kontze
Ανώτερο μέλος

Εκτός σύνδεσης
Φύλο:
 Ελλάς
Τόπος: PATRA
|
 |
« Απάντηση #180 στις: Μάιος 17, 2011, 03:16:56 μμ » |
|
Mariao
Τα αποτελέσματα του πατέρα σου είναι ανάμεικτα, όπως ήταν και του δικού μου πριν το χειρουργείο στο ήπαρ. Οτιδήποτε δεν δείχνει συνολική μείωση δεν είναι θετική εξέλιξη. Από την άλλη θα πρέπει να προσέξτε πολύ για το αν θα πρέπει να γίνει χειρουργείο και πότε. Βάση των δικών μας αποτελεσμάτων υπάρχει ένα 30% πιθανότητα να μην υποτροπιάσει η νόσος στο συκώτι μετά από μία εκτεταμένη ηπατεκτομή και αυτό σχετίζεται με πολλά πράγματα (όπως πόσους λεμφαδένες είχε ο πρωτογενής όγκος, πόσες είναι οι εστίες , τι μέγεθος έχουν, καρκινικοί δείκτες κτλπ.). Αυτό που θέλω να πώ έιναι ότι θα πρέπει να ψάξτε πολύ για το όφελος μίας τέτοιας επέμβασης όχι μόνο από ειδικό χειρούργο στο ήπαρ αλλά και ταυτόχρονα από ειδικό ηπατολόγο. Το πρόβλήμα που συνήθως υπάρχει είναι ότι ακόμα και αν αφαιρεθούν ή και καυτηριαστούν οι εστίες (οι ορατές) δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο ηπατικό παρέγχυμα δεν φέρει καρκινικά κύτταρα (μη ορατά-δεν έχουν δημιουργήσει ακόμα εστίες) ώστε να απιφευχθεί η υποτροπή κατά την ανάπλαση μετά το χειρουργείο. Για αυτό τον λόγο υπάρχει η περίπτωση επέμβασης σε 2 χρόνους μέσα σε 45 ημέρες μεταξύ τους όπου στην πρώτη φάση ο χειρούργος απομονώνει από τροφοδοσία αίματος την νοσηρή περιοχή ώστε να μεγαλώσει το υγιές παρέγχυμα, και στην 2η φάση κάνει την εκτομή. Αυτό ενδεχομένως να δώσει καλύτερες προοπτικές αλλά έχει να κάνει και με την κλινική κατάσταση του ασθενούς για το αν θα μπορεί να αντέξει 2 χειρουργεία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτά δυστυχώς τα έμαθα εκ των υστέρων μετά το χειρουργείο του πατέρα μου και τα γράφω όχι για να αποτρέψω αλλά για να ενημερώσω καλύτερα. Παρόλα αυτά δεν πρέπει κανείς να το βάζει κάτω. Πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε λύσεις με βάση την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Θα ήθελα να μας πείς τι σας έιπε ο χειρούργος από την Γαλλία αν πάρετε την γνώμη του. Μανώλη, είδα τα αποτελέσματα της δικής σου αξονικής και φάινεται (ειδικά χωρίς θεραπεία τόσους μήνες) ότι η κατάσταση φαίνεται σταθερή. Άλλωστε οι ακτινοδιαγνώστες πολλές φορές στις διαγνώσεις τους θέλοντας να κάνουν αναλυτική σύγκριση γίνονται πολύ ψείρες και γράφουν διάφορα ακαταλαβίστικα (συνέβη και σε εμάς) χωρίς να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι, αλλά έτσι και αλλιώς η γιατρός σου θα πρέπει να αποφανθεί και οι ακτινολόγοι που συνεργάζεται που θα δούν τις πλάκες.
Εμείς, τέλος αποφασίσαμε να πάμε στην Γερμανία (εκέι που εσύ Μανώλη σύστησες) και αναχωρούμε στις 29/05, ελπίζοντας για κάτι καλύτερο...
Ευχομαι σε όλους καλή δύναμη και καλύτερη υγεία στους ίδους και στους πάσχοντες συγγενείς τους.
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 18, 2011, 02:53:10 μμ από kontze »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kontze
Ανώτερο μέλος

Εκτός σύνδεσης
Φύλο:
 Ελλάς
|
 |
« Απάντηση #181 στις: Μάιος 17, 2011, 03:29:10 μμ » |
|
Giorgo
Ο πατέρας μου είναι 68 και η κατάσταση του δεν διαφέρει από άτομα άλλων ηλικιών μεγαλύτερων ή μικρότερων εκτός από το έυρος που σωστά επισημαίνει η mariao. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζεις από τα προηγουμενα μυνήματα μου. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω μία ακόμα φορά είναι ότι ακόμα και όταν μιλάμε για τον ίδιο τύπο καρκίνο με τις ίδιες μεταστάσεις ο κάθε οργανισμός έιναι διαφορετικός και ακόμα και στα τελικά στάδια τίποτα δεν έχει τελειώσει. Το θέμα είναι πόσο ο σθενής και οι οικείοι του έιναι έτοιμοι να παλέψουν και να ψάξουν για το καλύτερο. Εγώ και η οικογένεια μου αυτό που κάνουμε έιναι να μην μένουμε σε μία γνώμη και έχουμε σκοπό να το παλέψουμε χωρίς να αφήσουμε ίχνος αμφιβολίας με βασικό γνώμονα την ποιότητα ζωής του ασθενή.
