Αντικαρκινική Κοινότητα Συνδρομή RSS
Μάιος 17, 2012, 02:32:20 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Καλώς ήρθατε στην Αντικαρκινική Κοινότητα. Η δημοσίευση θεμάτων και σχολίων, επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη.
Φόρτωση
   Αρχική   Επικοινωνία Σύνδεση Εγγραφή  

Προσοχή...

1. Αποφεύγετε την χρήση greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες). Είναι δυσανάγνωστα και δυσκολεύουν την λειτουργία της αναζήτησης.
2. Μην χρησιμοποιείτε την σελίδα της «Επικοινωνίας», για ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δημοσιεύστε την ερώτησή σας στους πίνακες συζητήσεων.
3. Τα δημοσιευμένα άρθρα και τα μηνύματα που τα συνοδεύουν, δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση τις συμβουλές των γιατρών σας!
4. Ο σκοπός της κοινότητας, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών που μπορούν να αποβούν χρήσιμες. Μην τις ανταλλάσετε με προσωπικά μηνύματα, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
5. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή, ως προς την δημοσίευση ονομάτων γιατρών, τα οποία συνοδεύονται από σοβαρές καταγγελίες, που μπορεί να επιφέρουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι σοβαροί ισχυρισμοί απαιτούν και ισχυρά τεκμήρια.
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ΕΠΙΤΕΛΟΥς,ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ  (Αναγνώστηκε 2006 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
martha
Νέο μέλος
*
Εκτός σύνδεσης Εκτός σύνδεσης

« στις: Νοέμβριος 11, 2009, 12:45:02 πμ »

Νοιωθω την αναγκη να σας γραψω,γιατι ξερω οτι εσεις θα καταλαβαιται πως ακριβως αισθανομαι.
Ολοι εμεις που επισκεπτομαστε αυτο το ιστολογιο,η εχουμε οι ιδιοι καρκινο, η καποιο αγαπημενο μας προσωπο.Ολοι μας λοιπον, ξερουμε τι σημαινει ΚΑΡΚΙΝΟς και πολυ περισσοτερο τι συναισθηματα μας προκαλει.
Δεν ειναι ομως μονο αυτο.Μαζι με ολα τα αλλα, εχουμε να αντιμετωπισουμε και τους (υποτιθεμενους) γιατρους που ελπιζουμαι οτι μπορουν να μας βοηθησουν.Αλλα ας μην πολυλογο.

Αυτο το μηνυμα ειναι μια καταγγελια για τους γιατρους,μαλλον,για καποιους απο τους γιατρους που εργαζονται σε ενα απο τα νοσοκομεια της Ελλαδας.Που μονο που θα ακουσεις το ονομα του, στο μυαλο σου θα ερθει η λεξη ΚΑΡΚΙΝΟς.
Ναι το νοσοκομειο αυτο ειναι το ΑΓΙΟς ΣΑΒΒΑς.

Και τωρα θα σας δωσω μια νοητη εικονα.
Ενα ζευγαρι ηλικιωμενων,απο την επαρχια κτυπημενει και οι δυο απο καρκινο.Απελπισμενοι,πονεμενοι,φοβισμενοι κτλ.ζητουν βοηθεια,ελπιδα,παρηγορια κτλ απο αυτους τους γιατρους.Το μονο που περνουν ειναι μια αδιανοητα απανθρωπη συμπεριφορα.Η γυναικα μου ειπε¨ξερεις τι ειναι να μην κλαις και ομως τα ματια σου να σταζουν δακρυα απο πικρα.¨Ο ανδρας του ζευγαριου δεν μου ειπε τιποτα γιατι δεν προλαβε...Νομιζω οτι ειναι ωρα ολοι μας να κανουμε κατι,στη μνημη ολουν αυτων που εφυγαν με το παραπονο.

Καταγράφηκε
Π-Δ
Διαχειριστής

Φύλο: Άντρας
Ελλάς Ελλάς

Google Talk
WWW E-mail
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 11, 2009, 09:08:01 πμ »

Δεν θυμάμαι αν γράφτηκε εδώ, ή το διάβασα κάπου αλλού. Υπάρχει μια τελείως διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με την Ελλάδα και το εξωτερικό (και ειδικά την Αμερική), όσον αφορά την αντιμετώπιση των περιστατικών. Εδώ δεν πολυασχολούνται με περιπτώσεις που θεωρούνται «τελειωμένες». Αν δεν έχεις και «λιλί» να «στάξεις», τότε είσαι δυο φορές τελειωμένος. Κι αν καταλήξεις και σε δημόσιο νοσοκομείο, τότε είσαι τρεις φορές τελειωμένος. Δυστυχώς, έτσι είναι...
Καταγράφηκε

Παρακαλώ, μην μου στέλνετε ΠΜ ή e-mail με ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δεν είμαι γιατρός κι ως εκ τούτου δεν απαντώ σε τέτοια μηνύματα. Δημοσιεύστε τις ερωτήσεις σας στο forum.
martha
Νέο μέλος
*

« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 11, 2009, 10:49:12 πμ »

Αγαπητε Π-Δ και ομως δεν πρεπει να ειναι ετσι τα πραγματα.Δεν εχει σημασια αν ο ασθενεις ειναι εστω και ετοιμοθανατος.Η δουλεια και το καθηκον του γιατρου ειναι να προσπαθει να τον βοηθησει.

Ζω σε μια χωρα που πολλοι πιστευουν οτι ειναι τριτοκοσμικη.Ε λοιπον ακομα και εδω ακομα και στα δημοσια νοσοκομεια που στιβαζοντε εκατομμυρια ανθρωποι δεν συναντας αυτη τη συμπεριφορα.ειναι αδιανοητο.
Οσο για το ζευγαρι που σας εγραψα,πιστεψτε με, ειχαν το χερι βαθια στην τσεπη και εβγαζαν κατι πολυ παχουλα ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ,που προοριζοταν για αυτους τους απανθρωπους γιατρους.Σκευτομε τωρα, οτι αν δεν ηταν αυτα τα φακελακια μπορει και να τους ειχαν απο την πρωτη στιγμη τελειωση.

Με εχει τοσο πονεσει αλλα και εξοργισει αυτη η ιστορια.Που δεν θελω να το αφησω να περασει ετσι.Οταν τα εμαθα αυτα,απο δικους μου ανθρωπους (μεχρι τοτε απλος τα ακουγα απο αλλους) με λεπτομερειες ειδα κοκκινο.Αν ειμουν στην ελλαδα δεν ξερω τι θα ειχα κανει εκεινη τι στιγμη.

ΕΛΕΟς ΠΙΑ.ΠΩς ΘΑ ΣΥΝΕΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥς ΤΟΥς ΓΙΑΤΡΟΥς
Καταγράφηκε
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΙΟΣ
Επισκέπτης

« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 11, 2009, 03:33:47 μμ »

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ...ΕΥΤΥΧΩΣ Κ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Κ ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣ!!!ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΙΣΕ Η ΔΕΧΤΕΙΚΕ ΣΤΑ 2 ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ...ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ Κ ΠΑΝΩ ΑΠ 'ΟΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Κ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ Κ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ...
Καταγράφηκε
mo
Επισκέπτης

« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 18, 2010, 05:51:59 μμ »

