσεις που έχουν. Η μια υπουργός και ο άλλος, αφεντικό στο κόμμα. Σωστά.
Άλλωστε και ο εν λόγω Ιορδάνης, εάν δεν ήταν τόσο πράσινος, δεν θα είχε εκπομπή στο MEGA.

Να μας ξυπνάει κάθε Σαββατοκύριακο, με μια στημένη ΤΖΕΦΡΥα «πραότητα», όπως την διδάχτηκε, για να μπορεί γλυκά, με το…«βαμβάκι», να μας περνάει τις θέσεις του.
Τις θέσεις του; Άκου τις θέσεις του!… Τι ενδιαφέρουν τον τηλεθεατή οι θέσεις του; Και ποια η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ, να χρησιμοποιεί το πανίσχυρο αυτό βήμα, που του εμπιστεύθηκαν, για να μπορεί ανενόχλητος, να περνάει αυτές του τις θέσεις;

Είναι δημοσιογραφία αυτή; Σπούδασε δηλαδή, αυτό...το ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ για να το χρησιμοποιεί, περνώντας από ένα δημόσιο (αφού έρχεται μέσω εθνικών συχνοτήτων ) μέσο, ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ;

Αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου, φίλτατε;

Εάν οι συνάδελφοι της γενιάς μου ( ελάχιστα πιο μεγάλος από αυτόν είμαι), γνώριζαν πως αποστολή τους θα ήταν, όχι Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ, αλλά το να περνάνε στους αναγνώστες τους και στο κοινό, τα εσώψυχά τους, θα είχαν προτιμήσει όλοι τους, να γίνουν…καστανάδες. Για να είχαν το κεφάλι τους ψηλά. Και όχι στηριγμένο σε…μπανέλες. Σε «νάρθηκες» που ακούνε στο όνομα Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης-Ψυχάρης… Και κάθε άλλος «ψυχοπονιάρης» της αρπαχτής του.

Δεν έχω κάτι προσωπικό, με τον άνθρωπο. Όμως συνειδησιακά, η τρεισήμισι δεκαετιών τριβή μου, με το δημόσιο γραφικό λειτούργημα, μου επιβάλλει να του πω πως ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.

Τόσος δογματισμός, σε κάποιες θέσεις, μόνο δημοσιογραφία δεν μπορεί να θεωρηθεί. ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

Και ο Αναγνωστάκης, πλάι σου, λεβέντη μου, ΠΑΣΟΚ είναι (με, ή χωρίς νιάου-νιάου). Δες όμως, πόσο πιο αξιοπρεπής και ισορροπημένος είναι στην εκφορά του λόγου του. Πόσο μέτρο διαθέτει ο άνθρωπος…

Ο δημοσιογράφος ( θεωρώ ) δεν είναι μέλος θιάσου, για να κάνει ο ένας τον…καλό, ο άλλος τον κακό και ο τρίτος τον…άσχημο. Είναι με όλους κακός, με όλους καλός, με όλους άσχημος και όμορφος ταυτόχρονα. Διότι τον διακρίνει η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ που διασφαλίζει και τις ίσες αποστάσεις.

Φθάνει πια αυτή η γλοιώδης τάση ωραιοποίησης, μιας κάθετα αρνητικής, προς τον λαό εικόνας. Τον άνισα στημένο στον τοίχο λαό, που δεινοπαθεί. Που του αφαιρούν, οι κλέφτες τα πάντα. Ακόμα και την αξιοπρέπειά του.

Χώστα τούς τα, για να τους κάνεις καλύτερους (αν και για τους συγκεκριμένους, ανέκδοτα λέω). Εάν όλοι, τους ορθώσουμε το δάκτυλο ( όποιο να ναι δεν παίζει ρόλο ) ίσως κάτι να καταφέρουμε. Υπάρχουν και…κλέφτες , που μπήκαν στον ορθό δρόμο.

Κράτα λοιπόν την ιδεολογία σου συνάδελφε, για την παρέα σου και το σπιτικό σου. Και όταν «μπαίνεις» μέσα στα δικά μας «σπιτικά», σεβάσου μας. Και θυμήσου την επαγγελματική σου υποχρέωση. Όπως στην δίδαξε η ζωή και η σπουδή σου στο αντικείμενο. Εκτός και αν ανήκεις και συ, στην…Πρετεντέριο Σχολή…

Φθάνει όμως, γιατί έχεις καρφωθεί σε εκνευριστικό βαθμό. Θυμίζεις διαφημιστή του Κ.Κ.Ε. της εποχής Ζαχαριάδη. Ενώ και το MEGA σας, πια έχει μετατραπεί σε KOBA της δεκαετίας του ’70. Που εκεί πια να δεις τι «μαγειρέματα» γινόντουσαν. Όχι…«Master Chef» και τρίχες.

Για χαλαρώστε λίγο. Γιατί το πολύ το «Κυρ Ελέησον» το βαριέται και ο παπάς.

Για σύνελθε. Και μην έρχεσαι τώρα, σε περίοδο Στρος Καν και καθολικού ξεπουλήματος των πάντων, με τον δημόσιό σου λόγο, να μας εξαγνίσεις, τα εγκλήματα, της Ηρώδου του Αττικού, όπου στεγάζεται το στρατηγείο του «αρχιμάγειρα» του Δ.Ν.Τ. Γιατί θα με αναγκάζεις να σου πω: « Άι παραπέρα, "συναδελφούλη"»...

ΛΥΣΙΑΣ

Πηγή: kafeneio-gr.blogspot.com


Creative Commons License

Print Friendly, PDF & Email

Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα:

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ:

Κοινοποίηση:


Σχετικά θέματα:
 • Όλγα Τρέμη και Γιάννης Πρετεντέρης - «Τα ντόπερμαν της ενημέρωσης» και το «όνειδος της δημοσιογραφίας»
 • Στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ
 • Περί επαγγελματιών κι επαγγελματισμού
 • Niko Ago: Ο έτερος Καππαδόκης - Ένας ακόμη επαγγελματίας «αντιρατσιστής» μετανάστης
 • Η ιστορία δεν είναι πρωινή ανάγνωση εφημερίδων κύριοι δημοσιογράφοι


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σχολιασμός από απλούς επισκέπτες, για διαχειριστικούς λόγους, κατά περιόδους απενεργοποιείται (ακόμη και χωρίς προειδοποίηση). Συνιστάται λοιπόν ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.  Μορφοποίηση κειμένου


  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.