Ελπίζω να βοήθησα... να έισαι καλά και έυχομαι τα καλύτερα για τον θείο σου.
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 18, 2011, 02:50:42 μμ από kontze »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mariao
|
 |
« Απάντηση #182 στις: Μάιος 17, 2011, 03:38:15 μμ » |
|
konze, kalhmera! O Adam υποτίθεται οτι είναι ένας απο τους κορυφαίους χειρουργούς ηπατος της ευρωπης και το κεντρο που συζητάμε να πάει είναι εξειδικευμένο για το συκώτι. Αρχικά θα δούμε τι εχει να μας πει διότι η κατάσταση είναι πολύ οριακή καθως ο πατέρας μου έχει ήση κάνει χωρίς επιτυχία χειρουργείο σε 2 χρόνους στον Λυγ. οπότε υποθέτω οτι δεν θα αναλαμβάνε κάποιος εύκολα να του κάνει και άλλο χειρουργείο...μπορεί και όχι. δεν ξέρω... Η άλλη εναλλακτική είναι η Γερμανία ακριβώς όπως και εσείς. Επειδή ενδεχομένως θα μας προτείνουν πάνω-κάτω ότι και σε εσάς, θα ήθελα να μου πείς πληροφορίες σχετικά με το κόστος και φυσικά τα αποτελέσματα που θα εχετε. Πως κάνατε εσεις την προσέγγιση? Ευχομαι να πάνε όλα καλά!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kontze
Ανώτερο μέλος

Εκτός σύνδεσης
Φύλο:
 Ελλάς
|
 |
« Απάντηση #183 στις: Μάιος 17, 2011, 04:31:09 μμ » |
|
Mariao Εγώ απλά (έπειτα από τις πληροφορίες του Μανώλη) έστειλα ένα email στο κέντρο στην Γερμανία με όλες τις πληροφορίες της κατάστασης του πατέρα μου μαζί με το ιστορικό του μεταφρασμένο στα αγγλικά. Ο γιατρός μας απάντησε μέσω email με την πιθανή θεραπέια που μπορέι να μας παρέχει το διάστημα που πρέπει να νοσηλευτεί εκέι και φυσικά το αντίστοιχο κόστος (το κόστος από ότι κατάλαβα διαφέρει από το είδος της θεραπείας και το χρόνο παραμονής). Πάραλληλα θα ήθελα να τονίσω ότι ακολούθησε επιπλέον αλληλογραφία μέσω email με τον γιατρό μετά την πρώτη του απάντηση διότι έιχαμε κάποιες απορίες και θέλω να τονίσω ότι απάντησε σε όλες μας τις απορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν θες λοιπόν να δέις το θέμα μπορείς να μπείς στο site που μου σύστησε ο Μανώλης και απλά να τους στείλεις ένα email. Οι διευθύνσεις έιναι παρακάτω: info@fachklinikdrherzog.dewww.fachklinikdrherzog.de
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mariao
|
 |
« Απάντηση #184 στις: Μάιος 18, 2011, 01:12:27 μμ » |
|
Τα γεγονότα ρέουν με γοργούς ρυθμούς... Οι γονείς φεύγουν για Παρίσι την άλλη Τεταρτη και έχουν το πολυπόθητο ραντεβού με το Γιατρό την Πέμπτη. Θα γίνει αξονική διότι οι Γάλλοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους τομογρλαφους των Ελληνικών Νοσοκομείων...και θα πράξουν ανάλογα. Παναγίτσα μου ο θεός να βάλει το χέρι του! Λέω να τους αφήσω να πάνε οι δυό τους...μπας και χαλαρώσουν και λίγο 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kontze
Ανώτερο μέλος

Εκτός σύνδεσης
Φύλο:
 Ελλάς
|
 |
« Απάντηση #185 στις: Μάιος 18, 2011, 02:30:38 μμ » |
|
Ευχομαι να έχετε πολύ καλά νέα τόσο στην εξέταση όσο και στην διάγνωση...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mariao
|
 |
« Απάντηση #186 στις: Μάιος 18, 2011, 04:45:27 μμ » |
|
Ευχομαι να έχετε πολύ καλά νέα τόσο στην εξέταση όσο και στην διάγνωση...
