Αντικαρκινική Κοινότητα Συνδρομή RSS
Μάιος 17, 2012, 03:13:10 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Καλώς ήρθατε στην Αντικαρκινική Κοινότητα. Η δημοσίευση θεμάτων και σχολίων, επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη.
Φόρτωση
   Αρχική   Επικοινωνία Σύνδεση Εγγραφή  

Προσοχή...

1. Αποφεύγετε την χρήση greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες). Είναι δυσανάγνωστα και δυσκολεύουν την λειτουργία της αναζήτησης.
2. Μην χρησιμοποιείτε την σελίδα της «Επικοινωνίας», για ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δημοσιεύστε την ερώτησή σας στους πίνακες συζητήσεων.
3. Τα δημοσιευμένα άρθρα και τα μηνύματα που τα συνοδεύουν, δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση τις συμβουλές των γιατρών σας!
4. Ο σκοπός της κοινότητας, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών που μπορούν να αποβούν χρήσιμες. Μην τις ανταλλάσετε με προσωπικά μηνύματα, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
5. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή, ως προς την δημοσίευση ονομάτων γιατρών, τα οποία συνοδεύονται από σοβαρές καταγγελίες, που μπορεί να επιφέρουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι σοβαροί ισχυρισμοί απαιτούν και ισχυρά τεκμήρια.
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Καρκίνος στο ανιόν του παχέως εντέρου  (Αναγνώστηκε 2202 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Michalis83
Μέλος
**
Εκτός σύνδεσης Εκτός σύνδεσης

Φύλο: Άντρας

« στις: Μάιος 20, 2011, 03:09:45 πμ »

Γεια σας παιδιά.
Σήμερα μετά από κολονοσκόπηση μάθαμε ότι ο πατέρας μου έχει καρκίνο στο ανιόν του παχέος εντέρου και κανονίσαμε για χειρουργείο σε 6 μέρες.
Αύριο θα κάνει αξονική και σε 3 μέρες θα βγουν τα αποτελέσματα της βιοψίας.

Μετά την κολονοσκόπηση και τον καρκίνο που βρήκε ο γιατρός τον έβαλε να κάνει κάτι εξετάσεις για καρκινικούς δείκτες.

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
CEA: 6,22
CA 19-9: 94,8
Φασφατάση Αλκαλική: 78
LDH: 140
συν αρκετές ακόμα που είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Από αυτά μόνο το CA 19-9 είναι ανεβασμένο.

Από τα στοιχεία αυτά μπορούμε να καταλάβουμε αν έχει κάνει μετάσταση και γενικότερα ποιες είναι οι πιθανότητές του για πλήρη ίαση;;

Αν ξέρει και μπορεί να βοηθήσει κάποιος θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως!
Καταγράφηκε
kontze
Ανώτερο μέλος
Σε σύνδεση Σε σύνδεση

Ελλάς Ελλάς

Τόπος: PATRA

« Απάντηση #1 στις: Μάιος 20, 2011, 10:59:28 πμ »

Μιχάλη καλημέρα,

Κατ' αρχήν ψυχραιμία. Βλέπω ότι έχετε κινηθεί πολύ γρήγορα με όλα τις ενέργειες που θα έπρεπε να κάνετε. Από την δική μας εμπειρία τα αποτελέσματα που είδη έχετε κάνει δεν είναι αρκετά για να σου πουν άν υπάρχει μετάσταση και πού όπως και σε τι στάδιο είναι ο πρωτοπαθής όγκος. Η βιοψία απλά θα επιβεβαιώσει για το εάν είναι καρκίνος ή όχι και τί διαφοροποιήσεως είναι αν είναι. Η αξονική ουσιαστικά θα δείξει εάν έχει σχηματσιστεί εστία σε άλλο όργανο, ενώ το ίδιο το χειρουργείο και οι ιστολογικές του χειρουργείου είναι αυτά που θα καθορίσουν το στάδιο της νόσου εάν υπάρχει...
Αυτός που πρέπει να κάνετε τώρα είναι ψύχραιμες και σωστές κινήσεις και να ελπίζετε στην καλύτερη έκβαση. Για ότι αφορά την πλήρη ίαση δεν μπορώ εγώ να σου πω κάτι τώρα εφόσον ακόμα δεν έχουν γίνει όλες οι ενέργειες και δεν έχουν βγεί όλα τα αποτελέσματα.
Πάντως αν διαβάσεις σχετικά μυνήματα στο forum θα μπορείς να ενημερωθείς για τα ποσοστά ίασης και το βασικό είναι να γίνει η διάγνωση σε πρώιμο στάδιο. Αυτό από μόνο του αυξάνει ραγδαία τα ποσοστά πλήρους ίασης.

Εύχομαι τα καλυτέρα αποτελέσματα και βασικά ψυχραιμία...
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

Φύλο: Γυναίκα

« Απάντηση #2 στις: Μάιος 20, 2011, 11:30:42 πμ »

Μιχάλη καλημέρα κι από μένα,
όπως λέει και ο Κonze, από τις αιματολογικές δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις αν υπάρχει μετάσταση.
Θα πρέπει να περιμένεις τις αξονικές.
Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό το χειρουργειο που θα γίνει, να γινει από εξειδικευμένο χειρουργό.

Επιπλέον, για να γνωρίζεις, υπάρχει μια εξέταση "τεστ χημειοευαισθησίας" η οποία φαίνεται να χαίρει περισσότερης εκτιμήσεως στους Ιατρικούς κύκλους από τις μοριακές εξετάσεις.
Κοστίζει περίπου 2000 και για να γίνει χρειάζεται φρέσκο ιστό, δηλαδή κομμάτι του όγκου σε φιαλίδιο κατευθείαν από το χειρουργείο.

Καλό θα ήταν να μιλήσεις με τον ογκολόγο και να τον ρωτήσεις αν θα δεχτεί να ακολουθήσει σχήμα με βάση στοιχεία που θα προκύψουν από αυτό το τεστ για να αποφασίσεις αν θα το κάνεις.
Ρίξε μια ματιά στο site.
http://www.polyzou.gr/?p=2

καλή επιτυχία
Καταγράφηκε
Michalis83
Μέλος
**

« Απάντηση #3 στις: Μάιος 20, 2011, 11:34:11 πμ »

Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας.
Από τις εξετάσεις αίματος δηλαδή δεν φαίνεται αν έχει κάνει μετάσταση; Δεν έχει τους λεγόμενους μεταστατικούς δείκτες όπως είναι πχ η φωσφατάση; το ότι αυτοί είναι σε πολύ καλά επίπεδα δεν είναι θετικό για το συγκεκριμένο θέμα;

Σε δυο ώρες θα γίνει η αξονική πάντως, οπότε κοντός ψαλμός αλληλούια.
Πότε θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν έχει κάνει μετάσταση ο καρκίνος; μετά την αξονική ή μετά το χειρουργείο;

O γιατρός που αρκετοί μας σύστισαν και επιλέξαμε είναι ο κ. Κωνσταντάρας που χειρουργεί στον Άγιο Λουκά στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 20, 2011, 11:41:13 πμ από Michalis83 » Καταγράφηκε
kontze
Ανώτερο μέλος
Σε σύνδεση Σε σύνδεση

Ελλάς Ελλάς

« Απάντηση #4 στις: Μάιος 20, 2011, 03:45:02 μμ »

Μιχάλη,

Καλό είναι να περιμένεις τις αξονικές όπου θα σας δώσουν μία καλύτερη εικόνα εάν υπάρχει μετάσταση όπως ανέφερε και η Μαρία. Η αξονική θα βοηθήσει και τον χειρούργο ως προς την χειρουργική αντιμετώπιση κλπ. Όσον αφορά την φωσφατάση που ανέφερες δεν είναι καρκινικός δείκτης αλλά βιοχημικός δείκτης ο οποίος σε συνδυασμό με άλλους όπως: sgpt, sgot γ-gt κ.α. δείχνουν την κατάσταση λειτουργίας του ήπατος. Πάλι όμως το γεγονός ότι αυτές οι τιμές είναι φυσιολογικές δεν αποκλείουν την πιθανότητα μετάστασης στο ήπαρ.
Περιμένετε λοιπόν τις αξονικές και με τα αποτελέσματα τους συζητάτε τα με τον χειρούργο και τί τακτική θα πρέπει να ακολουθήσει. Το ότι μπαίνετε σε χειρουργείο τόσο σύντομα (δεν λέω ότι δεν κάνετε καλά) μάλλον σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρεθεί ο όγκος στο έντερο επι επικείμενης απόφραξης. Το σίγουρο έιναι ότι για τέτοιες επεμβάσεις χρειάζεστε χειρούργο που να είναι ειδικός σε τέτοιου έιδους επεμβάσεις (αποφυγή κολοστομιών, καλό μακροσκοπικό καθαρισμό στην περιοχή προς αποφυγήν υποτροπής κτλπ.). Δεν γνωρίζω τον χειρούργο που αναφέρεις.
Εύχομαι οι αξονικές να έιναι καθαρές.

Ελπίζω να σε βοήθησα...
Καταγράφηκε
Michalis83
Μέλος
**

« Απάντηση #5 στις: Μάιος 20, 2011, 04:58:14 μμ »

Ο γιατρός μας είπε ότι η πιθανότητα να έχει κάνει μετάσταση ενώ δεν το δείχνουν οι εξειδικευμένες αιματολογικές εξετάσεις είναι λιγότερο του 1%.

Σήμερα κάναμε και την αξονική. Έδειξε "υπόνοια μετα-εντόπισης ύπατος".
Αυτές οι εξετάσεις είναι αντιφατικές μεταξύ τους μας είπε. Δεν γίνεται να έχει κάνει μετάσταση και να μην το δείξουν οι εξειδικευμένες αιματολογικές, και ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι κάποια κύστη ή κάτι τέτοιο.

Ποια η δική σας άποψη;
Καταγράφηκε
Michalis83
Μέλος
**

« Απάντηση #6 στις: Μάιος 20, 2011, 09:34:17 μμ »

Παιδιά διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις σας πήρα πάρα πολύ θάρρος και δύναμη!!! Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα καλύτερα για τους ανθρώπους σας!!!

Μια ερώτηση θα ήθελα να σας κάνω.
Είναι δυνατόν οι εξετάσεις αίματος να είναι όλες κομπλέ (οι εξειδικευμένες εξετάσεις όχι οι γενικές) και παρόλα αυτά να υπάρχει μετάσταση;;

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
CEA: 6,22
CA 19-9: 94,8
Φασφατάση Αλκαλική: 78
LDH: 140
συν αρκετές ακόμα που είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Από αυτά μόνο το CA 19-9 είναι ανεβασμένο.

Ο γιατρός μας είπε ότι η πιθανότητα να έχει κάνει μετάσταση ενώ δεν το δείχνουν οι εξειδικευμένες αιματολογικές εξετάσεις είναι λιγότερο του 1%.

Σήμερα κάναμε και την αξονική. Έδειξε "υπόνοια μετα-εντόπισης ύπατος".
Αυτές οι εξετάσεις είναι αντιφατικές μεταξύ τους μας είπε. Δεν γίνεται να έχει κάνει μετάσταση και να μην το δείξουν οι εξειδικευμένες αιματολογικές, και ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι κάποια κύστη ή κάτι τέτοιο.

Ποια η δική σας άποψη;
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #7 στις: Μάιος 21, 2011, 02:17:44 πμ »

Αγαπητε Μιχάλη,
χωρις να θέλω να σε προβληματίσω περισσότερο, εχω να σου πω οτι ο πατερας μου ήταν στην περίπτωση του 1% αν και δεν πιστεύω οτι είναι τέτοιο το ποσοστό αλλά πολύ μεγαλύτερο.
Οι αιματολογικές και οι καρκινικοί δείκτες ήταν όλες εντός φυσιολογικών ακόμα και το Ca19-9 δεν είχε κανένα συμτωμα εκτός από δυσκοιλιότητα-ευκοιλιότητα για 2 μήνες και υπήρχαν ήδη πολλαπλές μεταστάσεις στο ήπαρ.

Στη θέση σου με την εμπειρία που έχω τώρα, δεν θα ήθελα να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια οτι στο ήπαρ υπάρχει εστία και μάλιστα θα ξεκαθάριζα στο γιατρο οτι στο χειρουργείο του εντέρου εαν δούν κάποια εστία στο σικώτι θα ήθελα να την αφαιρέσουν ωστε να μην ταλαιπωρηθεί με δευτερο χειρουργείο. Χρειάζεσαι εξειδικευμένο χειρουργό με εμπειρία σε εκτομές ήπατος.Από Θεσσαλονίκη δεν ξέρω πολλούς γιατρούς...και εγώ δεν τον ξέρω τον δικό σας.

Πάντως ακόμα και εαν πρόκειται για μετάσταση είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και συζητάτε για ίαση.

ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά, οτι και να είναι αντιμετωπίζεται.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 21, 2011, 02:24:01 πμ από mariao » Καταγράφηκε
Michalis83
Μέλος
**

« Απάντηση #8 στις: Μάιος 21, 2011, 02:48:16 μμ »

Αγαπητε Μιχάλη,
χωρις να θέλω να σε προβληματίσω περισσότερο, εχω να σου πω οτι ο πατερας μου ήταν στην περίπτωση του 1% αν και δεν πιστεύω οτι είναι τέτοιο το ποσοστό αλλά πολύ μεγαλύτερο.
Οι αιματολογικές και οι καρκινικοί δείκτες ήταν όλες εντός φυσιολογικών ακόμα και το Ca19-9 δεν είχε κανένα συμτωμα εκτός από δυσκοιλιότητα-ευκοιλιότητα για 2 μήνες και υπήρχαν ήδη πολλαπλές μεταστάσεις στο ήπαρ.

Στη θέση σου με την εμπειρία που έχω τώρα, δεν θα ήθελα να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια οτι στο ήπαρ υπάρχει εστία και μάλιστα θα ξεκαθάριζα στο γιατρο οτι στο χειρουργείο του εντέρου εαν δούν κάποια εστία στο σικώτι θα ήθελα να την αφαιρέσουν ωστε να μην ταλαιπωρηθεί με δευτερο χειρουργείο. Χρειάζεσαι εξειδικευμένο χειρουργό με εμπειρία σε εκτομές ήπατος.Από Θεσσαλονίκη δεν ξέρω πολλούς γιατρούς...και εγώ δεν τον ξέρω τον δικό σας.

Πάντως ακόμα και εαν πρόκειται για μετάσταση είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και συζητάτε για ίαση.

ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά, οτι και να είναι αντιμετωπίζεται.

Mariao αν έχει κάνει πολλαπλές μεταστάσεις στο ήπαρ και κάτι μικρές που φαίνονται σαν κεφαλάκια καρφίτσας στην περιοχή ανάμεσα στο ήπαρ και το παχύ έντερο πως μπορούμε να μιλάμε για ίαση;
Υπάρχει το ενδεχόμενο ίασης αν έχει κάνει ήδη μεταστάσεις έστω και μικρές; και είναι μεγάλο αυτό το ποσοστό ή μιλάμε για μία στο τόσο;;;
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #9 στις: Μάιος 21, 2011, 07:01:46 μμ »

εχει σημασία αν ειναι στον 1 η στους δυο λοβούς, εαν έχει επιρρεάσει το φλεβικό συστημα, εαν ειναι σε σημειο που να γινεται εκτομή με περιθωριο ασφαλείας και φυσικά ο χειρουργός που θα κανει το χειρουργείο να είναι εξειδικευμένος σε χειρουργεία ήπατος.
νομίζω το ποσοστό ειναι κάπου στα 33% αν θυμάμει καλά. Μπορείς να το ψάξεις στο Ιντερνετ.

