Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε; - Η δικτατορία των ΜΜΕ, των «επωνύμων» και η στραταρχική αυθάδεια των εξουσιών

  15/11/2008 | 902 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Πολύς λόγος έγινε τελευταία, σχετικά με το επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και των «επώνυμων» Νίκου Καρβέλα και Αννίτας Πάνια, όταν οι δεύτεροι δεν σταμάτησαν για έλεγχο απ' τους πρώτους.
Αντί άλλων σχολίων, αναδημοσιεύονται δύο κείμενα από άλλες ιστοσελίδες.

Από επιστολή αναγνώστη στο ιστολόγιο skeftomasteellhnika.blogspot.com:

Είμαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας (Φραγκφούρτη) και πολύ συχνά κάνω οδικές διαδρομές, πρός Ολλανδία, Γαλλία, Αυστρία, Τσεχία κ.λ.π.
Αυτό που έχει γίνει βίωμά μου και όλων όσων κινούνται στις διεθνείς οδικές αρτηρίες, είναι η ΕΥΛΑΒΙΚΗ τήρηση των νόμων. Και όχι μόνο των απλών πολιτών, αλλά ΟΛΩΝ, ακόμη και αυτών που στην Ελλάδα, αποτελούν την τάξη των: «ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΡΕ»;
Πρό καιρού, συνελήφθη(από αστυνομικούς!), κρατήθηκε και υποβλήθηκε σε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ο Υφυπουργός Οικονομίας γιατί παραβίασε με το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ αυτοκίνητο, κατά 20 χλμ. το όριο ταχύτητας. Σημειώνω δε ότι ΚΑΙ τα περιπολικά της Αστυνομίας υπόκεινται στην ΑΥΣΤΗΡΗ τήρηση του Κ.Ο.Κ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να υπερβούν όρια ταχύτητας αν δεν είναι σε εντεταλμένη καταδίωξη.
Εμένα προσωπικά με σταμάτησαν -ευτυχώς δεν με έγραψαν- γιατί είχα υπερβεί κατά 7 χλμ. το όριο.
Αυτονόητο είναι ότι αν δεν σταματήσεις σε σήμα Αστυνομικού, καλύτερα να έχεις φιλήσει γυναίκα , παιδιά, συγγενείς και να έχεις καταθέσει τη...διαθήκη σου.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με ποινή ΑΠΟΛΥΣΗΣ, η ΔΕΥΤΕΡΗ εντολή σε πολίτη. ΜΙΑ φορά το λένε. ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Σκληρά τα μέτρα και οι νόμοι θα μου πείτε ε;
ΣΑΦΩΣ ναι, όμως αισθάνεσαι ΑΣΦΑΛΗΣ, και ΙΣΟΣ προς όλους.
Τα γράφω όλα αυτά σε αντιδιαστολή των όσων συνέβησαν στην Αγελαδίτσα μας από δυο «ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ!».
Σαφώς αν το έκαναν εδω, σε λίγες μέρες θα τους κάναμε τα...9μερα!!
Πάνω απ' όλα στο εξωτερικό, η ανθρώπινη ζωή ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ.
Ελπίζω κάποτε και οι Έλληνες να γίνουμε ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, σε κράτος ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ με νόμους ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ.
Ελπίζω είπα έτσι; ΕΛΠΙΖΩ και το ΕΥΧΟΜΑΙ!!

 

Βασίλης- Φραγκφούρτη

Κι εδώ ένα ενδιαφέρον σχόλιο που δημοσιεύθηκε στο Ρεσάλτο:

Κάθε εξουσία εξ ορισμού είναι αυθάδης.
Έχουμε συνηθίζει, βεβαίως, να θεωρούμε, ως εξουσία μόνο τις διωκτικές αρχές και τους μπάτσους. Είναι η εύκολη λύση να τα φορτώνουμε όλα εκεί και να μην διακρίνουμε τις άλλες εξουσίες, ακόμα πιο επαχθέστερες σήμερα, όπως την ανεξέλεγκτη δημοσιογραφική εξουσία και κυρίως αυτή των τηλεστάρ και «επώνυμων».
Αυτοί οι εξουσιαστές λιθοβολούν τους πάντες, στήνουν τηλεδίκες και βγάζουν αποφάσεις, εισέρχονται στην προσωπική ζωή μας με κρυφές κάμερες, εκβιάζουν, αυθαδιάζουν ασύστολα, μολύνουν τη νεολαία και την κοινωνία με τα «σκουπίδια» τους αχαλίνωτα και το παίζουν και από πάνω και «εχθροί» της εξουσίας.

 

Οι γενίτσαροι των εργοδοτών τους και οι πωλητές της βλακείας, οι βιαστές της αλήθειας και της ανθρώπινης προσωπικότητας, ασκούν μέσω των ΜΜΕ και της «επωνυμίας», μία από τις απεχθέστερες, αόρατες και τις πιο εφιαλτικές μορφές εξουσίας και το παίζουν «αδέσμευτοι», ηθικοί εισαγγελείς!!!
Ο σάκος του μποξ για όλη αυτή την αυθάδεια της εξουσίας των ποικίλων σταρ είναι οι μπάτσοι. Ξεπλένονται με το να μετατοπίζουν τη δική τους αυθάδεια στη «βιαιότητα» των μπάτσων. Είναι η πετυχημένη συνταγή: Οι μπάτσοι στην Ελλάδα είναι μια κατάσταση, τόσο αρνητικά φορτισμένη στη συνείδηση του λαού που γίνονται ο εύκολος στόχος των άλλων εξουσιών: κομματικών και δημοσιογραφικών.
Ιδιαίτερα οι τηλεστάρ πουλάνε με το να χτυπάνε τους μπάτσους, τα εκτελεστικά όργανα, καλύπτοντας έτσι τις εξουσιαστικές εστίες αυτών των «οργάνων» και κυρίως τη δική τους εξουσιαστική αυθάδεια…

 

Μακριά από μας να συγκαλύψουμε τη βαναυσότητα των εκτελεστικών οργάνων του καθεστώτος. Αλλά ΟΧΙ και να συγκαλύπτουμε, πίσω από αυτή τη γνωστή σε όλους μας βαναυσότητα, την ύπουλη και πιο αλαζονική βαρβαρότητα και αυθάδεια της εξουσίας των «επωνύμων» και των τηλεκοπράνων.
Βγήκε ο Τριανταφυλλόπουλος, μαζί με τα «νούμερα» της εξουσιαστικής κακουργίας των τηλεοπτικών κοπράνων, να χτυπήσουν τους μπάτσους και να στηρίξουν τη δική τους ανεξέλεγκτη εξουσιαστική αυθάδεια.

 

Εδώ έχουμε «σύγκρουση» όχι του απλού ανθρώπου με τους μπάτσους, αλλά «σύγκρουση» δύο εξουσιών: Ανάμεσα στη θεσμική εξουσία των μπάτσων με την ανεξέλεγκτη αυθάδεια της εξουσίας των «επωνύμων» και των τηλεστάρ.
Αυτό που φαίνεται καθαρά εδώ είναι τούτο: Οι «επώνυμοι» και οι τηλεστάρ δεν θέλουν κανένα έλεγχο και κανένα κανόνα που ισχύει για τους άλλους θνητούς. Και όταν οι μπάτσοι άσκησαν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί, οι κύριοι αυτοί εξουσιαστές της εικόνας αγανάκτησαν και άρχισαν να ωρύονται για τη βιαιότητα των μπάτσων. Αυτοί οι κύριοι θέλουν να είναι υπεράνω ελέγχων, υπεράνω κάθε άλλης εξουσίας. Δεν θέλουν να ισχύουν γι’ αυτούς τα ίδια μέτρα και σταθμά που ισχύουν για τους απλούς πολίτες.

 

Ο Τριανταφυλλόπουλος και όλα τα τηλεπτικά ψώνια του τύπου Καρβέλα και Αννίτας θέλουν όταν περνούν να ανοίγουν οι δρόμοι. Αλίμονο αν κάποιος μπάτσος ή άλλος διανοηθεί να τους σταματήσει: Ωρύονται σαν ύαινες και το παίζουν και αντικρατιστές!!!
Και στήνουν και εκπομπές για να μας μιλήσουν, αυτοί, για αστυνομία και αστυνομική βία. Να παρουσιαστούν σαν αγωνιστές εναντίον του κατεστημένου, σαν διωκόμενοι από τους αστυνομικούς, σαν «ευαίσθητοι» που νιώσανε το τι τραβήξαμε στο Πολυτεχνείο στα χρόνια της Χούντας…
ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ.

 

Υ.Γ. Αν ήταν στη «δημοκρατική» Αμερική ή στη Γαλλία και κάνανε αυτά τα καμώματα θα είχαν εκτελεστεί επί τόπου. Και δεν θα γίνονταν ούτε είδηση…
Αν τέλος στη θέση τους ήταν κάποιος άγνωστος πολίτης θα είχε φάει το ξύλο της χρονιάς του, στη χειρότερη περίπτωση, και κανένα κανάλι δεν θα το ανέφερε…

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
 • Τι άλλο θα δούμε και τι άλλο θ' ακούσουμε;
 • Απόσταγμα λαϊκής σοφίας: Όταν ο δημοσιοκάφρος δεν έχει δουλειά, γαμάει τους «μπάτσους»
 • Τα βίντεο του τηλεοπτικού δημοσιογραφικού γκεμπελισμού, αίσχους και ασυδοσίας
 • Μέχρι 31 σφαίρες είναι «εκφοβισμός», στις 32 «καίγεσαι»
 • Αναμένοντας την Σιωπηρή Πλειοψηφία


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.
  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
  Εικονίδια
  (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
  🙂
  &#x1F642;
  🙁
  &#x1F641;
  😉
  &#x1F609;
  😄
  &#x1F604;
  😜
  &#x1F61C;
  😠
  &#x1F620;
  🙄
  &#x1F644;
  😎
  &#x1F60E;
  😕
  &#x1F615;
  😵
  &#x1F635;