Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Ο «άνθρωπος-δέντρο» – Μια σπάνια μορφή καρκίνου, παραμόρφωσε τα άκρα του και μοιάζουν σαν…κλαδιά δέντρου!

  21/10/2008 | 8.953 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Για 20 χρόνια, οι ακροχορδώνες που συγκρατούσαν τα χέρια και τα πόδια του Dede Kosawa πολλαπλασιάστηκαν και βλάστησαν όπως οι ρίζες. Τα χέρια του έμοιαζαν με παραμορφωμένα κλαδιά. Ανίκανος να σχηματίσει με τα χέρια του μια γροθιά ή να πιάσει πιρούνι, έβγαζε τα προς το ζην συμμετέχοντας σε πανηγύρια στην αγροτική Ινδονησία. Έγινε γνωστός ως ο «Άνθρωπος-Δέντρο».

«Στερήθηκε τη ζωή» είπε το ο Δρ. Anthony Gaspari, ένας Αμερικανικός δερματολόγος που ταξίδεψε δύο φορές στην Ινδονησία για να εγχειρήσει τον Kosawa.
«Παραμορφώθηκε σοβαρά και εστάλη σε ένα αγροτικό απομονωμένο χωριό για καταφύγιο. Με την καλή έννοια είναι ένας λυπημένος άνθρωπος. Θέλησε να θεραπευτεί και θέλησε την ελπίδα».

Ο Kosawa, 36 ετών,συχνά εξαντλούταν μετά από μερικά βήματα λόγω των πυκνών ακροχορδώνων στα πόδια του.
«Είχε μολυνθεί» είπε ο Gaspari, προϊστάμενος της δερματολογίας στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστήμιου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη. Οι γιατροί θεωρούν ότι η περίπτωση Kosawa δημιουργήθηκε από μια γενετικά κληρονομημένη ατέλεια και έναν τύπο ανθρώπινου papillomavirus ή HPV. Ο Kosawa είπε στους γιατρούς ότι οι ακροχορδώνες άρχισαν να εμφανίζονται μετά από μια ουλή στο δέρμα του ως έφηβος. Υπάρχουν εκατοντάδες τύποι HPV, μερικοί από τους οποίους συνδέονται με τον αυχενικό καρκίνο και άλλους που προκαλούν τους κοινούς ακροχορδώνες που μπορούν να αποκτηθούν μέσω ουλών. Παλαιότερα, ο Kosawa επιδίωξε τη βοήθεια από τους τοπικούς γιατρούς, οι οποίοι ακολούθησαν ορισμένη επεξεργασία με την αφαίρεση των ακροχορδώνων. Οι θεραπείες δεν λειτούργησαν, επειδή δεν εξέτασαν το αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα του και ο Kosawa δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά περισσότερες ιατρικές διαδικασίες, είπε ο Gaspari.

Καθώς ο Kosawa μεγάλωνε, η κατάσταση του επιδεινώνονταν. Τα κέρατα συγκεντρώθηκαν στα άκρα του, αυξάνονταν σε ένα ποσοστό 5 χιλιοστόμετρων μηνιαίως. Οι ακροχορδώνες που έμοιασαν με τις λαβίδες άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω από τα μάτια και τη μύτη του.
«Είμαι φοβισμένος ότι θα καλύψει όλο το πρόσωπό μου,» είπε ο Kosawa σε έναν δημοσιογράφο. «Δεν θα είμαι σε θέση να δω. Δεν θα είμαι σε θέση να φάω».
Καθώς οι ακροχορδώνες αυξήθηκαν και κάλυψαν τα χέρια και τα πόδια του, ο Kosawa έχασε την ανεξαρτησία του και η σύζυγός του τον άφησε. Είχε εργαστεί στην κατασκευή και την αλιεία αλλά δεν θα μπορούσε πλέον να απασχοληθεί εκεί. Η οικογένεια του τον στήριζε πολύ και τον φρόντιζε. Άλλωστε η μόλυνσή του δεν ήταν μεταδοτική. Μετά από διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, o Kosawa ήταν σε θέση να περπατήσει, να κρατήσει ένα δίκρανο και να γράψει.
Βγήκε από το νοσοκομείο τον Σεπτέμβριο του 2008, αλλά οι ακροχορδώνες έχουν επανεμφανιστεί. Ωστόσο ο Kosawa κάνει τη χημειοθεραπεία για να σταματήσει τον ιό.

Πηγή: madata.gr

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
  • Η ανηθικότητα δεν πάει στα βουνά· υπάρχουν και τα μοναστήρια
  • Παναγιώτης Βασιλέλλης: Το τετράχρονο θύμα τής γραφειοκρατίας και τής «ευσυνειδησίας» τών «νομιμόφρονων» λειτουργών τού Κράτους
  • Το πυρηνικό δυστύχημα τού Τσερνομπίλ – Ο εφιάλτης που έγινε πραγματικότητα
  • Κονδυλώματα (ΗPV) – Ερωτήσεις κι απαντήσεις
  • Το «φαινόμενο» Έφη Θώδη


  • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


    Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
    • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
    • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
    • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
    • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
    • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
    Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


    Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.




    Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
    • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
    • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
    • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
    • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
    • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
    • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
    • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
    • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
    Εικονίδια
    (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
    🙂
    &#x1F642;
    🙁
    &#x1F641;
    😉
    &#x1F609;
    😄
    &#x1F604;
    😜
    &#x1F61C;
    😠
    &#x1F620;
    🙄
    &#x1F644;
    😎
    &#x1F60E;
    😕
    &#x1F615;
    😵
    &#x1F635;

     
    Εναλλαγή σε εμφάνιση φορητής συσκευής