Δεν θυμάμαι αν γράφτηκε εδώ, ή το διάβασα κάπου αλλού. Υπάρχει μια τελείως διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με την Ελλάδα και το εξωτερικό (και ειδικά την Αμερική), όσον αφορά την αντιμετώπιση των περιστατικών. Εδώ δεν πολυασχολούνται με περιπτώσεις που θεωρούνται «τελειωμένες». Αν δεν έχεις και «λιλί» να «στάξεις», τότε είσαι δυο φορές τελειωμένος. Κι αν καταλήξεις και σε δημόσιο νοσοκομείο, τότε είσαι τρεις φορές τελειωμένος. Δυστυχώς, έτσι είναι...
Μάλιστα είναι όπως ακριβώς τα λέτε.
Και μιλάω από προσωπική εμπειρία που αντιμετωπίζω με τον πατέρα μου.
Ξεκινήσαμε και εμείς κλασσικά από τον Αγ. Σάββα.
Όλοι ήταν πολύ ευγενικοί αρχικά...
το θέμα ξεκίνησε όταν άρχισα να ενημερώνωμαι και να αποκτάω προσωπική άποψη για την ασθένεια.
Εχω διαβάσει ότι κυκλοφορεί στο internet για νέες θεραπείες, τροπους αντιμετώπισης, ματζούνια, όλα!
Ο πατέρας έχει Καρκίνο στο παχύ εντερο και πολλαπλές μεταστάσεις στο συκώτι.
Στον Αγ. Σάββα αφού φυσικά η γιατρός πήρε το φακελάκι της, μας είπε να ησιχάσουμε...
Θα ξεκινούσε με ένα πολυ δυνατό σχήμα ενδοφλέβιας χμθ. που οποσδήποτε θα είχε αποτέλεσμα....
πηρε 5 μέρες χμθ. και καηκαν οι φλέβες του και στα 2 χερια.
ο αιματοκρίτης απο 46 κατέβηκε στο 41 μέσα σε 1 βδομάδα...
Τοτε άρχισα να ενημερώνωμαι.
Συνειδητοποιώ οτι για τον Καρκίνο στο ήπαρ κανένα σχήμα ενδοφλέβιας χμθ δεν λειτουργεί!!!
Αυτό αναφερόταν παντού! Λόγος γινόταν μόνο για τοπικές εκχύσεις και χειρουργική αντιμετώπιση.
Κλίνω ραντεβου με τη γιατρό να ρωτήσω το πλάνο...η απάντηση ηταν "δεν υπάρχει πλάνο σ αυτές τις περιπτώσεις".
και όμως αυτό το ξέρουμε όλοι! Μόνο όταν υπάρχει στόχος και πλάνο υπάρχει βελτείωση...
φυγαμε από εκεί.
Αποφάσισα οτι 5 και 6 μήνες δεν είναι αρκετοί για να με πείσουν να βάλω έναν άνθρωπο στη διαδικασία του βασανηστηρίου της χμθ με αποτελέσματα όλο και χειρότερα. κάναμε ανοικτή συζήτηση στην οικογένεια.
2 λύσεις.
Η δεν κάνουμε τίποτε ή πάμε σε όποιον αναλαμβάνει να τον χειρουργήσει.
Μετά από επισκέψεις σε διάφορους καταλήξαμε στον Λυγιδάκη. Έχουμε κάνει 2 χειρουργεία και πάμε για το τελευταίο σε λίγες μέρες με στόχο την ίαση.
Το τί ιστορίες έχω ακούσει εκει μέσα από άλλους ασθενείς που κατέληξαν εκεί μετά από ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου στα δημοσ. νοσοκομεία δεν περιγράφεται.
Ιστορίες για ανθρώπους που έφθασαν στο χειρουργείο με ειλαιο τους ανοιξαν, τους έκαναν παραφύση έδρα, και δεν αφαιρεσαν τον όγκο στο έντερο. Μετά για ένα χρόνο τους έκαναν ενδοφλέβια χμθ οσπου διαπίστωσαν οτι ο αρχικός όγος του εντέρου έκανε μετάσταση στο συκώτι!!! λες και δεν ήταν αναμενόμενο...
και άλλες ιστορίες για αγρίους...
όποιος μπορεί να αποφύγει το δημόσιο θα πρέπει να το κάνει!
Αυτό είναι το μόνο συμπέρασμα που έχω βγάλει από την ιστορία και φυσικά οτι δεν υπάρχει ο παραμικρός χρόνος για χάσιμο.
ελπίζω να μη σας κουρασα πολύ...ήθελα κάπως να βγάλω από μέσα μου το αγχος που έχω μια και σήμερα περιμένουμε τα αποτελέσματα μιας αξονικής που θα καθορίσει το επόμενο χειρουργείο.
καλησπέρα σας,
Μαρια
Καταγράφηκε
Παθών
Επισκέπτης

« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 18, 2010, 06:00:54 μμ »

Προσοχή! Ο Λυγιδάκης μπορεί να είναι καλός γιατρός και να αναλαμβάνει εγχειρίσεις που δεν τολμούν οι άλλοι, αλλά δεν έχει και το καλύτερο όνομα στην πιάτσα. Δεν λέει πάντοτε την αλήθεια κι αυτό να το προσέξετε ιδιαίτερα για να μην χάνετε πολύτιμο χρόνο και για να μην τρέφετε ψεύτικες ελπίδες. Αρκεί μόνο να πω, ότι άλλοι γιατροί απατεώνα τον ανεβάζουν απατεώνα τον κατεβάζουν.
Καταγράφηκε
mo
Επισκέπτης

« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 19, 2010, 12:16:50 μμ »

Τα ξέρω αυτά που λες και έχω και εγω τις αμφιβολίες μου. Παρόλα αυτά δεν έχω τους Γιατρούς και στην καλύτερη υπόληψη.
Επειτα ο Λυγιδάκης έχει κάποια χαρακτηριστικά που εκτιμώ πολύ.
1. τον βρίσκεις στο τηλέφωνο πάντα.
2. είναι επεξηγιματικός.
3. έχει μεγάλη εμπειρία σε ελλάδα κ εξωτερικό.Περιπτώσεις ασθενών που πεθαίνουν στην Ελλάδα σήμερα, χειρουργούνταν με προοπτικές πλήρους ίασης στην Ιαπωνία 10 χρόνια πριν.
4. τις εξετάσεις του πατέρα μου τις στείλαμε στο εξωτερικό.
συγκεκριμένα στο παενπιστημιακό νοσοκομείο του Πιτσμπουργκ. Μας πρότειναν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση και συγκεκριμένα χειρουργειο σε 2 χρόνους και τοπική χειμειοθεραπεία.
5. επειδή την συγκεκριμένη ασθένεια ο κόσμος την έχει συνδέσει με τον θάνατο, θεωρώ οτι υπάρχει μια εγκατάλειψη των Γιατρών στις πιο δυσκολες περιπτώσεις...στην πραγματικότητα πολύ λίγοι τολμούν να πάρουν την ευθύνη μιας επέμβασης με ρίσκο, η οποία πιθανόν να μην φέρει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.
Όταν όμως ξέρεις οτι είναι η μόνη ριζική λύση, οφείλεις να το προσπαθήσεις όσο κι αν φοβάσαι...τουλάχιστον εμείς αυτό κάνουμε.Εξάλλου η εναλλακτική των 6-12 μηνών παράτασης ζωής με χημειοθεραπείες (όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό) δεν είναι αρκετός χρόνος ωστε να αντισταθμίσει την ταλαιπωρία των χειρουργείων που δίνουν ελπίδα ίασης...τουλάχιστον όχι με τα δικά μου τα κριτήρια...

Εύχομαι επιτυχημένη θεραπεία και καλή υγεία σε όλους!
Καταγράφηκε
eleni
Πλήρες μέλος

Φύλο: Γυναίκα
Κύπρος Κύπρος

Τόπος: Λευκωσία

eleni85_@hotmail.com
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 20, 2010, 01:55:57 πμ »

Kaneis k kanenas giatros den katalavei poso ponai oli auti i diadikasia an den mpei o idios s auti t moira i kapoio diko tou proswpo! Elpizw oi 4eutogiatroi na stamatisoun na iparxoun giati gia na ginoun autoi p einai edwsan k enan orko!
Καταγράφηκε
nikosomg
Νέο μέλος
*

Φύλο: Άντρας

« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 02, 2010, 07:29:20 μμ »

γειας σας , θα μπορουσατε να με ενημερωσετε για λυγιδακη , εχουμε και εμεις κουραστει να τρεχουμε , εχουμε υποστει 2 αποτυχημενα χειρουργεια ( γιατι δεν αγγιζουν) και ειναι ο μονος που λεει οτι εγχειριζει κτλ ? πειτε μου σας παρακαλω , για φημη κτλ γιατι τα λετε αυτα περι απατεωνας κλτ ?
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

Φύλο: Γυναίκα

« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 03:00:55 μμ »

Αγαπητέ φίλε, αυτό που μπορώ να σου πω είναι να μην πας εκει!
Είναι πολύ φιλοχρήματος και το Ιατρικό κάνει κανονική αφαίμαξη.
Επειτα από την εμπειρία των ενεργιών του τελευταίου χρόνου, εαν είχα την ευκαιρία, θα διέθετα τα ίδια χρήματα,επιλέγοντας κάποιο εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού. Γαλία, Αγγλία, έχουν επενδύσει σε έρευνες και αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση εαν αναλαμβάνουν την περίπτωση σας.
Που έχει καρκίνο ο άνθρωπό σου?
Καταγράφηκε
Αντικαρκινική Κοινότητα

Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: