Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Γιατί έγιναν οι διώξεις των χριστιανών;

  19/01/2018 | 2.092 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Στην δημοσίευσή μου «Χριστιανισμός και διωγμοί», έδειξα με στοιχεία ότι δεν έγιναν διωγμοί των χριστιανών για την θρησκεία τους και την πίστη τους, στην ούτως ή άλλως ανεξίθρησκη ρωμαϊκή εποχή, αλλά μεμονωμένα γεγονότα ή τοπικές διώξεις, όχι για το σε ποιόν θεό πίστευαν, αλλά για συγκεκριμένες αντικοινωνικές δράσεις, κυρίως καταστροφές ναών, αγαλμάτων και βωμών, που δεν άντεχαν να βλέπουν. Έδειξα, επίσης, ότι μόνο ο διωγμός του Διοκλητιανού ήταν γενικευμένος και φυσικά είχε αιτία και αυτός δεν είχε τον υπερβολικό αριθμό θυμάτων που αναφέρουν οι χριστιανοί έκτοτε.

Στην δημοσίευση «Άγιοι καταστροφείς», έδειξα τι λένε τα μαρτυρολόγια και οι βίοι αγίων της Εκκλησίας και πως δικαιολογούσαν τις καταστροφές των αρχαίων, που επικροτεί την προηγούμενη δημοσίευση. Η τακτική τους ήταν γνωστή: Ο άγιος, μόνος ή με την σχετική λιτανεία, λέει μια ευχή, ή κάνει αγιασμό για να φύγουν τα δαιμόνια και το άγαλμα ή ο ναός πέφτει με “θεϊκή επέμβαση”. Καταλαβαίνουμε φυσικά, σε όσο αυτά αντιπροσωπεύουν γεγονότα, ότι η αθώα λιτανεία και ο αθώος κατά τα άλλα εξορκισμός αντιπροσώπευε απλά την στοχοποίηση του θύματος και ότι η καταστροφή ακολούθησε εν κρυπτώ.

Οι χριστιανοί και η Εκκλησία, δεν ανέχονται όχι μόνο άλλους θεούς, αλλά και οποιαδήποτε άλλη γνώμη στις ιδεοληψίες τους. Αυτό αποδείχθηκε και από την δημοσίευση: «Ορθοδοξία και η άλλη άποψη». Σε αυτή, βλέπουμε τι έκαναν αφού επικράτησαν, αλλά αντικατοπτρίζει και το τι έκαναν πριν επικρατήσουν, για τον λόγο αυτό και υποστηρίζω ότι όλες οι μονοθεϊστικές θρησκείες και φυσικά και ο Χριστιανισμός, είναι στην θεωρία και πράξη τους φασιστικές και ενέχουν μέσα στον πυρήνα τους τον φονταμενταλισμό. Οτιδήποτε δεν συνάδει με την θεώρησή τους πρέπει να εξαφανιστεί, να καταστραφεί, με το καλό ή το άγριο, όπως απέδειξε η ιστορία τους 1700 χρόνια τώρα.

Τί γίνεται όμως σήμερα; Σήμερα, μετά από την επικράτηση των ιδεών του Διαφωτισμού στην Ευρώπη, έχουμε υποτίθεται και στην χώρα μας ένα είδος ανεξιθρησκείας, άσχετο αν στην πράξη χωλαίνει και η χώρα μας δεν επιτρέπει ακόμα την καύση και έχει συρθεί αρκετές φορές στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για διακρίσεις. Παρ’ όλα αυτά, ο Χριστιανισμός δείχνει ένα υποτίθεται ανεκτικό πρόσωπο προς τις άλλες θεωρήσεις, επισήμως και όσο μπορεί, γιατί και αυτός έχει τα όρια του. Έτσι συχνά πυκνά συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που μας δείχνουν ξεκάθαρα την φασιστική ιδεολογία της θρησκείας αυτής και σήμερα ακόμα 18 χρόνια μέσα στην τρίτη χιλιετία, μας αποδεικνύουν το πως και γιατί έγιναν οι αρχικές διώξεις των μεμονωμένων ή ομάδων χριστιανών από την ανεξίθρησκη ρωμαϊκή διοίκηση.

Στα τέλη του 2017, η δημοτική αρχή του Παλαιού Φαλήρου αποφάσισε μέσα στα έργα ανάπλασης της περιοχής της να εγκαταστήσει ένα έργο του γλύπτη Κωστή Γεωργίου που ονομάζεται PHYLAX (Φύλαξ). Δεν θα σταθώ στην αμφιλεγόμενη αισθητική του, γιατί δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα, την στιγμή που οι Νεοέλληνες έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτή, αλλά στις χριστιανικές θρησκευτικές ανησυχίες που ξεσήκωσε, γιατί με την υποκίνηση της «Ελεύθερης Ώρας», μονών και γνωστών μαϊντανών, ξεσηκώθηκαν όλοι οι ευσεβείς χριστιανοί και αντέδρασαν, γιατί θεωρούσαν ότι ήταν άγαλμα που δείχνει τον Εωσφόρο. Δεν θα ασχοληθώ εδώ τι σημαίνει Εωσφόρος (αυτός που φέρνει το φως) και γιατί πήρε από τους χριστιανούς αυτό το κακό όνομα, αλλά με το τι συνέβη με αυτό και τι υποδεικνύει το συμβάν.

