Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο – Πως οι ταβερνιάρηδες κλέβουν στο ζύγισμα

  16/10/2008 | 4.134 εμφανίσεις | Σχολιασμός

ΨάριαΆπειρα τα τεχνάσματα και τα καραγκιοζιλίκια του Έλληνα. Από την κορυφή ως τα νύχια βουτηγμένοι στην απάτη και στο ψέμα. Δείτε τι πρέπει να γίνει με όλους τους κατεργάρηδες που ζουν εις βάρος μας.

Το περιστατικό το «αλιεύσαμε» στο alkimosarchive.blogspot.com (το οποίο με την σειρά του το «ψάρεψε» στο taxalia.blogspot.com).
Θαυμάστε την ευρηματικότητα κάποιων «επαγγελματιών»…

«Τέλος Αυγούστου, διακοπές οικογενειακές με φίλους του, σε παραθαλάσσιο γνωστό θέρετρο. Σε κλασική ψαροταβέρνα παραγγελία για γεύμα και συν τοις άλλοις τρία (3) κιλά περίπου ψάρια από αυτά που ονομάζουμε «πρώτα». Ζύγισμα μπροστά μας.

Κάποιος από την παρέα πηγαίνει προς την τουαλέτα, περνώντας δίπλα από την κουζίνα, όταν ακούει από ένα χώρο της κουζίνας που προφανώς ετοίμαζαν τα ψάρια τη φράση: «Έχε το νου σου στην Αλβανίδα μην ξεχάσει να βγάλει τα μολύβια από τα ψάρια».
Με τρόπο, υποψιασμένος ο φίλος, στήνει μάτι και αυτί και τι διαπιστώνει; Από το στόμα κάθε ψαριού να βγάζει η Αλβανίδα τεμάχια μετάλλου, που ύστερα διαπιστώσαμε ότι ήταν μόλυβδος (μέταλλο) μεγέθους από 6-12 εκατοστά, σε σχήμα στυλού και βάρους (εκ των υστέρων διαπιστωμένο και αυτό) περίπου 650 γραμμάρια.
Ο φίλος υποψιασμένος και αρκετά τσαμπουκαλής, μπαίνει στην κουζίνα, αρπάζει τα ψάρια και τα μολύβια και έρχεται στο τραπέζι μας.
ΧΑΜΟΣ στην ταβέρνα…
Το αφεντικό να ψελλίζει διάφορα παλαβά. Το προσωπικό να κοιτάζει σαν χαμένο. Μαζεύτηκαν και από τα διπλανά τραπέζια. Ανοίγουμε ένα ακαθάριστο ψάρι, ανοίγουμε και δεύτερο και στο τέλος όλα τα ακαθάριστα, και διαπιστώνουμε πως σε ΟΛΑ υπήρχαν αυτοί οι μικροκύλινδροι με το μολύβι.
Η ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ Η ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ.

Κάντε τους υπολογισμούς σας: Τιμή ψαριών 60€ ανά κιλό. Βάρος μόλυβδου 650 γραμμάρια, άρα, βάρος καθαρό 2450 γραμμάρια. Πολλοί από τις άλλες παρέες που είχαν παραγγείλει ψάρια τα είχαν φάει και περίμεναν το λογαριασμό, κάνουν το μαγαζί σούπερ καλοκαιρινό.

Η δική μας η παρέα δεν έδωσε συνέχεια, δικαστική κλπ. Περί πληρωμής βεβαίως, ούτε λόγος. Και επειδή τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα, τις επόμενες 6 ημέρες που καθίσαμε στην περιοχή στη συγκεκριμένη ταβέρνα δεν κάθισε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πελάτης, με αποτέλεσμα να κλείσει, και στις υπόλοιπες οι πελάτες ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ τα ψάρια να ζυγίζονται και να καθαρίζονται μπροστά τους. Και κάποιο πουλάκι μας έλεγε πως τα μολύβια ήταν σχεδόν κανόνας στην περιοχή.

ΑΛΗΘΕΙΑ. Σε πόσα μέρη της Ελλάδας δεν θα κάνουν την ίδια ή παρόμοιες απατεωνιές και θα χιλιοκλέβουν τον κόσμο;»

Σχόλιο (του Άλκιμου)
Πέρα από την απάτη αναφορικά με την διαφορά στο βάρος, το άλλο που ίσως είναι ποιο σοβαρό στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι, ότι ο μόλυβδος είναι γενικά επικίνδυνος για την υγεία. Είναι δηλητήριο! Στο έγκυρο «medlook.net» (εδώ), διαβάζουμε:

«Η συσσώρευση μολύβδου στον οργανισμό είναι ιδιαίτερα τοξική για τον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα, τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οστά και τους νεφρούς. […]
Τα ψηλά επίπεδα μολύβδου στο σώμα, προκαλούν πνευματική καθυστέρηση, σπασμούς, απώλεια συνείδησης, κώμα και θάνατο. […]
Στα παιδιά ο μόλυβδος είναι ιδιαίτερα τοξικός και επηρεάζει τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο του παιδιού οδηγώντας το, σε προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς.
Εκτός από τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα ψηλά επίπεδα μολύβδου στον οργανισμό ακόμα και αυτά που θεωρούνται χαμηλά, φαίνεται ότι μειώνουν τη διάρκεια ζωής.»

Άρα, αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι, ότι η συγκεκριμένη πράξη του ανωτέρω ταβερνιάρη (και των υπολοίπων του …«καρτέλ») δεν συνιστά μόνο ΑΠΑΤΗ, αλλά αποτελεί επίσης εσκεμμένη έκθεση των πελατών, σε υλικά, τα οποία βλάπτουν σοβαρά την υγεία! Μιλάμε δηλαδή πλέον για κακούργημα και όχι απλά για πλημμέλημα.

Εκεί έφτασε δυστυχώς το πάλαι ποτέ ελληνικό φιλότιμο!

Κάθε μέρα διαπιστώνουμε όλο και ποιο πολύ, ότι η ελληνική κοινωνία είναι εκτεθειμένη σε κάθε λογής κατεργάρηδες, από τον ταβερνιάρη ως τον Ηγούμενο και από τον γιατρό ως τον Πολιτικό, πράγμα που δεν μπορεί πια να κρυφτεί, που δείχνει, πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πάρτη τους, η …«καλή μπάζα» δηλαδή εις βάρος των κορόιδων!

Και εις ανώτερα…

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
  • «Σπαρταριστή» απάτη και θρησκοληψία – Τα ψάρια φεύγουν· τα πρόβατα μένουν…
  • Γιατί το κόκκινο κρασί δεν ταιριάζει με το ψάρι;
  • Του έψησε το ψάρι στα χείλη
  • Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο


  • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


    Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
    • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
    • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
    • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
    • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
    • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
    Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


    Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.




    Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
    • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
    • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
    • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
    • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
    • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
    • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
    • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
    • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
    Εικονίδια
    (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
    🙂
    &#x1F642;
    🙁
    &#x1F641;
    😉
    &#x1F609;
    😄
    &#x1F604;
    😜
    &#x1F61C;
    😠
    &#x1F620;
    🙄
    &#x1F644;
    😎
    &#x1F60E;
    😕
    &#x1F615;
    😵
    &#x1F635;

     
    Εναλλαγή σε εμφάνιση φορητής συσκευής