Καλά δεν θα είναι αλλά ελπίζω να μη μας βλάλουν τουλάχιστον τίποτε νεώτερα που δεν έχουν εντοπίσει εδω οι δικοί μας.... Ευχαριστώ πολύ παντως για τις ευχές! Να ξέρετε οτι εχω βάλει ενα θείο που έχω Αμερική (μανούλα στις διαπραγματεύσεις) να επικοινωνήσει με την εταιρία που κατασκευάζει το Davanat να ρωτήσει πως μπορούμε να ενταχθούμε σε καποιου είδους κλινική μελέτη ή τελος πάντων να το προμηθευτούμε. θα σας ενημερωσω για τις εξελίξεις. Κόνζε μπορείς να μου δώσεις μια εικόνα κόστους για Γερμανία πριν τους στειλω μηνυμα? Ισχύει το περιπου 20.000 για την πρωτη φορά? κάνατε καποια κίνηση μηπως το ταμείο δικαιολογεί κάποιο ποσό? καλή συνέχεια
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kontze
Ανώτερο μέλος

Εκτός σύνδεσης
Φύλο:
 Ελλάς
|
 |
« Απάντηση #187 στις: Μάιος 19, 2011, 11:15:17 πμ » |
|
mariao Σχετικά με το κόστος στην δικιά μας περίπτωση ανέρχεται στις 16000 περίπου για περίοδο 3 εβδομάδων και καλύπτει όλα τα έξοδα ακόμα και αυτά της διαμονής του ασθενή και 1 συνοδού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν γνωρίζει ο ασθενής το σχήμα χημειοθεραπείας που χρειάζεται (μου το είπε ο Μανώλης και επιβεβαίωσε ο γιατρός εκεί) μπορεί να πάρει τα φάρμακα από το ταμείο εδώ και να τα πάει εκεί. Βέβαια στην δική μας περίπτωση ο γιατρός δεν το συνέστησε για την πρώτη φορά αφού θέλει πρώτα να δέι την κατάσταση του ασθενή και μετά να αποφασίσει. Πάντως κάτι τέτοιο όταν είναι εφικτό μπορεί να μειώσει το κόστος περι τα 2000 Ευρώ. Το καλό με αυτή την κλινική έιναι ότι ο ασθένής μένει και παρακολουθέιται όλο το διάστημα μέσα στον χώρο κάτι που δεν παρέχουν άλλα κέντρα που έψαξα (πλήν παρόμοιων κλινικών). Δεν έχω δει το θέμα με κάποιο ταμείο εδώ... θα το δώ μετά αλλά δεν νομίζω. Επίσης, μετά από την πρόταση της Ζωής για το κέντρο www.issels.com (το είχα ψιλοψάξει πριν 1 χρόνο κατά την διάγνωση) έκανα επαφή και μίλησα με τον γιατρό εκέι. Οι μεθοδοι που ακολουθούν είναι ουσιαστικά όχι τοξικά φάρμακα και εστιάζουν στην ανοσοθεραπεία. Στόχος τους είναι να βρούν την αιτία του κακού και την πολεμήσουν. Επίσης κάνουν εξετάσεις στον ασθενή και ψάχνοντας για στοχευμένες θεραπείες (ξέρεις εσύ...). Για την περίπτωση του πατέρα μου έιπαν ότι μπορούν να τον αναλάβουν και χρειάζεται να μείνει εκεί 4 εβδομάδες στον κέντρο της Καλιφόρνια και άλλες 2 εβδομάδες στο κέντρο του Μεξικού. Το κόστος που μου είπαν είναι περι τα 6800 Δολλάρια την εβδομάδα αλλά δεν έχει διαμονή. Ο ασθενής επίλέγει διαμονή εκτός. Αυτά... Καλή επιτυχία...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
joe
Μέλος

Εκτός σύνδεσης
Φύλο: 
|
 |
« Απάντηση #188 στις: Μάιος 19, 2011, 07:37:13 μμ » |
|
filoi mou sas eyxomai POLI POLI KALI EPITYXIA OLA NA PANE KALITERA AP OTI TA PERIMENATE!!!!!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
vgl
Επισκέπτης
|
 |
« Απάντηση #189 στις: Μάιος 24, 2011, 11:59:25 πμ » |
|
ο γιατρός που ασχολείται με τις ΧΜΘ στο ιατρικό ψυχικού, αυτός που είναι ορθοπαιδικό όπως ακούγεται, μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου τον περιγράψει; Θα κάνει ο πατέρας μου ΧΜΘ εκεί και μάλλον ο κοντός έγραψε τα φάρμακα και έγραψε και διάφορ άλλα περί δευτερογενών εντοπίσεων στο συκώτι κ.λπ κ.λπ κάτι για το οποίο δεν έχουμε ακόμα ενημερωθεί από το ''Θεό!!'' (σαρκαστικό ήταν αυτό)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mariao
|
 |
« Απάντηση #190 στις: Μάιος 24, 2011, 12:58:44 μμ » |
|
κοντός καστανόξανθος με σκαρπίνια μυτερά και ύφος και επίθετο σε ...ίδης.
VGL, υπομονή, θα σου έλεγα να μή μείνετε για ΧΜΘ εκεί... Ο Λυγ. ειναι χειρουργός. καλύτερα να βρείτε κάποιον ογκολόγο για αυτή τη δουλεία!
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 24, 2011, 01:06:32 μμ από mariao »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
vgl
Επισκέπτης
|
 |
« Απάντηση #191 στις: Μάιος 24, 2011, 01:35:20 μμ » |
|
κάταλαβα. Αυτόν είχα στο νου μου και εγώ. Τώρα φοράει αθλητικά, τον ψηλώνουν κιόλας. Δυστυχώς οι γονείς μου υπέκυψαν στη ''γοητεία'' του Λυγιδάκη. Άλλα τους λέει και άλλα κάνει. Τους τουμπάρει συνέχεια. Ήδη ξεκίνησε την πρωτη ΧΜΘ.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mariao
|
 |
« Απάντηση #192 στις: Μάιος 24, 2011, 02:06:27 μμ » |
|
VGL ΧΜΘ, κανει περιοχική η από τη φλέβα?
κοντευω να γίνω γραφική μ αυτό το θέμα...αλλά εμεις όπως και πολλοι αλλοι την πατήσαμε ...επιπλέον επειδή ο Λυγ. ειναι τρομοκρατικός όταν άρχίσεις να κάνεις ερωτήσεις, ποτέ δεν παιρνεις απαντήσεις στην πραγματικότητα...
Αν συνεχίσετε εκεί θα σε συμβούλευα να καταγράφετε ακριβώς τι κάνει. Τα φάρμακα, ρωτήστε τον πως λέγεται το σχήμα, κάθε πότε κάνει ΧΜΘ. τα πάντα. Ουτοσώστε αν χρειαστεί να φύγετε να ξέρετε τι εχετε κάνει ωστε να μπορέσετε να πάτε κάπου αλλού.
Καλή συνέχεια...
Και VGL αν θέλεις να έχεις λόγο κοιτα να σε συμπαθήσει, θέλει διπλωματία και γλύψιμο ο Λυγ. αλλιώς απλά θα σε υποτιμάει δεν θα σου μιλάει και θα σε αγνοεί με αποτέλεσμα στο τέλος να μη θέλουν ουτε οι γονείς σου να εισαι μπροστά γιατί θα φοβούνται μη παρεξειγηθεί ο γιατρός. Το έχω δει το έργο σε 2 περιπτώσεις συν τη δική μας...
Μιλα με τον κόσμο στους διαδρόμους ...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
vgl
Επισκέπτης
|
 |
« Απάντηση #193 στις: Μάιος 29, 2011, 04:42:30 μμ » |
|
Μαρία αυτό ακριβώς κάνει. Όταν αποφασίσει να σου απαντήσει στο ερώτημά σου το πιο ποθανό είναι να μη σε κοιτάει. Ξεκίνησε την πρώτη ΧΜΘ έχουμε και τα φάρμακα γραμμένα έτσι ώστε να υπάρχει ιστορικό. Την τελευταία ημέρα όμως χορηγεί Avastin Αυτό με προβλημάτισε γιατί μέχρι τότε δεν είχαμε κάτι με το ήπαρ. Η Αξονική και η Μαγνητική μιλούν για πιθανή δευτερογενής εντόπιση μικρότερη του 1 εκ. Μας προβλημάτισε που η μαγνητική δεν έδωσε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα όπως έδωσε σε άλλους σθενείς που μιλήσαμε μαζί τους. Προφορικά ο Λ. μας είπε ότι όλα είναι πεντακάθαρα και απλά αυτό που είναι στο συκώτι θα το παρακολουθούν. Σημειωτέον, πριν την επέμβαση δεν υπήρχε τίποτε. Επίσης στην πρώτη θερμική δεν υπήρχε τίποτε. Αυτό μας έσκασε μετά τη δεύτερη θερμική. Είναι δυνατόν σε ένα μήνα να γίνει κάτι κακό στο ήπαρ 1 εκατοστό;;; Τότε αφού είναι όλα καθαρά γιατί μας δίνουν Avastin; Νιώθω ότι δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Οι δικοί μου ούτε κουβέντα. Νιώθουν και πολύ καλά μάλιστα και τους μοιάζω για περίεργος με τις απορίες μου.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Π-Δ
|
 |
« Απάντηση #194 στις: Μάιος 30, 2011, 01:16:02 μμ » |
|
VGL ΧΜΘ, κανει περιοχική η από τη φλέβα?
κοντευω να γίνω γραφική μ αυτό το θέμα...αλλά εμεις όπως και πολλοι αλλοι την πατήσαμε ...επιπλέον επειδή ο Λυγ. ειναι τρομοκρατικός όταν άρχίσεις να κάνεις ερωτήσεις, ποτέ δεν παιρνεις απαντήσεις στην πραγματικότητα...
Αν συνεχίσετε εκεί θα σε συμβούλευα να καταγράφετε ακριβώς τι κάνει. Τα φάρμακα, ρωτήστε τον πως λέγεται το σχήμα, κάθε πότε κάνει ΧΜΘ. τα πάντα. Ουτοσώστε αν χρειαστεί να φύγετε να ξέρετε τι εχετε κάνει ωστε να μπορέσετε να πάτε κάπου αλλού.
Καλή συνέχεια...
Και VGL αν θέλεις να έχεις λόγο κοιτα να σε συμπαθήσει, θέλει διπλωματία και γλύψιμο ο Λυγ. αλλιώς απλά θα σε υποτιμάει δεν θα σου μιλάει και θα σε αγνοεί με αποτέλεσμα στο τέλος να μη θέλουν ουτε οι γονείς σου να εισαι μπροστά γιατί θα φοβούνται μη παρεξειγηθεί ο γιατρός. Το έχω δει το έργο σε 2 περιπτώσεις συν τη δική μας...
Μιλα με τον κόσμο στους διαδρόμους ...
Έτσι ακριβώς. Αλλά και έτσι, το σχήμα ΔΕΝ το δίνει και δεν θα το δώσει με διάφορες δικαιολογίες. Εκτός κι αν μπει κάποιος στην διαδικασία να τον απειλήσει νομικά. Να θυμάστε, ότι ο Λυγιδάκης δεν λέει την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση του ασθενούς. Συνήθως την παρουσιάζει όσο το δυνατόν πιο ωραιοποιημένη γι' αυτό τον προτιμούν και οι ασθενείς. Έχω τύχει σε περίπτωση που κάποιος βρισκόταν σε κατάσταση ανεπίδεκτη θεραπείας και εγχειρήσεως (φανταστείτε, ότι δεν τον αναλάμβανε ούτε ο Λυγιδάκης για να τον χειρουργήσει) κι εν τούτοις έδινε ψεύτικες ελπίδες στα παιδιά του που έσκασαν στο Ιατρικό 15.000 ευρώ για να του κάνουν περιττές χημειοθεραπείες (λαπαροσκοπικά), μέχρις ότου, μετά από πίεση, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ο άνθρωπος ήταν τελειωμένος.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Παρακαλώ, μην μου στέλνετε ΠΜ ή e-mail με ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δεν είμαι γιατρός κι ως εκ τούτου δεν απαντώ σε τέτοια μηνύματα. Δημοσιεύστε τις ερωτήσεις σας στο forum.
|
|
|
|
mariao
|
 |
« Απάντηση #195 στις: Ιούνιος 02, 2011, 06:43:29 μμ » |
|
καλά αυτά που συζητάμε...Η αποκορύφωση είναι οτι πήγε ο πατέρας μου στη Γαλλία και είδε εκεί εναν διάσημο ογκολόγο ο οποίος τραβούσε τα μαλλιά του με τις ΧΜΘ που του έδινε ο λεγάμενος...Δεν είχε ξαναδεί στη ζωή του τέτοιο φάκελο !!! ετσι τους είπε. Παραθέτω τα σχήματα παρακάτω για να ξέρετε μπας και τα αποφύγετε...Ο συνδιασμός συμφωνα με τον Γάλλο είναι άσχετος! Παιδιά φυγετε από εκεί το γρηγορότερο. Μόνο για χειρουργειο και ακόμα κι εκεί παίζεται...
Lipiodol ultra ( 2 ) Campto ( 1 των 100 & 2 των 40 ) Oxaliplatin medac ( 1 των 100 & 1 των 50 ) rescuvolin ( 1 των 100 ) Fluorouracile Teva ( 1 των 500 ) Avastin ( 2 των 400 ) Erbitux ( 1 ) Ondansentron Generics ( 5 Τεμ. ) Dexaton ( 5 Τεμ. )
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 02, 2011, 06:50:17 μμ από mariao »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
gggmmm
Επισκέπτης
|
 |
« Απάντηση #196 στις: Ιούνιος 03, 2011, 07:49:25 μμ » |
|
καλά αυτά που συζητάμε...Η αποκορύφωση είναι οτι πήγε ο πατέρας μου στη Γαλλία και είδε εκεί εναν διάσημο ογκολόγο ο οποίος τραβούσε τα μαλλιά του με τις ΧΜΘ που του έδινε ο λεγάμενος...Δεν είχε ξαναδεί στη ζωή του τέτοιο φάκελο !!! ετσι τους είπε. Παραθέτω τα σχήματα παρακάτω για να ξέρετε μπας και τα αποφύγετε...Ο συνδιασμός συμφωνα με τον Γάλλο είναι άσχετος! Παιδιά φυγετε από εκεί το γρηγορότερο. Μόνο για χειρουργειο και ακόμα κι εκεί παίζεται...
Lipiodol ultra ( 2 ) Campto ( 1 των 100 & 2 των 40 ) Oxaliplatin medac ( 1 των 100 & 1 των 50 ) rescuvolin ( 1 των 100 ) Fluorouracile Teva ( 1 των 500 ) Avastin ( 2 των 400 ) Erbitux ( 1 ) Ondansentron Generics ( 5 Τεμ. ) Dexaton ( 5 Τεμ. )
Παρακολουθώ αρκετό καιρό τις ανταλλαγές εμπειριών σας στο site & θα ήθελα να σας μεταφέρω την δική μου εμπειρία που ξεκίνησε πριν 14 μήνες. Καρκίνος παχέος εντέρου με πολλαπλές μεταστάσεις στο ήπαρ. Τρεις επεμβάσεις μέχρι σήμερα με πολύ καλή ομάδα γιατρών ειδικά του ηπατολόγου για τον οποίο μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά ότι κάνει επεμβάσεις όπως & ο ADAM στην ΓΑΛΛΊΑ για τα ελληνικά δεδομένα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ Ο ογκολόγος πολύ καλός συνεργάσιμος αλλά όπως είχατε γράψει παλαιότερα οι Έλληνες ογκολόγοι ποτέ δεν βρίσκουν χρόνο για έρευνα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ik
Νέο μέλος
Εκτός σύνδεσης
Φύλο: 
|
 |
« Απάντηση #197 στις: Ιούνιος 04, 2011, 01:16:29 πμ » |
|
Δωσε μας καποιο ονομα...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
gggmmm
Επισκέπτης
|
 |
« Απάντηση #198 στις: Ιούνιος 04, 2011, 07:52:37 μμ » |
|
Δωσε μας καποιο ονομα...
ογκολόγος ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Ηπατολόγος ΤΖΗΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
eleni
Πλήρες μέλος

Εκτός σύνδεσης
Φύλο:
 Κύπρος
Τόπος: Λευκωσία
|
 |
« Απάντηση #199 στις: Ιούνιος 06, 2011, 03:24:45 μμ » |
|
VGL Βάλε τους γονείς σου να διαβάσουν κάτι απο αυτό το site και ίσως προβληματιστούν με το ποιος είναι ο λυγιδάκης και αν θέλεις τη γνώμη μου σε πιο παλιές συζητήσης υπάρχουν άλλοι που πήγαν οι ίδιοι και συζητούν γ’ αυτόν και λένε τα σχόλια τους.... Η αρρώστια αυτή δεν σηκωνει καθυστερήσεις και αναμονές με θεραπείες που δεν σου τεριάζουν και δεν δουλεύουν πάνω στο κάθε άτομο, ο πατέρας μου έχει πεθάνει γ’αυτές τις καθυστερήσεις...ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mariao
|
 |
« Απάντηση #200 στις: Ιούνιος 08, 2011, 10:17:27 πμ » |
|
Ελενάκι μου τι κάνεις? πολυ χαρηκα που ξανακουω τη "φωνή" σου.
φιλάκια
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
eleni
Πλήρες μέλος

Εκτός σύνδεσης
Φύλο:
 Κύπρος
|
 |
« Απάντηση #201 στις: Ιούνιος 08, 2011, 10:36:24 πμ » |
|
ελα mariao καλά όσο γίνεται.... τι γίνεται με τη κατάσταση σας; δίχνει κάτι προς το καλύτερο; Εύχομαι πάντα τα καλύτερα για όλους σας!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mariao
|
 |
« Απάντηση #202 στις: Ιούνιος 08, 2011, 12:14:26 μμ » |
|
Δυστυχώς υπάρχει επιδείνωση αλλά αποφασίσαμε να πάμε εξωτερικό μηπως εχουν να μας προτείνουν κάτι διαφορετικό. Ακόμα δεν ξέρω να σου πω κάτι διότι δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα. Αλλά τον ξεψαχνίσανε στις εξετάσεις. Το θετικό είναι οτι η νόσος παραμένει στο ηπαρ αλλα με μεγαλύτερες εστίες και ανμεβασμένους δείκτες. Οι Γάλλοι κάνουν χμθ σε συνδιασμό με χρονοθεραπεία. Δες το σχεικό αρθρο... http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=10471Αυτά. Ελένη μου να είσαι καλά και να σκέφτεσαι θετικά. Σε φιλώ σταυρωτά
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
eleni
Πλήρες μέλος

Εκτός σύνδεσης
Φύλο:
 Κύπρος
|
 |
« Απάντηση #203 στις: Ιούνιος 08, 2011, 12:41:53 μμ » |
|
καλή μέθοδος η χρονοθεραπεία...αν θυμάμαι καλά ο καρκίνος ξεκίνησε απο το έντερο; και τώρα βρίσκεται μόνο στο ήπαρ;δλδ έφυγε απο το έντερο; έχεις ακουστά για τον Ν. Ζάμπογλου στη Γερμανία; Ασχολείται με βραχυθεραπεία ραδιοθεραπεία-ραδιοισσότοπα όπου χτυπά τον όγκο απευθείας πάνω του εκεί που βρίσκεται όχι σαν τις χμθ που κυλά παντού μέσα σου καταστρέφοντας σε!μάλιστα σε κυπριακή εφημερίδα είχε σχετικό άρθρο που έλεγε για καρκινοπαθείς με όγκο στο ήπαρ ότι αυξάνει την επιβίωση! (ψάξε το ακούστε ακόμα αλλη μια γνώμη)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kontze
Ανώτερο μέλος

Εκτός σύνδεσης
Φύλο:
 Ελλάς
|
 |
« Απάντηση #204 στις: Ιούνιος 16, 2011, 04:29:00 μμ » |
|
Φίλες και φίλοι καλησπέρα,
Έπειτα από αρκετές ημέρες στην Γερμανική κλινική γυρίσαμε στα πάτρια εδάφη την Τρίτη το Βράδυ. Ο πατέρας μου εκεί έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν τελικά μετάσταση και στον πνέυμονα (ή τουλάχιστον όχι κάτι που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη όπως είπαν) μόνο τις ματαστάσεις στο ήπαρ (μόνο 3 με την μεγαλύτερη 4 εκ.) και οι εξετάσεις αίματος έδειξαν 36 αιματοκρίτη λογικά χαμηλό λόγω της κατάστασης αλλά όλα τα άλλα φυσιολογικά και οι βιοχημικές αλλά κυρίως και όλοι οι καρκινικοί δέικτες εντός των φυσιολογικών ορίων. Ο γιατρός εκέι (αφού όπως είπε δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα και στον πνέυμονα) μας είπε ότι θα πρέπει να κάνουμε μόνο τοπικές υπερθερμίες (καθημερινά) να παίρνει βηταμίνες Β,C και εγχύσεις για ενίσχυση του ανοσοποιητικού του αλλα φυσικά χημειοεμβολισμό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Φρανκφούρτης σε εξαίρετο κατά γενική ομολογία καθηγητή στο είδος του. Ο γιατρός της κλινικής δέχθηκε τα φάρμακα που πρότεινε ο μοριακός εδώ και με αυτά συνέστησε στον άλλο γιατρό να κάνει τον χημειοεμβολισμό. Ο χημειοεμβολισμός έγινε μέσα σε ένα πρωινό και γυρίσαμε το απόγευμα για το βραδυνό στην κλινική. Η απόλυτη οργάνωση και τελειότητα τόσο στην κλινική όσο και στο νοσοκομείο της Φρανκφούρτης. Την ημέρα του χημειοεμβολισμού ο γιατρός στο νοσοκομείο έκανε μαγνητική πρίν΄η οποία έδειξε τελικά 2 εστίες και όχι 3 στο ήπαρ στον δεξιο λοβό. Η επέμβαση (ήμουν και εγώ μέσα) έγινε με απόλυτη επιτυχία και έπειτα από καποιο χρόνο αναρρωσης του ασθενούς και μιάς αξονικής ο γιατρός μας δέχθηκε πάλι στο γραφείο του και μας είπε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από ότι περίμενε και ότι πιστεύει ότι θα χρειαστεί ένας ακόμα χημειοεμβολισμός΄για να εξαφανίσει τις εστίες. Έγινε προγραμματισμός για να πάμε 5 εβδομάδες μετά. Μέχρι στιγμής ο πατέρας μου δεν έιχε καμία σοβαρή παρενέργεια κια έιναι σε πολύ καλή κλινική κατάσταση και φυσικά και ψυχολογικά. Πιστέυω ότι πράξαμε το καλύτερο για αυτόν. Ο Γερμανός γιατρός της κλινικής μας έιπε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει το avastin (αφού το συστήνει και ο μοριάκός) στην Ελλάδα κάθε 15-μερο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μας έιπε ότι έιναι καλύτερα οικονομικά για εμάς να το πάρει στην Αλλάδα αφού η δόση μόνο κοστίζει 2000 Ευρώ εκέι ενώ στην Ελλάδα θα το καλύπτει ο σφαλιστικός του φορέας. Μπορεί να μου πεί κάποιος για τις παρενέργειες αυτού του φαρμάκου όταν το πάρει κανείς μόνο του? και γενικά λεπτομέρειες..
Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι και περιμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα σε ένα μήνα της μαγνητικής πρίν από τον 2ο χημειοεμβολισμό. Το βασικό είναι ότι δεν κάτσαμε με σταυρωμένα τα χέρια και ότι οτιδήποτε έχουμε κάνει μέχρι στιγμής δεν έχει ταλαιπωρήσει περισσότερο τον ασθενή, ελπίζοντας πάντα σε καλύτερα νέα...
Εύχομαι σε όλους καλή υγεία...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Μανώλης
|
 |
« Απάντηση #205 στις: Ιούνιος 16, 2011, 05:11:51 μμ » |
|
Το avastin δεν έχει εμφανείς παρενέργειες. Το παίρνεις σε μία ώρα και πας στην δουλειά σου. Ανεβάζει όμως την πίεση η οποία πρέπει να παρακολουθείται. Το avastin είναι αντιαγγειογενετικό . Περισσότερα θα σας πει κάποιος γιατρός πάντως γενικά είναι πολύ καλά ανεκτό.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mariao
|
 |
« Απάντηση #206 στις: Ιούνιος 16, 2011, 06:39:27 μμ » |
|
επιπλέον συχνά δημιουργεί διάροιες και έμετους σπανιότερα.
Καλως ήρθες Κονζε!!!
Πως και δεν σας πρότειναν εγχείρηση που είναι τελειωτική λύση? Γιατί προτίμησαν το χημειοεμβολισμό?
Ο πατέρας μου κάνει ΧΜΘ στη Γαλλία...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kontze
Ανώτερο μέλος

Εκτός σύνδεσης
Φύλο:
 Ελλάς
|
 |
« Απάντηση #207 στις: Ιούνιος 16, 2011, 07:09:05 μμ » |
|
Γεια σου mariao,
Εύχομαι καλή πορεία στην θεραπεία σας. Μας είπαν πως δεν προχωρούν σε εγχείρηση όταν είναι αρκετοί όγκοι και δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει εκτομή με σαφή υγειή όρια, κάτι που συνέβη με την πρώτη εγχείρηση. Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την δική τους στρατηγική αφού όλοι οι άλλοι τα είχαν παρατήσει. Άλλωστε έπειτα από ερώτηση μου ακόμα και μετά από χημειοεμβολισμό μετά από κάποιο διάστημα ο εσθενής μπορεί να χειρουργηθεί ,όπότε δεν ήθελα πάλι τόσο σύντομα να τον βάλω σε χειρουργείο. Ο γιατρός που έκανε τον χημειοεμβολισμό μου είπε ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να εξαλείψουμε τους όγκους αλλά πάλι αν δεν καταφέρουμε πλήρη εξάλειψη υπάρχει η δυνατότητα με τεχνική laser να καθαρίσει ότι έχει μέινει. Ελπίζω να έχουμε πάρει την σωστή απόφαση. θα δείξει σε ένα μήνα ή επόμενη μαγνητική. Όσο για το avastin αυτό που γράφεις για τοις πιθανές διάρροιες με ανησυχησε λίγο γιατί είναι κάτι που ο πατέρας μου δεν μπορεί να ανεχθεί καθόλου (λογικό μετά άπό ότι έχει τραβήξει στο παρελθόν με σοβαρό διαρροικό σύνδρομο και μακρά νοσηλέια λόγω τοξικότητας ).
Αλλά αν πρέπει να το πάρουμε τότε θα βρώ έναν γιατρό στην Πάτρα πλέον για να το κάνει...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mariao
|
 |
« Απάντηση #208 στις: Ιούνιος 16, 2011, 07:33:56 μμ » |
|
Eyxomai ta kalytera!!! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Μανώλης
|
 |
« Απάντηση #209 στις: Ιούνιος 16, 2011, 07:54:16 μμ » |
|
Eγώ το έχω πάρει επί μακρόν και μόνο του και ειλικρινά δεν είχα ούτε διάρροια ούτε έμετο. What are the most common side effects of Avastin? The most common side effects of Avastin that occurred at >10% and at least twice the control rate include nosebleeds, headache, high blood pressure, inflammation of the nose, too much protein in the urine, taste change, dry skin, rectal bleeding, tear production disorder, back pain, and inflammation of the skin. Mόλις το ... googlara! http://www.avastin.com/avastin/patient/Εγώ είχα μόνο την αιμορραγία από την μύτη που και που καθώς επίσης και την αρτηριακή πίεση
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Αντικαρκινική Κοινότητα