Αρχικά έκαναν τις νόμιμες παραστάσεις στον δήμο, έκαναν μηνύσεις στον δήμαρχο, μάζεψαν υπογραφές κ.λπ., αλλά όταν αυτές απέτυχαν, άρχισαν οι βανδαλισμοί. Αρχικά προσπάθησαν να κόψουν την παροχή φωτισμού του, του πέταξαν μπογιές, προσπάθησαν με ιμάντες και ένα τζιπ να το γκρεμίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ακολούθησαν οι λιτανείες και ο αγιασμός του αγάλματος από πλήθη πιστών. Τί είπαμε ότι είναι οι λιτανείες και οι αγιασμοί; Η στοχοποίηση του θέματος για να αναλάβουν οι φανατικοί, και αυτοί ανέλαβαν.

Στις 18/1/2018, με την δικαιολογία του σφοδρού ανέμου που επικρατούσε, ένα μικρός πλήθος ευσεβών πιστών, αφού απείλησαν τον ιδιοκτήτη μιας κοντινής καντίνας να μην ειδοποιήσει την αστυνομία γιατί θα του κάψουν το μαγαζί, με την βοήθεια τριαξονικού και δύο ακόμα τζιπ, κατάφεραν να ρίξουν το άγαλμα και να το βανδαλίσουν. Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο συμβάν σε άλλες εποχές θα αναφερόταν ως αποτέλεσμα του αγιασμού, των εξορκισμών και θεϊκής παρέμβασης. Σήμερα, είναι λίγο δύσκολο να πιστέψει ο κόσμος τέτοιες χαζομάρες, αλλά την δουλειά τους την έκαναν. Αφού δεν αντέχουν να βλέπουν κάτι που δεν συνάδει με τις ιδεοληψίες τους, το γκρέμισαν όπως συνήθισαν πάντα να κάνουν οι φασίστες.

Όταν έγραψα το άρθρο «Ορθοδοξία – Φασισμός – Μοναρχία» και έδειξα την συνάφεια της Ορθοδοξίας με τον Φασισμό, κάποιοι με ανέφεραν σαν υπερβολικό. Μόνο που οι ακραίοι δεν είναι κάτι έκτακτο, αλλά κάτι που γεννά συνέχεια αυτή η θρησκεία λόγω των ίδιων των κειμένων της. Ευχαριστούμε τους σύγχρονους Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας που επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας. Το θέμα είναι αν καταλαβαίνει η ελληνική κοινωνία τι φίδι είναι κρυμμένο στον κόρφο της και την απομυζεί.

Το σημαντικότερο όμως είναι η ξεκάθαρη απόδειξη που μας δίνουν οι φανατικοί αυτής της θρησκείας, για το πως επικράτησε και για το πως έγιναν οι πρώτες διώξεις των χριστιανών του 2ου και 3ου αι., που όπως είδαμε τους έκαναν και αγίους για να τους επιβραβεύσουν. Η λογική του φονταμενταλισμού τους δεν έχει φύγει από μέσα τους χίλια επτακόσια χρόνια μετά και αδυνατούν ακόμα να δεχθούν ότι δεν τους κάθεται σύννομο με την ιδεοληψία τους.

Σχετικά με την καταστροφή άρθρα από τον τύπο:
iefimerida.gr/tag/phylax
naftemporiki.gr
lifo.gr
news.in.gr
protothema.gr

 
Φιλίστωρ

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
  • Ορθοδοξία και η άλλη άποψη έως την Άλωση – Ποια είναι ιστορικά η σχέση της Ανατολικής Εκκλησίας με την άλλη άποψη, ιδιαίτερα την φιλοσοφική, θεολογική και επιστημονική μέχρι το 1453
  • Μου έσπασε τ’ αρχίδια (βλέπεις παπά; πιάσε τ’ αρχίδια σου)
  • Μαθήματα Θεολογίας (Μέρος Β’) – Η ανατροπή της
  • Μαθήματα Θεολογίας (Μέρος Α’)
  • Η παιδεία στο Βυζάντιο – Μιχαήλ Ψελλός, Ιωάννης Ιταλός, Νικηφόρος Γρηγοράς και το εκκλησιαστικό κατεστημένο


  • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


    Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
    • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
    • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
    • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
    • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
    • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
    Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


    Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.




    Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
    • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
    • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
    • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
    • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
    • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
    • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
    • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
    • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
    Εικονίδια
    (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
    🙂
    &#x1F642;
    🙁
    &#x1F641;
    😉
    &#x1F609;
    😄
    &#x1F604;
    😜
    &#x1F61C;
    😠
    &#x1F620;
    🙄
    &#x1F644;
    😎
    &#x1F60E;
    😕
    &#x1F615;
    😵
    &#x1F635;

     
    Εναλλαγή σε εμφάνιση φορητής συσκευής