Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία
Κοινοποίηση στο Google+

Η γενιά της Ταυτότητας (περί ρατσισμού)

  22/03/2015 | 1.172 εμφανίσεις | Σχολιασμός

ΡατσισμόςΈχετε λόγο να χαιρόσαστε, καθώς ερχόμαστε στην λέξη που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε περισσότερο από όλες. Και για τους ανθρώπους που μισείτε περισσότερο από όλους. Για τον «ρατσισμό» και τους «ρατσιστές», που διαδίδουν την «ρατσιστική» τους ιδεολογία με τους πιο «ρατσιστικούς» τρόπους.

Δεν θέλετε βέβαια να καθορίσετε επακριβώς, τι υποτίθεται ότι είναι αυτός ο ρατσισμός. Και γιατί να το θέλετε; Εάν υπήρχε ένας ξεκάθαρος ορισμός, δεν θα μπορούσατε να κατηγορείτε όλους όσους δεν συμπαθείτε ως ρατσιστές.

Στο παρελθόν υπήρχαν άνθρωποι που αυτοχαρακτηριζόντουσαν ως ρατσιστές, και καλούσαν για την ταξινόμηση της ανθρωπότητας σύμφωνα με γενετικά χαρακτηριστικά όπως το σχήμα της μύτης και το χρώμα των ματιών.

Σήμερα όμως, κανείς δεν μιλά για κάτι τέτοιο, με μόνη εξαίρεση εσάς.

Κανείς δεν σκέφτεται με αυτούς τους όρους της φυλής πια, αλλά εσείς συνεχίζετε να κυνηγάτε «ρατσιστές» σαν να είστε δαιμονισμένοι, αφού ισχυρίζεστε ότι βρίσκετε κρυμμένο ρατσισμό παντού.

Όλοι μας απορρίπτουμε τον ρατσισμό. Κανείς, ούτε εμείς ούτε εσείς, δεν επιθυμούμε να καταπιέζονται ή να γίνονται διακρίσεις κατά ανθρώπων, λόγω της γενετικής τους κληρονομιάς.

Εμείς περιορίζουμε τον εαυτό μας να απορρίπτουμε τον ρατσισμό ως τέτοιον. Αλλά εσείς θέλετε να ετεροκαθορίσετε όλους τους πολιτικούς σας αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων και ημών, ως ρατσιστών.

Η ξεκάθαρη επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας, πολιτισμού και κληρονομιάς, η θέλησή μας να κρατήσουμε ζωντανή την Ευρώπη και η αποφασιστικότητά μας να μην είμαστε η τελευταία ευρωπαϊκή γενιά, είναι όλα αγκάθια στο πλευρό σας.

Προσπαθείτε να μας εκδικηθείτε, μεταφράζοντας την επιβεβαίωση της ζωής μας και της Ευρώπης ως «ρατσισμό».

Αλλά είναι οποιοσδήποτε πιστεύει ότι υπάρχουν διαφορετικοί λαοί, πολιτισμοί και ταυτότητες -και ότι αυτό είναι καλό- πραγματικά ρατσιστής;

Δεν θα αφήσουμε αυτή την ταμπέλα να κολλήσει πάνω μας.

Εάν συκοφαντείτε κάθε επιβεβαίωση της ταυτότητας κάποιου με κατηγορίες για ρατσισμό, τότε ο καθένας είναι ρατσιστής, πάντα ήταν ρατσιστής και πάντα θα είναι ρατσιστής. Ακόμη και εσείς δεν είστε εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Ναι, θα μπορούσαμε μέχρι και να σας κατηγορήσουμε για ρατσισμό. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει το παθολογικό σας μίσος για την Ευρώπη.

Εμείς όμως δεν είμαστε ρατσιστές. Ούτε μας απασχολεί τόσο πολύ η ράτσα και ο ρατσισμός όσο εσάς. Κάνουμε τις επιλογές μας και διαλέγουμε το μονοπάτι μας με το δικό μας τρόπο, χωρίς να δίνουμε προσοχή στις αβάσιμες κατηγορίες σας.

Γιατί είμαστε η γενιά της Ταυτότητας.


Πηγή: redskywarning.blogspot.gr (Από το βιβλίο «ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ – Μια διακήρυξη πολέμου κατά της γενιάς του '68», του Markus Willinger)


Creative Commons License

Print Friendly, PDF & Email

Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα:

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ:

Κοινοποίηση:


Σχετικά θέματα:
 • Η φιλοξενία στην αρχαία Ελλάδα - Όταν οι «αντιρατσιστές» ανατρέχουν στο παρελθόν...
 • Θάλεια Δραγώνα - Ψέματα κι αλήθειες
 • Ο Ελληνοέλληνας (Δημήτρης Λιαντίνης)
 • Είμαστε έτοιμοι για την νέα «Οθωμανοκρατία»;
 • Εάλω η δημοκρατία


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σχολιασμός από απλούς επισκέπτες, για διαχειριστικούς λόγους, κατά περιόδους απενεργοποιείται (ακόμη και χωρίς προειδοποίηση). Συνιστάται λοιπόν ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.  Μορφοποίηση κειμένου


  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.