Αντικαρκινική Κοινότητα Συνδρομή RSS
Φεβρουάριος 08, 2012, 05:19:27 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Καλώς ήρθατε στην Αντικαρκινική Κοινότητα. Η δημοσίευση θεμάτων και σχολίων, επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη.
Φόρτωση
   Αρχική   Επικοινωνία Σύνδεση Εγγραφή  

Προσοχή...

1. Αποφεύγετε την χρήση greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες). Είναι δυσανάγνωστα και δυσκολεύουν την λειτουργία της αναζήτησης.
2. Μην χρησιμοποιείτε την σελίδα της «Επικοινωνίας», για ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δημοσιεύστε την ερώτησή σας στους πίνακες συζητήσεων.
3. Τα δημοσιευμένα άρθρα και τα μηνύματα που τα συνοδεύουν, δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση τις συμβουλές των γιατρών σας!
4. Ο σκοπός της κοινότητας, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών που μπορούν να αποβούν χρήσιμες. Μην τις ανταλλάσετε με προσωπικά μηνύματα, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
5. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή, ως προς την δημοσίευση ονομάτων γιατρών, τα οποία συνοδεύονται από σοβαρές καταγγελίες, που μπορεί να επιφέρουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι σοβαροί ισχυρισμοί απαιτούν και ισχυρά τεκμήρια.
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Αναζήτηση χειρουργού  (Αναγνώστηκε 3965 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάρης
Επισκέπτης

« στις: Ιανουάριος 08, 2010, 02:57:32 μμ »

Γνωρίζει κάποιος, κανέναν καλό ογκολόγο χειρουργό για το συκώτι, που να συνεργάζεται με δημόσιο νοσοκομείο και να χειρουργεί εκεί;

Το πρόβλημα είναι πως στις ιδιωτικές κλινικές τα έξοδα είναι υπέρογκα. Τουλάχιστον να γλυτώσω τα νοσήλεια και να έχω να κάνω μόνο με την αμοιβή του γιατρού.

Κάθε πληροφορία θα ήταν πολύτιμη.
Ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
mo
Επισκέπτης

« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 19, 2010, 01:48:29 μμ »

Μετά από διάφορους που είχα γυρίσει, παρόλο που κατέληξα τελικά σε ιδιωτικό, θα σου πρότεινα τον κο Δελή ο οποίος είναι εξειδικευμένος στο ήπαρ και χειρουργεί στο Αγ. Όλγα.
Έχει εμπειρία εγχειρήσεων στο Μεμοριαλ (Αμερική) και είναι προσιτός.
Προσωπικά ήμουν μεταξύ αυτού και του Λυγιδάκη. Επιλέξαμε τον 2ο επειδή επέμενε ο πατέρας μου για αυτόν και το σεβαστηκα γιατί η ψυχολογία του ασθενούς παίζει μεγάλο ρόλο...
Καλή επιτυχία!
Καταγράφηκε
Πάρης
Επισκέπτης

« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 20, 2010, 02:28:11 πμ »

Τι ειρωνεία... Ήμουν στον Λυγιδάκη και έφυγα από αυτόν γιατί είναι εντελώς αναξιόπιστος (εκτός από αγιογδύτης) και κατέληξα στον Δελή (πριν διαβάσω αυτό το μήνυμα) που έκανε την εγχείρηση και πήγε καλά. Το κακό είναι ότι στο Αγία Όλγα δεν γίνονται χημειοθεραπείες, οπότε γίνεται νέα αναζήτηση πλέον για άλλον γιατρό για αυτόν τον σκοπό.
Καταγράφηκε
eleni
Πλήρες μέλος
Εκτός σύνδεσης Εκτός σύνδεσης

Φύλο: Γυναίκα
Κύπρος Κύπρος

Τόπος: Λευκωσία

eleni85_@hotmail.com
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 11, 2010, 09:53:17 πμ »

Πάρη εσυ τι ακριβώς είχες να αντιμετωπίσεις με το συκώτι σου; έκανες την εγχείρηση λές πως τα πας απο τότε;
Καταγράφηκε
Πάρης
Επισκέπτης

« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 11, 2010, 01:38:19 μμ »

Δεν πρόκειται για μένα. Υπήρχαν 2-3 μικρές εστίες και αφαιρέθηκαν χειρουργικά. Μετεγχειρητικά πάει καλά. Σε λίγο καιρό θα γίνει αξονική για να δούμε σε τι σημείο βρισκόμαστε.
Καταγράφηκε
eleni
Πλήρες μέλος

Κύπρος Κύπρος

eleni85_@hotmail.com
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 11, 2010, 02:00:26 μμ »

Είχε δλδ καρκίνο στο συκώτι, μεταστατικό ή πρωτοπαθή?
Καταγράφηκε
Πάρης
Επισκέπτης

« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 11, 2010, 05:57:50 μμ »

Μεταστατικό από στομάχι. Διαγνώστηκε αργά και είχε ήδη προλάβει να κάνει μετάσταση. Το ενθαρρυντικό είναι ότι εξελίσσεται με σχετικά αργό ρυθμό και δεν έχει χτυπήσει κανένα άλλο όργανο μέχρι στιγμής.
Καταγράφηκε
eleni
Πλήρες μέλος

Κύπρος Κύπρος

eleni85_@hotmail.com
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 11, 2010, 09:58:21 μμ »

Μακάρι να πάνε όλα καλά σας το εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου...Με το στομάχι του τι έγινε? έκανε επέμβαση και εκεί?
Καταγράφηκε
Πάρης
Επισκέπτης

« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 11, 2010, 10:58:35 μμ »

Να είσαι καλά. Το μεγαλύτερο μέρος του στομάχου αφαιρέθηκε. Αρχικά υπήρχε πρόβλημα με την διατροφή και είχε μεγάλη απώλεια βάρους. Σταδιακά επανήλθε. Δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και τώρα τρέφεται κανονικά (για να μην πω ότι τρώει πιο πολύ από πριν), έχοντας ανακτήσει και το χαμένο βάρος. Γενικά, έχει πολύ καλή ποιότητα ζωής, αν εξαιρέσεις κάποιες μέρες της χημειοθεραπείας που υπάρχει μια κατάπτωση (όχι πάντα).

Κλείνοντας να δώσω μια συμβουλή: Πάντα να προτιμάτε το χειρουργείο (εάν είναι εφικτό), από τις καυτηριάσεις, ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες κ.τ.λ. Η δική μου πείρα έχει δείξει, πως όταν ένας γιατρός προτιμά τα ημίμετρα από τις σχετικά ριζικές λύσεις, είναι γιατί θέλει να «μασήσει». Κοινώς παίζει με την ζωή του ασθενούς (επειδή έχει περιθώρια) για να «τσεπώνει» κάθε λίγο και λιγάκι. Ναι, δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι γιατροί. Μακριά από δαύτους.
Καταγράφηκε
eleni
Πλήρες μέλος

Κύπρος Κύπρος

eleni85_@hotmail.com
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 12, 2010, 12:54:03 πμ »

Προσπαθούμε και εμεισ να βρούμε τους κατάλληλουσ γιατρούς να δούμε πως θα προχωρήσουμε γιατι αν μείνουμε εδω πάει ο μπαμπάς μου Λύπη εσας ο χειρούργος ήταν ο Δέλης Σπύρος ο ειδικός για το συκώτι?
Καταγράφηκε
Πάρης
Επισκέπτης

« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 13, 2010, 02:11:21 μμ »

Ναι, είναι ειδικός στο συκώτι. Πριν λίγα χρόνια είχε αφαιρέσει όγκο 4 κιλών (το είχαν γράψει και οι εφημερίδες) από κάποιον καρκινοπαθή κι απ' ότι μου είπε ζει ακόμη. Το μείον ότι ο Δελής δεν ασχολείται με χημειοθεραπείες. Μπορεί όμως να σου συστήσει κάποιον γιατρό για τις περαιτέρω θεραπείες.
Καταγράφηκε
ΜΑΚΙΣ
Νέο μέλος
*

Φύλο: Άντρας

« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:43:02 μμ »

Ναι, είναι ειδικός στο συκώτι. Πριν λίγα χρόνια είχε αφαιρέσει όγκο 4 κιλών (το είχαν γράψει και οι εφημερίδες) από κάποιον καρκινοπαθή κι απ' ότι μου είπε ζει ακόμη. Το μείον ότι ο Δελής δεν ασχολείται με χημειοθεραπείες. Μπορεί όμως να σου συστήσει κάποιον γιατρό για τις περαιτέρω θεραπείες.
γεια σου παρη ,ευχομαι υγεια και χρονια πολλα ,εχω και εγω ενα θεμα με την αδελφη 36 ετων ,ειμαι απο κρητη ,αρχικη εστια παχυ εντερο ,μετασταση συκωτη και μαλιστα σε πρωχορημενη μορφη ,ετσι λενε οι γιατροι επαε,τωρα ειναι εντατικη απο ιλεο που της εκανε ο καρκινος στο ενετρο ,ειναι δυσκολη κατασταση αλλα πιστευω να το ξεπερασει ,μετα εχουμε τι συκωτι ,πρεπει λεει να παμε σε ογκολογους και βλεπουμε ,εδω οι γιατροι ειναι απογοητευτικοι οσο αφορα το προσδοκιμο ζωης ,πες μου σε παρακαλω αν εχεις υπ οψι σου με τις περιπτωσεις αυτες οσον αφορα τις επεμβασεις και θεραπειες , πιστευω οτι κατι θα γινει γιατι ειναι νεα και εχει δυο παιδια μικρα σχετικα ,σε ευχαριστω
Καταγράφηκε
ΜΑΚΙΣ
Νέο μέλος
*

Φύλο: Άντρας

« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:45:57 μμ »

Προσπαθούμε και εμεισ να βρούμε τους κατάλληλουσ γιατρούς να δούμε πως θα προχωρήσουμε γιατι αν μείνουμε εδω πάει ο μπαμπάς μου Λύπη εσας ο χειρούργος ήταν ο Δέλης Σπύρος ο ειδικός για το συκώτι?
γεια σου ελενη ,ευχομαι υγεια και χρονια πολλα ,εχω και εγω ενα θεμα με την αδελφη 36 ετων ,ειμαι απο κρητη ,αρχικη εστια παχυ εντερο ,μετασταση συκωτη και μαλιστα σε πρωχορημενη μορφη ,ετσι λενε οι γιατροι επαε,τωρα ειναι εντατικη απο ιλεο που της εκανε ο καρκινος στο ενετρο ,ειναι δυσκολη κατασταση αλλα πιστευω να το ξεπερασει ,μετα εχουμε τι συκωτι ,πρεπει λεει να παμε σε ογκολογους και βλεπουμε ,εδω οι γιατροι ειναι απογοητευτικοι οσο αφορα το προσδοκιμο ζωης ,πες μου σε παρακαλω αν εχεις υπ οψι σου με τις περιπτωσεις αυτες οσον αφορα τις επεμβασεις και θεραπειες , πιστευω οτι κατι θα γινει γιατι ειναι νεα και εχει δυο παιδια μικρα σχετικα ,σε ευχαριστω
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:57:35 μμ »

Μάκη, καλημέρα.
Ειμαι η Μαρία και είμαι και εγώ από Κρήτη.
Σε ποιό νοσοκομείο είσαστε??? Ηράκλειο?

Να μιλήσετε με τον Γεωργούλια για ΧΜΘ τηλ. 2810 392823 και 2810 392069.

Ειναι εντατική για Ειλεό και τι κάνουν οι Γιατροί??? Εκαναν επέμβαση μόνο στο έντερο? θα κάνουν? έχουν βάλει στεντ Απορία
Τι ακριβώς?

Καταγράφηκε
eleni
Πλήρες μέλος

Κύπρος Κύπρος

eleni85_@hotmail.com
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 02:13:15 μμ »

Γεια σου πάρη και χρόνια πολλά. Πάλι βρισκόμαστε εδώ  δυστηχώς. Τώρα τι να σου πω, εμείς τα έχουμε περάσει με τον χειρότερο τρόπο γιατι πλέον ο πατέρας μου  δεν ζει... Τώρα η αδελφή σου τι έγινε ρε γμτ γιατί? είναι πολύ νέα δεν είχε κάποια προειδοποίηση στα κόπρανα της ή κάτι γιατί ο συγκεκριμένος καρκίνος είναι απο τους μόνους που κάπως σε προειδοποιά απο πιο γρήγορα. ήταν απο την αρχή καρκίνος ή κάποιος πολύποδας ο οποίος εξελίχθηκε σε καρκίνο? Έχω άκούσει περιπτώσεις η οποίες είχαν και πλήρης ίαση αλλά εξαρτάται...Ο καρκίνος σας είναι μικροκυτταρικός? Άν είναι εγχειρίσιμος κ εξαιρέσιμος καρκίνος όπου μπορουν να επέμβουν χειρουργικά πιστευω θα πάει καλύτερα γιατί το συκώτι αναγεννάται όταν αφαιρεθεί μέρος του. Εγω μίλισα με κάποιον Διονύσιο Βρογχίδη ό οποίος ειδικεύεται για το συκώτι www.vrochides.com αλλά στην περίπτωση μας ηταν πολύ αργά είχε προχωρήσει τόσο πολύ που δεν γινόταν τπτ. Συμβουλευτείται τον, εγω του είχα στείλει τα αποτελέσματα κ με βοήθησε.
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 02:39:13 μμ »

Γεια σου Ελένη μου,
Χρονια πολλά και καλά!!!
Πολύ ενημερωμένος ο Βροχίδης, αλλά μετά από όσα έχουν δει τα ματάκια μου θα επέλεγα εξωτερικό, ιδίως εαν έτσι κι αλλιώς πρόκειται να κάνουν ταξίδι πχ. Κρήτη - θεσσαλονίκη, και να πάνε σε Ιδιωτικό νοσοκομείο+ξενοδοχείο, Οικονομικά δεν έχει μεγάλη διαφορά από το Κρήτη - Γερμανία η Κρήτη - Γαλλία.
Καταγράφηκε
lefkandros
Νέο μέλος
*

« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 11, 2012, 01:08:48 πμ »

Να είσαι καλά. Το μεγαλύτερο μέρος του στομάχου αφαιρέθηκε. Αρχικά υπήρχε πρόβλημα με την διατροφή και είχε μεγάλη απώλεια βάρους. Σταδιακά επανήλθε. Δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και τώρα τρέφεται κανονικά (για να μην πω ότι τρώει πιο πολύ από πριν), έχοντας ανακτήσει και το χαμένο βάρος. Γενικά, έχει πολύ καλή ποιότητα ζωής, αν εξαιρέσεις κάποιες μέρες της χημειοθεραπείας που υπάρχει μια κατάπτωση (όχι πάντα).

Κλείνοντας να δώσω μια συμβουλή: Πάντα να προτιμάτε το χειρουργείο (εάν είναι εφικτό), από τις καυτηριάσεις, ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες κ.τ.λ. Η δική μου πείρα έχει δείξει, πως όταν ένας γιατρός προτιμά τα ημίμετρα από τις σχετικά ριζικές λύσεις, είναι γιατί θέλει να «μασήσει». Κοινώς παίζει με την ζωή του ασθενούς (επειδή έχει περιθώρια) για να «τσεπώνει» κάθε λίγο και λιγάκι. Ναι, δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι γιατροί. Μακριά από δαύτους.
ακριβως ωπος τα λες ειναι κυριε παρη.και εγω εχω μεταστατικο καρκινο απο τον μαστο στο συκωτη.και ο πρωτος αναξιοπιστος ανευθυνος αγιογδαρτης τσουλφας αναστασιος γενικη κλινικη θεσσαλονικης μου προτεινε ακτινοβολιες αντι χημειοθεραπειες και με εκανε μετασταση στο συκωτη,εκτος απο αυτον ημιμετρα προτιμισαν επισης για την σημερινη μετασταση στο συκωτη αλλοι ανεθυνοι αρχι-καρα-αγιοθεογδαρτες ΜΑΣΣ ΤΖΕΝΕΡΑΛ ΤΗΝΣ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ!αυτο που εχω θελει χειρουργειο,και αυτοι με ειπαν κανε χημειοθεραπειες και βλεπουμε.ακουστε κουφω...και εχω και τα μαιλ τους,τους ειπα κανω taxol+avastin,και με ειπαν...ολα οκ!ειναι καλη επιλογη,και μετα απο 5-6 μηνες μαθαινω οτι απαγορεψαν το avastin γενικος για διαφορες μορφες καρκινο και μαστου,συκωτιου,κτλπ.τελικα το μαςς τζενεραλ...εχει ακομα ποιο αγρυα μεσανυχτα απο τον τσουλφα!!!ας πουμε και εναν καλο λογο για τον ελληνα χειρουργο.που τους βρηκα δεν μπωρο να καταλαβω...
ΑΚΟΥΣΤΕ.κανε μου λενε το μασσ τζενεραλ χημειοθεραπειες και αν δεν σου φυγει κανε χειρουργειου.ενω κανονικα υσχιει η αποψη των χειρουργων πηγα σε 5 χειρυργους και θα αναφερο και τα ονοματα αργοτερα,ολοι ειπαν σε ενα στομα μια φωνη...το αφαιρεις βλεπουμε τι ειναι...και μετα πρατουμε(ΝΑΙ-ΟΧΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ).ενω το μασσ τζενεραλ...επεζε με τα σχηματα avastin-taxol,και ναι...κουνιματα οι γιατροι τα λεπτεπιλεπτα αμερικανικα καμωματα,και στειλε ραβασακια στο σπιτη 600-800δολαρια για τιν πλακα μια συνεδρια,και στο τελος καίμενη αν δεν πιαση η χημειοθεραπεια κανε επεμβαση!!!να σε αρμεξουμε καλα,να μαθουμε τι πεζεται με τα σχηματα,και αν ολα αυτα δεν γινουν...ας παρει και κανα φραγκο ο χειρουργος!καταλαβατε ρε προβατα Απορίαπειραματα κανουν ολοι εεεεεεεεεεεεε!ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΓΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙΣ....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΊΜΑ!!!!ΜΕΓΑΛΟΝΕΙ-ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!ΕΝΩ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!μαςς τζενεραλ μετα σου λενε...ψωνισα απο σβερκο...
Καταγράφηκε
lefkandros
Νέο μέλος
*

« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 11, 2012, 01:10:46 πμ »

ακριβως ωπος τα λες ειναι κυριε παρη.και εγω εχω μεταστατικο καρκινο απο τον μαστο στο συκωτη.και ο πρωτος αναξιοπιστος ανευθυνος αγιογδαρτης τσουλφας αναστασιος γενικη κλινικη θεσσαλονικης ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΑΝΕ χημειοθεραπειες και με εκανε μετασταση στο συκωτη,εκτος απο αυτον ημιμετρα προτιμισαν επισης για την σημερινη μετασταση στο συκωτη αλλοι ανεθυνοι αρχι-καρα-αγιοθεογδαρτες ΜΑΣΣ ΤΖΕΝΕΡΑΛ ΤΗΝΣ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ!αυτο που εχω θελει χειρουργειο,και αυτοι με ειπαν κανε χημειοθεραπειες και βλεπουμε.ακουστε κουφω...και εχω και τα μαιλ τους,τους ειπα κανω taxol+avastin,και με ειπαν...ολα οκ!ειναι καλη επιλογη,και μετα απο 5-6 μηνες μαθαινω οτι απαγορεψαν το avastin γενικος για διαφορες μορφες καρκινο και μαστου,συκωτιου,κτλπ.τελικα το μαςς τζενεραλ...εχει ακομα ποιο αγρυα μεσανυχτα απο τον τσουλφα!!!ας πουμε και εναν καλο λογο για τον ελληνα χειρουργο.που τους βρηκα δεν μπωρο να καταλαβω...
ΑΚΟΥΣΤΕ.κανε μου λενε το μασσ τζενεραλ χημειοθεραπειες και αν δεν σου φυγει κανε χειρουργειου.ενω κανονικα υσχιει η αποψη των χειρουργων πηγα σε 5 χειρυργους και θα αναφερο και τα ονοματα αργοτερα,ολοι ειπαν σε ενα στομα μια φωνη...το αφαιρεις βλεπουμε τι ειναι...και μετα πρατουμε(ΝΑΙ-ΟΧΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ).ενω το μασσ τζενεραλ...επεζε με τα σχηματα avastin-taxol,και ναι...κουνιματα οι γιατροι τα λεπτεπιλεπτα αμερικανικα καμωματα,και στειλε ραβασακια στο σπιτη 600-800δολαρια για τιν πλακα μια συνεδρια,και στο τελος καίμενη αν δεν πιαση η χημειοθεραπεια κανε επεμβαση!!!να σε αρμεξουμε καλα,να μαθουμε τι πεζεται με τα σχηματα,και αν ολα αυτα δεν γινουν...ας παρει και κανα φραγκο ο χειρουργος!καταλαβατε ρε προβατα Απορίαπειραματα κανουν ολοι εεεεεεεεεεεεε!ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΓΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙΣ....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΊΜΑ!!!!ΜΕΓΑΛΟΝΕΙ-ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!ΕΝΩ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!μαςς τζενεραλ μετα σου λενε...ψωνισα απο σβερκο...
Καταγράφηκε
Αντικαρκινική Κοινότητα

Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: