Αντικαρκινική Κοινότητα Συνδρομή RSS
Φεβρουάριος 08, 2012, 05:20:23 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Καλώς ήρθατε στην Αντικαρκινική Κοινότητα. Η δημοσίευση θεμάτων και σχολίων, επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη.
Φόρτωση
   Αρχική   Επικοινωνία Σύνδεση Εγγραφή  

Προσοχή...

1. Αποφεύγετε την χρήση greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες). Είναι δυσανάγνωστα και δυσκολεύουν την λειτουργία της αναζήτησης.
2. Μην χρησιμοποιείτε την σελίδα της «Επικοινωνίας», για ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δημοσιεύστε την ερώτησή σας στους πίνακες συζητήσεων.
3. Τα δημοσιευμένα άρθρα και τα μηνύματα που τα συνοδεύουν, δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση τις συμβουλές των γιατρών σας!
4. Ο σκοπός της κοινότητας, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών που μπορούν να αποβούν χρήσιμες. Μην τις ανταλλάσετε με προσωπικά μηνύματα, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
5. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή, ως προς την δημοσίευση ονομάτων γιατρών, τα οποία συνοδεύονται από σοβαρές καταγγελίες, που μπορεί να επιφέρουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι σοβαροί ισχυρισμοί απαιτούν και ισχυρά τεκμήρια.
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ  (Αναγνώστηκε 2868 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
marialena007
Νέο μέλος
*
Εκτός σύνδεσης Εκτός σύνδεσης

Φύλο: Γυναίκα
Ελλάς Ελλάς

Τόπος: ΒΟΛΟΣ

Google Talk
« στις: Οκτώβριος 30, 2009, 12:09:04 πμ »

Καλησπέρα παιδιά.Είμαι καινούρια εδώ και αποφάσισα να σας γράψω τη δική μου ιστορία. Στον μπαμπά μου διαγνωσθηκε Γλοιβλάστωμα 4ου βαθμού (5 εκ.) στον εγκέφαλο στις 17/06/2009.Μετά απο άμεση κινητοποίηση κλείσαμε ημερομηνία χειρουργείου και ανεβήκαμε στη Θεσσαλονίκη μετά από δυο εβδομάδες γιατί έπρεπε να διακόψει 10 μερες πριν ένα χάπι που έπερνε για την καρδιά,το λεγόμενο salospir.Στο διάστημα τον δυο εβδομάδων ο άντρας μου γνώριζε έναν μοριακό βιολόγο ο οποίος ήταν στην Αμερική και έχει μόλις ένα χρόνο στην Ελλάδα και έτσι αποφασίσαμε να στείλουμε 1 ml αίματος για να δούμε εαν ο όγκος ήταν πρωτοπαθής ή απο μετάσταση.Ο μοριακός μας διαβεβαίωσε οτι ήταν πρωτοπαθής.Όταν ήρθε η ώρα να κάνει εισαγωγή ο άντρας μου πήρε μαζί του τα αποτελέσματα των εξετάσεων να τα δώσει στους γιατρούς σαν επιπλέον πληροφορίες πριν την επέμβαση.Μπαίνοντας στο νοσοκομείο και σε μια συζήτηση που είχαν οι γιατροί με τον άντρα μου του είπαν πως θα ήταν καλύτερα να μην τον χειρουργήσουν διότι είχε πολύ λίγες πιθανότητες να βγει ζωντανος απο εκεί.Δείχνοντας όμως τις εξετάσεις που είχαμε κάνει και συζητώντας με τον συζυγό μου πήραν την τελική τους απόφαση και την επομένη χειρουργήθηκε στο Διαβαλκανικό από 3 άριστους κατα τη γνώμη μου χειρούργους.Το χειρουργείο πήγε ανέλπιστα καλά με επιτυχία 99,99%.Ο μοριακός κάνοντας κάποιες επιπλέον εξετάσεις μας είπε πως ο μπαμπάς μου εμφάνισε ένα γονίδιο (her2) το οποίο τον βάζει σε μια ομάδα ανθρώπων με υψηλό χρόνο επιβίωσης και επιπλέον δεν εμφάνισε την πιο συχνή μεταλλαξη στο DNA του που εμφανίζουν όσοι πάσχουν απο αυτή τη νόσο.Επιπρόσθετα έκανε εργαστηριακά τεστ μετα το χειρουργείο με κάποιο δείγμα του υλικού που αφαιρέθηκε κατα την επέμβαση και ενημέρωσε τους γιατρους πως το TEMODAL θα λειτουργήσει άριστα στην περίπτωση του πατέρα μου.Μας έδωσε πληροφορίες για θεραπείες που βρίσκονται σε κλινικές μελέτες και μπορούν να σώσουν ζωές.Γενικώς μας έκανε να σκεφτόμαστε όλοι πολύ αισιόδοξα.Αυτές τις πληροφορίες δεν θα μπορούσαμε να τις έχουμε εάν δεν είχαμε συναντήσει τον κ. Σωτήρη ο οποίος είναι όνομα και πράγμα που λέμε.Ο μπαμπάς μου αυτή τη στιγμή τελείωσε τις ακτινοβολίες που κράτησαν 6 εβδομάδες΄, όσο κράτησε και η θέραπεία με το TEMODAL και έχει κόψει όλα τα φάρμακα για 1 μήνα για να ξεκουραστει ο οργανισμός του.Ειμαστε σε πολύ καλό δρομο.Ήθελα να σας δώσω λοιπόν μια επιπλέον πληροφορία για τις μοριακές εξετάσεις που εδώ στην Ελλάδα δεν τις δίνει κανένας γιατρος.Στην Αμερική αυτές οι εξετάσεις είναι πολύ διαδεδομένες διότι οι γιατροί που τις κάνουν αντιμετωπίζουν τον κάθε ασθενή σαν μεμονομένο οργανισμό και ακόμη και τα φάρμακα που δημιουργούνται μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο απο αυτο τον ασθενή.Αυτό λέγεται στοχευμένη θεραπεία.Δεν αφορά δηλαδή ομάδες ανθρώπων με την ίδια νόσο αλλά διαφοροποιήται κατα περίπτωση και φυσικά δεν αφορά μόνο το Γλοιοβλάστωμα αλλά όλους τους τύπους Καρκίνου όπως και εκατομμύρια άλλες παθήσεις.Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω πως και στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλοί επιστήμονες οι οποίοι δεν έχουν σκοπό της ζωής τους παρα μόνο να σώζουν ζωές.Για οποιαδήποτε πληροφορία θα είμαι εδώ γιατί νοιώθω 100 % τον πόνο και την αγωνία που περνάτε για τους δικούς σας ανθρώπους και πιστεύω πως αν είμαστε μια γροθιά μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τις οικογένειες μας αλλά και τις οικογένειες άλλων που περπατουν σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι!
Καταγράφηκε

tassos25
Νέο μέλος
*

Φύλο: Άντρας

« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 05, 2009, 12:45:03 πμ »

μπορεις να μου πεις που ειναι αυτος ο μοριακος βιολογος??ειμαι απο θεσ/νικη..αν ξερεις, ολοι οι μοριακοι βιολογοι μπορουν να κανουν αυτες τις εξετασεις??
ο πατερας μου εχει το ιδιο προβλημα και σημερα χειρουργήθηκε ..πρωτογενης ογκος που δεν αφαιρεθηκε ολος..ειναι κατα πασα πιθανοτητα γλοιβλαστωμα 
σευχαριστω εκ των προτερων
Καταγράφηκε
marialena007
Νέο μέλος
*

Ελλάς Ελλάς

Τόπος: ΒΟΛΟΣ

Google Talk
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 05, 2009, 12:51:58 πμ »

Καλησπέρα Τάσο. Φυσικά και μπορώ να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες.Εαν θέλεις στείλε μου ένα mail στο marialena007@gmail.com διότι όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τα στοιχεία του γιατρού.
Καταγράφηκε

ΔΑΝΑΗ
Νέο μέλος
*

Ελλάς Ελλάς

Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 07, 2009, 05:52:20 μμ »

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑΚΟΥ
ΒΙΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ.ΜΕΝΩ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΤΟ Ε-ΜΑΙL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΝΑΜΙΖΑR@GMAIL.COM
EYXOMAI TA ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ Κ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.
Καταγράφηκε
χριστινα παπαδακη
Επισκέπτης

« Απάντηση #4 στις: Μάιος 20, 2010, 09:16:32 πμ »

καλημέρα,
και μενα ο μπαμπας μου χειρουργήθηκε και τελικά βρέθηκε οτι είναι γλοιοβλάστωμα. θα ήθελα να μου δώσεις τα στοιχεία του  μοριακού βιολόγου να κάνουμε τις αντίστοιχες εξετάσεις και εμείς. εύχομαι το καλύτερο για τον μπαμπά σου
Καταγράφηκε
kontze
Πλήρες μέλος

Ελλάς Ελλάς

Τόπος: PATRA

« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 09, 2010, 02:49:32 μμ »

καλημέρα μαριαλένα

θα ήθελα να μου στείλεις τα στοιχεία του μοριακού βιολόγου σου. Πιστευω και εγώ ότι θα πρέπει η θεραπεία για τον πατέρα μου να γίνει στοχευμένα και όχι από φάρμακα που δίνονται μαζικά από τα δημόσια νοσοκομεία.

Ευχαριστώ και έυχομαι να πάνε όλα καλά.
Καταγράφηκε
kimsap
Νέο μέλος
*

« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 31, 2010, 09:01:25 μμ »

καλησπερα

σημερα ο αδελφοσ μου 45 χρονων χειρουργηθηκε για γλοιοβλαστωμα 4 βαθμου ..θα ηθελα να μου αποστειλεις τα στοιχεια του βιολογου και να με ενημερωσεις αν μπορεις για την μετεπειτα εξελιξη του
Καταγράφηκε
Αντικαρκινική Κοινότητα

Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: