Αντικαρκινική Κοινότητα Συνδρομή RSS
Μάιος 17, 2012, 02:29:35 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Καλώς ήρθατε στην Αντικαρκινική Κοινότητα. Η δημοσίευση θεμάτων και σχολίων, επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη.
Φόρτωση
   Αρχική   Επικοινωνία Σύνδεση Εγγραφή  

Προσοχή...

1. Αποφεύγετε την χρήση greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες). Είναι δυσανάγνωστα και δυσκολεύουν την λειτουργία της αναζήτησης.
2. Μην χρησιμοποιείτε την σελίδα της «Επικοινωνίας», για ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δημοσιεύστε την ερώτησή σας στους πίνακες συζητήσεων.
3. Τα δημοσιευμένα άρθρα και τα μηνύματα που τα συνοδεύουν, δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση τις συμβουλές των γιατρών σας!
4. Ο σκοπός της κοινότητας, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών που μπορούν να αποβούν χρήσιμες. Μην τις ανταλλάσετε με προσωπικά μηνύματα, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
5. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή, ως προς την δημοσίευση ονομάτων γιατρών, τα οποία συνοδεύονται από σοβαρές καταγγελίες, που μπορεί να επιφέρουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι σοβαροί ισχυρισμοί απαιτούν και ισχυρά τεκμήρια.
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Ολιγοδενδρογλοίωμα  (Αναγνώστηκε 2277 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
dezand
Νέο μέλος
*
Εκτός σύνδεσης Εκτός σύνδεσης

« στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 10:47:42 πμ »

Ιουν 04.  Ο πατέρας  μου, 59 τότε, διαγνώνεται με ολιγοδενδρογλοίωμα 3ου βαθμού.  Βεβαίως η οριστική ταυτοποίηση έγινε κατόπιν επέμβασης - αρχικά διαπιστώθηκε γλοιοβλάστωμα 3ου-->4ου με διάρκεια ζωής 6μηνών.  
Ακόμα ζει αλλά δεν ήταν και γλοιοβλάστωμα τελικά.

Προ επέμβασης, ανέλαβα να δω πώς αντιμετωπίζεται.  Πρέπει να είδα πάνω από 20 γιατρούς σε λιγότερο από μήνα, εννοείται πως η πληροφορία που είχα για κάθε έναν τους ήταν "ο κάλλιστος".
Το 85% ήταν κατηγορηματικοί: "νόου γουέι χοζέ, μια τυχόν επέμβαση θα ωφελήσει περισσότερο την τσέπη του χειρουργού παρά τον ασθενή".  Λίγη ακτινοβολία, λίγο TEMONDAL, προσδόκιμο 4 καλοί + 2 βασανιστικοί μήνες, το σύνολο 6.
Το υπόλοιπο 15% περιελάμβανε αυτούς που ήταν σκεπτικοί με το θέμα της επέμβασης και αυτούς που εβλεπαν την επέμβαση ως ενδεδειγμένη λύση.
Είχα στείλει και στην κλινική του Ανόβερο - είδα ένας φίλος το ανέφερε - τα MRI scans σε CD.  Μου απάντησαν μεταξύ άλλων πως μπορούν να βοηθήσουν τον πατέρα μου αλλά υπάρχουν εξίσου ικανοί επιστήμονες και στην Ελλάδα (το οποίο ομολογώ πως με εξέπληξε, αλλά στο όνειρο που έβλεπα τότε το πίστεψα - και όπως αποδείχθηκε καλά έκανα).

Μέχρι εδώ λοιπόν είχα ανακαλύψει/αποκαλύψει λοιπόν τα εξής:
Στην Ελλάδα κυριαρχούν δύο 'σχολές'.  Η Βόρεια Ευρωπαϊκή και η Αμερικανική.  Η ευρωπαϊκή, εξαιτίας του συστήματος υγείας που δεν επιθυμεί αναπήρους δεν εξελίσσει τη χειρουργική, σε αντίθεση με την αμερικανική που χειρουργεί και το 'μάτι τις πεταλούδας'.  Συνεπώς, όντας απλώς το προϊόν, πρέπει ΠΑΝΤΑ να ψάχνουμε την αγορά πριν πελατοποιηθούμε.

Προσδιορίστηκε λοιπόν ο χειρουργός του με γνόμωνα το ένστικτο κυρίως, κι έφυγα για Κούβα.  Στον εν λόγω μήνα είχα ακούσει για το 'φάρμακο του Σκορπιού', είχα μαζέψει όση θεωρία γινόταν και αποφάσισα να το φέρω.  Ο Bordier, πρωτού αποδημήσει εν τόπω χλοερώ, όντας ο βιολόγος που έκανε την ανακάλυψη παρότρυνε τους ασθενείς να το πάρουν πριν από κάθε άλλη συμβατική αντιμετώπιση του καρκίνου και καθώς το ανοσοποιητικό θα ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.  Σε συνεννόηση με τον χειρουργό το δοκιμάσαμε για 45 ημέρες πριν τελικά χειρουργηθούμε και οι BEFORE-AFTER μαγνητικές έδειξαν πως ο όγκος είχε συρρικνωθεί στο αυτό διάστημα 1cm.  Είχε αυξηθεί όμως το οιδηματικό υγρό και πίεζε τα κρανιακά όρια οπότε ευσπεσμένα μπήκαμε χειρουργείο.  
Αφαιρέθηκε μια ποσότητα, είναι κατά βάση όμως διάχυτος οπότε ό,τι έμεινε ακτινοβολήθηκε στη συνέχεια.  Ποτέ όμως μέχρι σήμερα TEMONDAL.

Σήμερα είμαστε όλοι happy που είναι ακόμα όρθιος.  Έχουν παρέλθει δύο χειρουργεία, έχει υποστεί κινητικές και λεξιλογικές δυσκολίες, έχει πολεμήσει με λογοθεραπείες και φυσιοθεραπείες.  Και παίρνει από τότε το ESCOZUL (σκορπιό) στο ρυθμό που εκείνος επιθυμεί - όχι όπως προβλέπεται.

Μέχρι πρίν από 3 χρόνια είχαμε - όλοι εμείς οι χρήστες του Esc - φτιάξει έναν διαδικτυακό τόπο, αλλά μετά από 'ανωτέρα' επέμβαση  τον 'ρίξαμε' γιατί ανταλλάσαμε τηλέφωνα και ονόματα και στοχοποιηθήκαμε.

Αυτά και ελπίζω να φάνηκα χρήσιμος.
Congs και στο δημιουργό.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 30, 2009, 03:18:28 μμ από dezand » Καταγράφηκε
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 29
Νέο μέλος
*
Εκτός σύνδεσης Εκτός σύνδεσης

Φύλο: Άντρας

« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 10, 2010, 08:09:33 μμ »

Καλησπερα κ απο εμενα αντιμετοπιζω το ιδιο προβλημα με την μητερα μου,κ θα ηθελα την δικη σας βοηθεια!Εχω μπερδευτει τοσο απο τις γνωμες των διαφορων ειδικων κ θα ηθελα να παρω κ μια γνωμη κ απο τον δικο σου γιατρο.αν μπορεισ να επικοινωνησεις μαζι μου θα σου ειμαι υποχρεως...
Καταγράφηκε
Αντικαρκινική Κοινότητα

Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: