Αντικαρκινική Κοινότητα Συνδρομή RSS
Μάιος 17, 2012, 02:55:09 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Καλώς ήρθατε στην Αντικαρκινική Κοινότητα. Η δημοσίευση θεμάτων και σχολίων, επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη.
Φόρτωση
   Αρχική   Επικοινωνία Σύνδεση Εγγραφή  

Προσοχή...

1. Αποφεύγετε την χρήση greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες). Είναι δυσανάγνωστα και δυσκολεύουν την λειτουργία της αναζήτησης.
2. Μην χρησιμοποιείτε την σελίδα της «Επικοινωνίας», για ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δημοσιεύστε την ερώτησή σας στους πίνακες συζητήσεων.
3. Τα δημοσιευμένα άρθρα και τα μηνύματα που τα συνοδεύουν, δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση τις συμβουλές των γιατρών σας!
4. Ο σκοπός της κοινότητας, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών που μπορούν να αποβούν χρήσιμες. Μην τις ανταλλάσετε με προσωπικά μηνύματα, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
5. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή, ως προς την δημοσίευση ονομάτων γιατρών, τα οποία συνοδεύονται από σοβαρές καταγγελίες, που μπορεί να επιφέρουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι σοβαροί ισχυρισμοί απαιτούν και ισχυρά τεκμήρια.
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Δίαιτα Budwig  (Αναγνώστηκε 1114 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
giannis6
Νέο μέλος
*
Εκτός σύνδεσης Εκτός σύνδεσης

Φύλο: Άντρας

« στις: Δεκέμβριος 27, 2010, 06:43:42 μμ »

Καλησπέρα σας,

Ένα συγγενικό μου πρόσωπο έχει καρκίνο. Ακολουθεί χημειοθεραπείες και εκτός των άλλων ψάχνουμε όσο μπορούμε θέματα διατροφής και εναλλακτικής ιατρικής. Από όσα εναλλακτικά έχουμε ψάξει και βρει τα οποία είναι αρκετά μου φαίνεται πιο εμπεριστατωμένο επιστημονικά η δίαιτα budwig (ουσιαστικά πρόκειται για μία δίαιτα βασισμένη στο συνδιασμό λινέλαιο + cottage τυρί). Παρόλο αυτά δεν έχω βρει κάποια μελέτη σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό,συνέδριο κτλ παρά μόνο μία (τη μελέτη της ίδιας της budwig). Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν κάποιος τη χρησιμοποιεί και αν έχει δει αποτελέσματα?

Ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

Φύλο: Γυναίκα

« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 27, 2010, 07:57:50 μμ »

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!!!
Ο πατέρας μου (μεταστατικός καρκίνος του παχέος εντέρου με πολλαπλές μεταστάσεις στο ήπαρ), πέρα από το ότι δεν πίνει δεν καπνίζει δεν τρώει γλυκά και λιπαρά κρέατα, πίνει σε καθημερινή βάση ένα χυμό σε μεγάλο μπυροπότηρο με τα παρακάτω συστατικά.
Ρόδι
παντζάρι
πορτοκάλι
καρότα
μανταρίνια
κρεμύδι.
Και ναι από τότε που πίνει το χυμό υπάρχει βελτίωση περισσότερο στα αιματολογικά που που είναι ισσοροπημένα και στις παρενέργιες από τη χημειοθεραπεία που φαίνεται να μην τον επιρρεάζει όσο πριν.
επιπλέον η όρεξή του για φαγητό έχει βελτιωθεί πολύ καθώς και η κόπωση που ένιωθε έχει μειωθεί.

Αυτή τη δίαιτα "Budwig" δεν την έχω ξανακούσει.
Αυτό που μου είχε φανεί καλό ήταν ένα συμπλήρωμα διατροφής το "AVEMAR" το οποίο φαίνεται να κάνει δουλειά αλλά άπό γεύση είναι κάπως αηδία. Τον χυμό μας τον είχε προτίνει μια γιατρός για να φτιάξουν τα αιματολογικά του και κάνει αυτ΄'ο που μας είπε ακριβώς.

Περαστικά σε όλους μας παιδιά!
Καταγράφηκε
giannis6
Νέο μέλος
*

« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 11, 2011, 01:56:50 πμ »

Καλησπέρα σε όλους,

Μαρία σε ευχαριστώ για την απάντηση, ένα παρόμοιο χυμό χρησιμοποιούμε και εμείς. Ελπίζω να βοηθήσει (Πάντως πίνετε).
Θα ήθελα να αναφέρω κάποιες επιπλέον πηγές για τη δίαιτα που προανέφερα για όποιον ενδιαφέρεται. Δεν γνωρίζω αν όντως λειτουργεί, αλλά μελέτες σε ποντίκια και σε κυτταρικό επίπεδο καθώς και σε μικρό αριθμό ατόμων με ca προστάτη αναφέρεται ότι έχει αποτέλεσμα. Τουλάχιστον είναι κάτι που δε νομίζω ότι βλάπτει.

http://en.wikipedia.org/wiki/Johanna_Budwig (αναφορικά με την ίδια την budwig και τι περιληπτικά κάνει η δίαιτα αυτή)
http://www.cancer.org/Treatment/TreatmentsandSideEffects/ComplementaryandAlternativeMedicine/HerbsVitaminsandMinerals/flaxseed?sitearea=ETO  (πληροφορίες σχετικά με την θετική επίδραση του λιναρόσπορου-λινέλαιου)
http://www.royalrife.com/budwig_1956.pdf (paper της budwig που αναφέρει λεπτομέρειες για το πως ισχυρίζεται ότι λειτουργεί)
http://www.healthy-oil-planet.com/flaxseed-oil-cottage-cheese.html (εδώ μπορεί κάποιος να δει τη συνταγή)

Περαστικά και δύναμη σε όλους.
Καταγράφηκε
giorgosma
Νέο μέλος
*

« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 30, 2012, 03:00:05 μμ »

ευχαριστω πολυ!

Θα κανω μερικες εκτυπωσεις τις σελιδες που εβαλες.

thank you!
Καταγράφηκε
Αντικαρκινική Κοινότητα

Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: