Αντικαρκινική Κοινότητα Συνδρομή RSS
Φεβρουάριος 08, 2012, 04:53:37 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Καλώς ήρθατε στην Αντικαρκινική Κοινότητα. Η δημοσίευση θεμάτων και σχολίων, επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη.
Φόρτωση
   Αρχική   Επικοινωνία Σύνδεση Εγγραφή  

Προσοχή...

1. Αποφεύγετε την χρήση greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες). Είναι δυσανάγνωστα και δυσκολεύουν την λειτουργία της αναζήτησης.
2. Μην χρησιμοποιείτε την σελίδα της «Επικοινωνίας», για ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δημοσιεύστε την ερώτησή σας στους πίνακες συζητήσεων.
3. Τα δημοσιευμένα άρθρα και τα μηνύματα που τα συνοδεύουν, δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση τις συμβουλές των γιατρών σας!
4. Ο σκοπός της κοινότητας, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών που μπορούν να αποβούν χρήσιμες. Μην τις ανταλλάσετε με προσωπικά μηνύματα, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
5. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή, ως προς την δημοσίευση ονομάτων γιατρών, τα οποία συνοδεύονται από σοβαρές καταγγελίες, που μπορεί να επιφέρουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι σοβαροί ισχυρισμοί απαιτούν και ισχυρά τεκμήρια.
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ  (Αναγνώστηκε 1054 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
MANOLIS
Επισκέπτης

« στις: Σεπτέμβριος 07, 2010, 03:33:11 πμ »

μαγειρικη σόδα εναντίον της γρίπης και του καρκίνου;
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Καταγράφηκε
Αλίκη
Επισκέπτης

« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 02:40:18 μμ »

Δες αυτό:

http://mihkour1953.wordpress.com/2009/12/17/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1/
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος
Εκτός σύνδεσης Εκτός σύνδεσης

Φύλο: Γυναίκα

« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 11:02:35 μμ »

Λυπάμαι που το λέω αλλά είμαι πολύ δύσπιστη στα γιατροσόφια του είδους...και μάλιστα για μια ασθένεια σαν και τον Καρκίνο η οποία είναι τόσο πολυσύνθετη.
Οι ερευνητές-επιστήμονες  ακόμα δεν έχουν σαφείς απαντήσεις ουτε για το πως δημιουργήται ουτε για το πως θεραπεύεται και ακόμα κάθε τόσο ανακαλυπτουν νέους μηχανισμούς έκφρασης γονιδίων που εμπλέκονται με διαφορετικό τρόπο αναλόγα με τον τύπο και το είδος του καρκίνου. Δεν νομίζετε λοιπόν οτι οι γενικεύσεις ειναι υπεραπλουστευμένη υπόθεση?
 Αναποφασιστικότητα

Καταγράφηκε
Αλίκη
Επισκέπτης

« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 10:54:42 πμ »

mariao,
επέτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου.
Οι επιστήμονες ξέρουν πολύ καλά πώς λειτουργεί το γονίδιο του καρκίνου.
Επίσης, υπάρχουν θεραπείες από το 1925!
Έχουν θεραπευτεί χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο, από επιστήμονες οι οποίοι, επειδή ΔΕΝ ακολούθησαν το "σύστημα" και τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών, είτε φυλακίστηκαν,είτε χαρακτηρίσθηκαν τρελοί, είτε "εξαφανίστηκαν".
Πρόσφατο παράδειγμα, η Ελληνίδα γιατρός που ανακάλυψε τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
Άλλα παραδείγματα: Ράιχ, Χάμμερ και γιατροό που άλλαξαν χώρα για να μπορέσουν να θεραπεύσουν καρκινοπαθείς.
Το μυστικό στα κυτταρικά κύτταρα είανι το οξυγόνο.
Ο καρκίνος είναι αναερόβιος. Αναπτύσσεται σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου και επίσης λατρεύει τη ζάχαρη.
Είναι μεγάλο το θέμα για να στο αναλύσω από δω.
Το σίγουρο είναι ένα: οι χημειοθεραπείες στην κυριολεξία, όχι μόνο δεν θεραπεύουν τον ασθενή αλλά τον σκοτώνουν κιόλας.
Το ποσοστο θνησιμότητας από χημειοθεραπείες είναι 97%....
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 07:14:09 μμ »

Αλίκη, καλό είναι να μην απλοποιούμε τα πράγματα και μάλιστα όταν καίγεται η γούνα μας. Δυστυχώς η ΧΜΘ όταν μιλάμε για προχωρημένους καρκίνους και δει μεταστατικά στάδια είναι προς το παρόν μονόδρομος. Ελπίδα δίνουν οι στοχευμένες θεραπείες, αλλά ακόμα δεν υπάρχουν αρκετές.
Επίσης σε διορθώνω καθως δεν υπάρχει "το γονίδιο" του καρκίνου. Υπάρχουν "γονίδια" πληθυντικός που μεταλλάσονται και που οι επιστήμονες ανακαλύπτουν μερα με τη μέρα όλο και περισσότερα που σχετίζονται με τη διεργασία αυτή, καταρρίπτουν παλαιότερες θεωρίες διότι νέά δεδομένα βλέπουν το φως και ερευνούν ουσίες που καταστέλουν τους διάφορους μηχανισμούς μετάλλαξης, υπερέκφρασης κλπ.
Κοινώς δεν γνωρίζουν ακόμα. Κοινως δεν υπάρχει φαρμακο που να ξέρουν οτι θεραπεύει...ουτε καν προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση αφού αν διαβάσεις για τις νεες ανακαλύψεις θα δεις οτι αφορούν μεμονομένες λειτουργίες πρωτεινών, κινάσων,κλπ που παιζουν το ρόλο τους με κάποιο τρόπο σε καρκινικούς όγκους.

Λες "Το ποσοστο θνησιμότητας από χημειοθεραπείες είναι 97%"....
Που το διάβασες αυτό??? η φράση μου ακούγεται το ίδιο αυθαίρετη με τη φράση "Το ποσοστο θεραπείας ασθενών από χημειοθεραπείες είναι 97%"...
Ποιό είναι το 100 των αθρώπων που μελετήθηκε για να βγεί τέτοιο συμπέρασμα? σε τι στάδιο ήταν οταν έλαβαν θεραπεία. Έλαβαν την σωστή ή έπαιρναν και το δηλητήριο του σκορπιού ταυτόχρονα? Τι καρκίνο είχαν? Προσωπικά αμφισβητώ όλες τις μελέτες όπως γίνονταν μέχρι τώρα και σιχαίνομαι τις γενικεύσεις.

Επειτα τι συνέβη στη Γιατρό που ανακάλυψε το νέο εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού? εκδιώχθηκε? είχα την εντύπωση οτι θα κυκλοφορήσει στα επόμενα χρόνια...

Μετά μιλάς για τον Βίλχελμ Ράιχ τον ψυχαναλυτή και μαθητή του Φρόυντ??? Δεν αναφέρεται πουθενά στο έργο του οτι θεράπευσε καρκινοπαθείς...αντίθετα ο ίδιος αναφέρει οτι ο λόγος που τελικά δεν θεραπευονταν οι καρκινοπαθείς μπαίνοντας στο θαυματουργό μηχάνημα του, οφείλεται στην αθλιότητα του καρκίνου ως αρρώστιας... και τέλος πάντων ο Ραιχ σαν προσωπικότητα είναι ενδιαφέρουσα αλλά ήταν ψυχαναλυτής και προσέγγισε το θέμα κυρίως με βάση αυτη του την ιδιότητα εμμένοντας στη θεωρία οτι οι σεξουαλικές αναστολές προκαλούν αρώστιες προσέγγιση η οποία δημιούργησε ολόκληρο κίνημα στην εποχή του.
Προσωπικά πιστεύω οτι στην γενίκευσή της έχει καποια βάση...οτι δηλαδή ο καρκίνος είναι μια αρρώστια που ξέφυγε από τον εγκέφαλο...παρόλαυτά αμα περιμένεις να θεραπεύσεις τον καρκίνο με την ψυχανάλυση σωθηκες... Αυτά όλα ανοίκουν στη πρόληψη. Εκ των υστέρων απαλύνει τον πόνο, βοηθάει στην έκφραση των συναισθημάτων μας, βοηθάει να αναγνωρίσουμε τη δυναμή μας, βοηθάει να βάλουμε στόχους αλλά δεν θεραπεύει τον καρκίνο.

Ο Χάμμερ είναι πολύ περίργη περίπτωση...και δεν θεωρώ τυχαίο οτι ζούσε στη Γαλία οπου οι θεραπευτές είναι πάρα πολλοί . Σε κάθε 1 Γιατρό (απόφοιτο Ιατρικής σχολής) αντιστοιχούν 200 θεραπευτές...(καποιοι από αυτούς θυμίζουν τους γνωστούς μάγους).

Δεν ξερω τι να σου πω αλλο.
Πιστεύω οτι υπάρχει ξεχωριστή θεραπεία για τον καθένα μας, βασισμένη στον προσωπικό μας γονιδιακό κωδικα.
Δεν πιστεύω οτι η ΧΜΘ είναι καλή.
Πιστεύω οτι η ψυχανάλυση βοηθάει ειτε έχεις καρκίνο είτε όχι.
Πιστεύω οτι το μέλλον ανήκει στους μοριακούς επιστήμονες και ελπίζω να ζήσω καλύτερες εποχές στο μέλλον.

Στο παρόν πάντως, πρέπει να σου πω οτι ο πατέρας μου ζει πιστεύοντας οτι η ΧΜΘ τον βοηθάει κατι που προς το παρόν ισχύει έτσι κι αλλιώς και αυτό του κάνει γενικότερα καλό και αν θέλεις ακόμα και ψυχοσωματικά, τον βοηθάει να ανταπεξέλθει.
Καταγράφηκε
Αλίκη
Επισκέπτης

« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 02:32:09 μμ »

mariao ,
σε καταλαβαίνω απόλυτα καθώς και τις επιφυλάξεις σου.
Ξέρω πολύ καλά πως είναι να πάσχει από καρκίνο ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.
Δεν ξέρω πόσα χρόνια υποφέρει ο μπαμπας σου, ξέρω όμως οτι,
πριν από χρόνια, η γιαγιά μου διεγνώσθει με ca τραχήλου.
Δύο πράγματα απέτησα από τους γιατρούςψ στο Θεαγένειο Θεσ/νίκης:
1ον, να μη σκεφτούν καν τη λέξη χημειοθεραπεία για τη γιαγιά μου και
2ον, να μην της πουν τι πραγματικά έχει.
Τους είπα να της πουν πως έχει ινομύωμα.
Τελικά της έδωσαν 2 επιλογές: εγχείρηση και ακτινοβολίες.
Έκανε 10 ακτινοβολιες.
Μου είπαν πως, αν πετύχαιναν οι ακτινοβολίες, για τα επόμενα 5 χρόνια θα ήταν υγειης αλλά μετά θα υπήρχε μετάσταση πιθανότατα στους πνεύμονες.
Σήμερα, έχουν περάσει 16 χρόνια και η γιαγιά μου ειναι 81 ετών, χωρίς μετάσταση.

Καταγράφηκε
Αλίκη
Επισκέπτης

« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 02:39:05 μμ »

Να απαντήσω για τις ΧΜΘ:
Το ποσοστό θνησιμότητας που γράφω είναι στατιστική του Πανεπιστημίου της Χαιδελβέργης.
Η διαφορά με τις στατιστικές των φαρμακοβιομηχανιών, είναι οτι αυτές, συμπεριλαμβάνουν στο ποσοστό επιτυχίας των ΧΜΘ και τους ασθενείς που επιβιώνουν για 5 χρόνια μετά τις ΧΜΘ.
Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι, θεωρούν επιτυχία το να ζήσει κάποιος 5 χρόνια επιπλέον και αντί να πεθάνει στα 25 του να πεθάνει στα 30...
Δεν ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ καρκινοπαθή που να επιβίωσε πάνω από 5 χρόνια, για να μη σου πω πάνω από 1.
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 07:53:04 μμ »

Αλίκη, όπως ειπα και πριν δεν υπάρχει ο καρκίνος ως μια ασθένεια. Ο κάθε καρκίνος είναι διαφορετικός, εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο στον κάθε οργανισμό και αυτό περιλαμβάνει μηχανισμούς δράσης τους οποίους οι επιστήμονες ακόμα διερευνούν.
Χαίρομαι πολύ για τη γιαγιά σου αλλά πρέπει να σου πω οτι από τότε έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα ως προς την αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης.
Πλέον οταν μιλάμε για αρχικά στάδια δεν προτεινουν οι γιατροί απαραιτήτως προληπτικές ΧΜΘ όπως παλαιότερα.
Θυμάσαι μήπως σε ποιό στάδιο ήταν ο καρκίνος της γιαγιάς σου? αποκλείεται πάντως να υπήρχε μετάσταση...

Επειτα σχετικά με τις στατιστικές επιβίωσης, επειδή το θέμα το έχω ψάξει πάρα πολύ και επειδή δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις, υπάρχουν καρκινοπαθείς που επιβιώνουν πολύ περισσότερο απο 5 και από 10 χρόνια πχ ασθενείς με διαστρωματικούς όγκους του παχέος εντέρου, με όγκους του προστάτη και άλλα που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Εδω γνώρισα πριν από κανα μήνα έναν κύριο στο μεταξά που παλεύει με ΧΜΘ αχειρούργητο καρκίνο του πνεύμονα εδώ και 8 χρόνια και ένιωθε καλά και έδειχνε καλά...
Απο την αλλη πλευρά ένας άνθρωπος που φτάνει στο γιατρό του σε μεταστατικό στάδιο με 2 η 3 σημαντικά όργανα να πάσχουν και καταφέρνει να ζήσει από τα 25 στα 30 με ΧΜΘ αγωγή αυτό θεωρείται απλώς επιτυχία αλλά τεράστια επιτυχία.
Όσο για τη στατιστική του Πανεπιστημίου της Χαιδελβέργης, διάβασα σχετικά με αυτό σε κάποια blogs που αναφέρουν το ίδιο κείμενο πακετάκι με την νέα Ιατρική του Δρ. Χάμερ, για αυτο το λόγο, σε συνδυασμό με τη λογική της γενίκευσης των στατιστικών, σε σχέση με μια ασθένεια που βρίθει πολυπλοκότητας, δεν θεωρώ εγκυρη μια τέτοια πληροφορία.

Εδω ακόμα και αυτό το κείμενο που κυκλοφoρούσε σε διάφορες ειδήσεις από το 2008, με τίτλο John Hopkins Hospital : Εναλλακτική Θεραπεία για τον Καρκίνο! το οποίο δημοσιεύτηκε ακόμα και από ελληνικές εφημερίδες, αποδείχτηκε Hoax (ψευτικη είδηση) την οποία ουδέποτε εξεδωσε το Νοσοκομείο. Κάτω είναι η ελληνική μετάφραση και το link στο επίσημο site του νοσοκομείου που τη διαψεύδει.
http://boraeinai.blogspot.com/2010/02/hoax-fw-john-hopkins.html
Δυστυχώς δεν είναι αλήθεια οτι διαβάζουμε στο διαδίκτυο ακόμα και εαν μοιάζει κάποιες φορές αληθοφανές...η θέλουμε να το πιστέψουμε.
Προσωπικά κυρίως από τότε που ο πατέρας μου αρρώστησε διαβάζω οτιδήποτε σχετικό αλλά έμαθα να έχω προσωπική κρίση απέναντι σε κάθε είδηση. Το άρθρο με τον Χάμερ δυστυχώς περιέχει κομμάτια που δεν με πείθουν ουτε για την εγκυρότητα τους ούτε για την αποτελεσματικότητα της Νέας Ιατρικής. Το παράδοξο είναι οτι η εναλλακτική θεραπεία του Hopkins με είχε πείσει πριν από χρόνια...αλλά αποδείχτηκε Hoax. Αναποφασιστικότητα και οταν ρώτησα έναν μοριακό βιολόγο σχετικά με τη ζάχαρη και τα καρκινικά κύταρα μου εξήγησε οτι το θέμα δυστυχώς δεν είναι τόσο απλοικό κι ας φαίνεται ετσι.

Ελπίζω η γιαγιά σου να είναι καλά...και να παραμείνει
Καταγράφηκε
Αντικαρκινική Κοινότητα

Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: