Αλίκη, όπως ειπα και πριν δεν υπάρχει ο καρκίνος ως μια ασθένεια. Ο κάθε καρκίνος είναι διαφορετικός, εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο στον κάθε οργανισμό και αυτό περιλαμβάνει μηχανισμούς δράσης τους οποίους οι επιστήμονες ακόμα διερευνούν.
Χαίρομαι πολύ για τη γιαγιά σου αλλά πρέπει να σου πω οτι από τότε έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα ως προς την αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης.
Πλέον οταν μιλάμε για αρχικά στάδια δεν προτεινουν οι γιατροί απαραιτήτως προληπτικές ΧΜΘ όπως παλαιότερα.
Θυμάσαι μήπως σε ποιό στάδιο ήταν ο καρκίνος της γιαγιάς σου? αποκλείεται πάντως να υπήρχε μετάσταση...
Επειτα σχετικά με τις στατιστικές επιβίωσης, επειδή το θέμα το έχω ψάξει πάρα πολύ και επειδή δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις, υπάρχουν καρκινοπαθείς που επιβιώνουν πολύ περισσότερο απο 5 και από 10 χρόνια πχ ασθενείς με διαστρωματικούς όγκους του παχέος εντέρου, με όγκους του προστάτη και άλλα που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Εδω γνώρισα πριν από κανα μήνα έναν κύριο στο μεταξά που παλεύει με ΧΜΘ αχειρούργητο καρκίνο του πνεύμονα εδώ και 8 χρόνια και ένιωθε καλά και έδειχνε καλά...
Απο την αλλη πλευρά ένας άνθρωπος που φτάνει στο γιατρό του σε μεταστατικό στάδιο με 2 η 3 σημαντικά όργανα να πάσχουν και καταφέρνει να ζήσει από τα 25 στα 30 με ΧΜΘ αγωγή αυτό θεωρείται απλώς επιτυχία αλλά τεράστια επιτυχία.
Όσο για τη στατιστική του Πανεπιστημίου της Χαιδελβέργης, διάβασα σχετικά με αυτό σε κάποια blogs που αναφέρουν το ίδιο κείμενο πακετάκι με την νέα Ιατρική του Δρ. Χάμερ, για αυτο το λόγο, σε συνδυασμό με τη λογική της γενίκευσης των στατιστικών, σε σχέση με μια ασθένεια που βρίθει πολυπλοκότητας, δεν θεωρώ εγκυρη μια τέτοια πληροφορία.
Εδω ακόμα και αυτό το κείμενο που κυκλοφoρούσε σε διάφορες ειδήσεις από το 2008, με τίτλο
John Hopkins Hospital : Εναλλακτική Θεραπεία για τον Καρκίνο! το οποίο δημοσιεύτηκε ακόμα και από ελληνικές εφημερίδες, αποδείχτηκε Hoax (ψευτικη είδηση) την οποία ουδέποτε εξεδωσε το Νοσοκομείο. Κάτω είναι η ελληνική μετάφραση και το link στο επίσημο site του νοσοκομείου που τη διαψεύδει.
http://boraeinai.blogspot.com/2010/02/hoax-fw-john-hopkins.htmlΔυστυχώς δεν είναι αλήθεια οτι διαβάζουμε στο διαδίκτυο ακόμα και εαν μοιάζει κάποιες φορές αληθοφανές...η θέλουμε να το πιστέψουμε.
Προσωπικά κυρίως από τότε που ο πατέρας μου αρρώστησε διαβάζω οτιδήποτε σχετικό αλλά έμαθα να έχω προσωπική κρίση απέναντι σε κάθε είδηση. Το άρθρο με τον Χάμερ δυστυχώς περιέχει κομμάτια που δεν με πείθουν ουτε για την εγκυρότητα τους ούτε για την αποτελεσματικότητα της Νέας Ιατρικής. Το παράδοξο είναι οτι η εναλλακτική θεραπεία του Hopkins με είχε πείσει πριν από χρόνια...αλλά αποδείχτηκε Hoax.

και οταν ρώτησα έναν μοριακό βιολόγο σχετικά με τη ζάχαρη και τα καρκινικά κύταρα μου εξήγησε οτι το θέμα δυστυχώς δεν είναι τόσο απλοικό κι ας φαίνεται ετσι.
Ελπίζω η γιαγιά σου να είναι καλά...και να παραμείνει