καλή συνέχεια και ευχομαι όλα να πανε καλά!
Καταγράφηκε
Michalis83
Μέλος
**

« Απάντηση #10 στις: Μάιος 21, 2011, 10:12:50 μμ »

εχει σημασία αν ειναι στον 1 η στους δυο λοβούς, εαν έχει επιρρεάσει το φλεβικό συστημα, εαν ειναι σε σημειο που να γινεται εκτομή με περιθωριο ασφαλείας και φυσικά ο χειρουργός που θα κανει το χειρουργείο να είναι εξειδικευμένος σε χειρουργεία ήπατος.
νομίζω το ποσοστό ειναι κάπου στα 33% αν θυμάμει καλά. Μπορείς να το ψάξεις στο Ιντερνετ.

καλή συνέχεια και ευχομαι όλα να πανε καλά!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Τα λόγια σου μου δίνουν πολύ θάρρος!! Επειδή προχθές μάθαμε εμείς ό,τι μάθαμε έκτοτε ψάχνω όσο μπορώ αλλά πολλές φορές βρίσκω αντιφατικές πληροφορίες και μπερδεύομαι.
Σου εύχομαι και σένα ειλικρινά με όλη μου την θετική ενέργεια να πάνε όλα τέλεια με τον άνθρωπό σου και όλα αυτά να τα βλέπεις στο μέλλον σαν μια κακή εμπειρία. Ένα κακό όνειρο!!

Αν δεν είχε πρόβλημα θα ήθελα να μιλήσουμε στο τηλέφωνο κάποια στιγμή για να σε ρωτήσω κάποια πράγματα. Αν δεν έχεις αντίρρηση στείλε μου στο email μου τον αριθμό σου.   m.niarchos@hotmail.com
Καταγράφηκε
Michalis83
Μέλος
**

« Απάντηση #11 στις: Μάιος 23, 2011, 10:38:33 μμ »

Αύριο το πρωί, ημέρα Τρίτη, θα πάμε στην κλινική για να εισαχθεί ο πατέρας μου για την προετοιμασία προ του χειρουργείου. Την Τετάρτη θα χειρουργηθεί!

Είναι απίστευτο το συναίσθημα παιδιά! Έχω ένα τεράστιο σφίξιμο στο στήθος, νιώθω τα γόνατά μου κομμένα! Προσπαθώ να φαίνομαι δυνατός γι'αυτόν! Εύχομαι όλα να πάνε καλά!!!

ΠΑΝΤΑ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #12 στις: Μάιος 24, 2011, 01:07:54 πμ »

Καλή επιτυχία Μιχάλη,
Η αναμονή είναι απίστευτα οδυνηρή...έχεις δίκιο
Ευχομαι όλα να πάνε κατ ευχήν και να εχει γρήγορη ανάρωση.

εμεις Τεταρτη πετάμε για Γαλλία αλλά δυστυχώς ο πατερας μου έπαθε φλεγμονή από το πορτ.
Σήμερα ο χειρουργός το αφαίρεσε αλλά ο πατερούλης μου ανέβασε πυρετο 40.  Ντροπή
Μου φαίνεται οτι ακολουθούμε υπερθερμιες Ελληνικού τυπου.
Αντε σιγα σιγά θα φτάσουμε και του Γερμανικού τυπου... Γλώσσα
Καταγράφηκε
kontze
Ανώτερο μέλος
Σε σύνδεση Σε σύνδεση

Ελλάς Ελλάς

« Απάντηση #13 στις: Μάιος 24, 2011, 11:49:57 πμ »

Μιχάλη

Και από την πλευρά μου εύχομαι ότι καλύτερο και να ξέρεις ότι αυτά που περνάς είναι φυσιλογικά και τα έχουμε περάσει όλοι λίγο πολύ. Καλά αποτελέσματα στο χειρουργείο.

Μαρία είσαστε λίγο άτυχοι αλλά μην το βάζεις κάτω. Συμβαίνουν αυτά. Και ο πατέρας μου έχει port και μας έχουν πεί ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Ελπίζω αυτό να μην αναβάλλει το σημαντικό ταξίδι σας...

Να είστε όλοι καλά και περαστικά

Καταγράφηκε
Michalis83
Μέλος
**

« Απάντηση #14 στις: Μάιος 25, 2011, 12:28:38 πμ »

Καλή επιτυχία Μιχάλη,
Η αναμονή είναι απίστευτα οδυνηρή...έχεις δίκιο
Ευχομαι όλα να πάνε κατ ευχήν και να εχει γρήγορη ανάρωση.

εμεις Τεταρτη πετάμε για Γαλλία αλλά δυστυχώς ο πατερας μου έπαθε φλεγμονή από το πορτ.
Σήμερα ο χειρουργός το αφαίρεσε αλλά ο πατερούλης μου ανέβασε πυρετο 40.  Ντροπή
Μου φαίνεται οτι ακολουθούμε υπερθερμιες Ελληνικού τυπου.
Αντε σιγα σιγά θα φτάσουμε και του Γερμανικού τυπου... Γλώσσα

Mariao είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά με τον πατέρα σου!!! Αν κρίνω από την κόρη του είναι δυνατός και μαχητικός άνθρωπος!
Το σκοτάδι είναι πιο πυκνό αμέσως πριν την ανατολή!!! Έχε Πίστη!!! Όλα θα πάνε καλά!!!
Καταγράφηκε
Michalis83
Μέλος
**

« Απάντηση #15 στις: Μάιος 25, 2011, 12:30:49 πμ »

Μιχάλη

Και από την πλευρά μου εύχομαι ότι καλύτερο και να ξέρεις ότι αυτά που περνάς είναι φυσιλογικά και τα έχουμε περάσει όλοι λίγο πολύ. Καλά αποτελέσματα στο χειρουργείο.

Μαρία είσαστε λίγο άτυχοι αλλά μην το βάζεις κάτω. Συμβαίνουν αυτά. Και ο πατέρας μου έχει port και μας έχουν πεί ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Ελπίζω αυτό να μην αναβάλλει το σημαντικό ταξίδι σας...

Να είστε όλοι καλά και περαστικά

Να'σαι καλά φίλε μου!!! Αυτά που περνούσα χθες δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτά που περνάω σήμερα, τελευταία βραδυά πριν το χειρουργείο. Αύριο κατά τις 12 το μεσημέρι θα μπει... Εύχομαι όλα να πάνε καλά!!! Το κακό είναι πως θα περάσουν όλες οι ώρες της αναμονής...

Άραγε πόσο περίπου να διαρκεί το χειρουργείο;;; 2 ώρες; 5 ώρες;;;
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #16 στις: Μάιος 25, 2011, 10:45:43 πμ »

Michali, να υπολογίζεις κανενα 3ωρο σύν 40 λεπτά για την ανάνηψη.
Εμάς πήρε 5 ωρες την πρώτη φορά, οπότε θα σου πρότεινα με το που θα τον πάρουν για χειρουργείο πάρε τη μάνα σου και τους λοιπούς συγγενείς και πάτε να καθήσετε σε κανένα καφέ διότι αλλιώς οι ώρες δεν περνάνε με τίποτε...

Εύχομαι όλα να πάνε καλά! Χαμόγελο
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #17 στις: Μάιος 26, 2011, 03:41:35 μμ »

Μιχάλη, ελπίζω όλα καλά με το χειρουργείο.

Konze εσείς φύγατε για Γερμανία ή είχατε προβλήματα με την υφαιστιακή στάχτη?

Εγω έχω πολύ αγωνία με τον πατερα μου,
κανανε σημερα αξονική στη Γαλλία και φοβάμαι μηπως δείξει τίποτε χειρότερο από αυτήν της Ελλάδας.

Εν αναμονή και για το πόρισμα του Adam το απόγευμα, φυσάω και ξεφυσάω. Πολύ στρες...
 :Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Michalis83
Μέλος
**

« Απάντηση #18 στις: Μάιος 26, 2011, 07:51:25 μμ »

Η ιστορία του πατέρα μου τελικά είχε αίσιο τέλος!!! Ο χειρουργός είπε ότι δεν βρήκε καμιά μετάσταση ούτε με το μάτι ούτε με ψηλάφηση. Έτσι όπως είδε τον καρκίνο στο μέρος του εντέρου που έβγαλε είπε ότι πρέπει να είναι αρχικό στάδιο αλλά θα ξέρουμε σίγουρα μετά την βιοψία που περιμένουμε αύριο.
Το κακό είναι ότι δεν με άφησαν να μείνω εχθές αρκετή ώρα στο δωμάτιο γιατί είχα ανεβάσει πυρετό και σήμερα κατάλαβα ότι έχω γαστρεντερίτιδα. Σημασία έχει όμως ότι είναι καλά ο πατέρας μου. Πονάει πάρα πολύ όμως στην τομή και στον ουροκαθετήρα. Μικρό το κακό όμως.

Εύχομαι ολόψυχα να πάνε τα πάντα καλά και με εσάς και με τους δικούς σας ανθρώπους!!! Να έχετε πίστη!!! Δεν πίστευα ποτέ ιδιαίτερα. Τις τελευταίες μέρες όμως μέσω της προσευχής ένιωθα καλύτερα!
Καταγράφηκε
kontze
Ανώτερο μέλος
Σε σύνδεση Σε σύνδεση

Ελλάς Ελλάς

« Απάντηση #19 στις: Μάιος 27, 2011, 04:54:29 μμ »

Μιχάλη

Χαίρομαι για εσάς για την θετική έκβαση της κατάστασης. Οτιδήποτε σε αρχικό στάδιο και χωρίς μετάσταση μπορεί να δώσει και πλήρη ίαση.
Μαρία τα  δικά σας νέα? Εύχομαι να πήρατε ελπιδοφόρες απαντήσεις από τον χειρούργο.
Εμείς την Κυριακή πετάμε για Γερμανία και ελπίζουμε...

Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα.
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #20 στις: Μάιος 28, 2011, 02:03:15 πμ »

Μπραβο Μιχάλη,
η καλύτερη είδηση που άκουσα σημερα!
εφοσον συζητάμε για στάδιο 1 η 2 συζητάμε και για ίαση σε πολύ μεγαλα ποσοστα.

Εμας ο Ανταμ μας ειπε οτι ο Καρκινος του πατερα μου ειναι σε έξαρση και οτι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει κανενός είδους χειρουργέιο τωρα.
Υπερεπείγει να ξεκινήσουμε ΧΜΘ άμεσα με αλλο σχήμα για τουλάχιστον 2 μήνες και μετα ξανασυζητάμε.

Ειμαστε γενικώς απογοητευμένοι και ο πατερας μου για 1η φορά κουρασμένος από την κατασταση αισθητα...
θα μείνουν να μιλήσουν και με κάποιο ογκολογο που συνεργάζεται με τον χειρουργό...να δουμε τι εχει να μας προτείνει.
αυτα

Κοντζε καλό ταξείδι, όλα καλά ευχομαι. Περιμένω εντυπώσεις...
Καταγράφηκε
Michalis83
Μέλος
**

« Απάντηση #21 στις: Μάιος 28, 2011, 01:17:42 μμ »

Κόντζε καλό ταξίδι και με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα φίλε μου!!! Όλα θα πάνε καλά! Να το πιστέψεις!

Mariao έχε θάρρος! Από ότι διάβαζα και άκουσα και μέσα στο νοσοκομείο οι καρκίνοι έτσι είναι με εξάρσεις και υφέσεις. Κάνεις χημειοθεραπεία στην περίοδο έξαρσης για να ηρεμήσουν οι όγκοι και να μικρύνουν και μετά κάνεις το χειρουργείο για να τους βγάλεις! Δοκίμασε και τις υπερθερμίες. Έχει και στην Θεσσαλονίκη έναν γιατρό που κάνει (ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα) που έφερε τα πανάκριβα αυτά μηχανήματα για το διαβαλκανικό αλλά τελικά τα κράτησε και τα λειτουργεί μόνος του. Στο διπλανό δωμάτιο από τον πατέρα μου είναι ένα κύριος που έχει πάει και λέει καλά λόγια.
Μην χάνεις το θάρρος σου! Σου εύχομαι κάθε επιτυχία!

υ.γ. κάντε και καμιά προσευχούλα... δεν βλάπτει σίγουρα!
Καταγράφηκε
Αντικαρκινική Κοινότητα

Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: