Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Ο άνθρωπος ελέφαντας - Μια ακραία μορφή ασθένειας τον υποχρέωσε να κουβαλά 30 κιλά όγκων στο κεφάλι του!

  31/10/2008 | 8.820 εμφανίσεις | Σχολιασμός

O Huang Chuncai είναι ένας άνθρωπος από τη Νότια Χουνάν, επαρχία της Κίνας. Έγινε διάσημος, καθώς γεννήθηκε με μια ακραία μορφή της ασθένειας που ονομάζεται νευρινωμάτωση. Η ιστορία του αποτέλεσε θέμα το 2008 στην σειρά επιστημονικών εκπομπών «Bodyshock», του τηλεοπτικού σταθμού της Μεγάλης Βρετανίας, Channel 4, με τον τίτλο «Είμαι ο άνθρωπος ελέφαντας».
Ο Huang Chuncai γεννήθηκε το 1977 και είναι το πρωτότοκο παιδί της οικογένειάς του. Έχει έναν μικρότερο αδελφό και αδελφή, και έναν ανιψιό.
Οι γονείς του Huang, είχαν παρατηρήσει σημάδια δυσμορφίας στο πρόσωπό του, όταν ήταν τεσσάρων χρονών. Στο νοσοκομείο διαγνώστηκε ότι πάσχει από νευρινωμάτωση. Για πολλούς από τους πάσχοντες, η ασθένεια σημαίνει ανώμαλη ανάπτυξη αυτών των ιστών και, κατά συνέπεια, παραμόρφωση προσώπου. Αλλά η περίπτωση του Huang, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η πιο ακραία περίπτωση τέτοιων παραμόρφωση στον κόσμο σήμερα.
Οι γονείς του ήταν σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση για την χρηματοδότηση μιας εγχείρησης, αλλά ταυτόχρονα και οι γιατροί είπαν ότι είναι πολύ επικίνδυνη η πραγματοποίηση μιας τέτοιας επέμβασης. Ήταν μια φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας του κέρδισε χρήματα πουλώντας ζυμαρικά, στην τοπική αγορά.
Ο όγκος του Huang συνέχισε να αυξάνεται, και όταν ήταν οκτώ ετών ξεκίνησε το σχολείο, αλλά το εγκατέλειψε όταν ήταν δέκα γιατί ήταν απομονωμένο από τα άλλα παιδιά, που τον αποκαλούσαν ο «άνθρωπος ελέφαντας».
Ο όγκος είχε παρενέργειες και στην ανάπτυξη του σώματός του, καθώς εμπόδιζε την φυσιολογική ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης.
Όταν ήταν 31 ετών, ο όγκος ζύγιζε πάνω από 30 κιλά, το μισό σχεδόν από το βάρος του σώματός του!

Ο όγκος κάλυπτε ολόκληρο το αριστερό του μάτι, το αριστερό του αυτί κρέμονταν κάτω απ' τον...δεξί του ώμο, ενώ το δεξί του αυτί είχε τυλιχτεί γύρω απ΄το σαγόνι του!
Ο Huang Chuncai μετά τις επεμβάσειςΤον Ιούλιο του 2007 πραγματοποιήθηκε μια εγχείρηση, με την οποία αφαιρέθηκαν 15 κιλά όγκου από την δεξιά πλευρά του το πρόσωπό του.
Μια δεύτερη εγχείρηση πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 κι αφαιρέθηκαν επιπλέον 4-5 κιλά ιστών από τη δεξιά πλευρά.
Μια τρίτη λειτουργία είχε προγραμματιστεί για το ίδιο έτος έτος, για την εξάλειψη των όγκων στην αριστερή πλευρά του το πρόσωπό του.

Οι γιατροί, παρ' ότι είναι αισιόδοξοι για μια αισθητή βελτίωση της κατάστασης του προσώπου (φωτογραφία), μάλλον απέκλεισαν την πιθανότητα για μια πλήρη επάνοδο στην αρχική φυσιολογική κατάσταση του προσώπου του Chuncai, καθώς ο βαθμός της παραμόρφωσης ήταν σημαντικά μεγάλος.

Πηγές: en.wikipedia.org | abcnews.go.com

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
 • Η θρησκεία μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία (Κρίστοφερ Χίτσενς)
 • Ο ιός HIV προκαλεί AIDS, ή είναι η μεγαλύτερη ιατρική απάτη του 20ού αιώνος;
 • Το βρόμικο παρελθόν τού Χριστιανισμού - Η επιβολή της «θρησκείας της αγάπης» με πολέμους και καταπίεση
 • Χριστιανικοί παραλογισμοί: «Μεγάλο πράγμα η υγεία, αλλά και το καλό που προσφέρει η αρρώστια, η υγεία δεν μπορεί να το δώσει!»
 • Το πυρηνικό δυστύχημα τού Τσερνομπίλ - Ο εφιάλτης που έγινε πραγματικότητα


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.
  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
  Εικονίδια
  (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
  🙂
  &#x1F642;
  🙁
  &#x1F641;
  😉
  &#x1F609;
  😄
  &#x1F604;
  😜
  &#x1F61C;
  😠
  &#x1F620;
  🙄
  &#x1F644;
  😎
  &#x1F60E;
  😕
  &#x1F615;
  😵
  &#x1F635;