Αντικαρκινική Κοινότητα Συνδρομή RSS
Μάιος 17, 2012, 03:25:09 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Καλώς ήρθατε στην Αντικαρκινική Κοινότητα. Η δημοσίευση θεμάτων και σχολίων, επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη.
Φόρτωση
   Αρχική   Επικοινωνία Σύνδεση Εγγραφή  

Προσοχή...

1. Αποφεύγετε την χρήση greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες). Είναι δυσανάγνωστα και δυσκολεύουν την λειτουργία της αναζήτησης.
2. Μην χρησιμοποιείτε την σελίδα της «Επικοινωνίας», για ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δημοσιεύστε την ερώτησή σας στους πίνακες συζητήσεων.
3. Τα δημοσιευμένα άρθρα και τα μηνύματα που τα συνοδεύουν, δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση τις συμβουλές των γιατρών σας!
4. Ο σκοπός της κοινότητας, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών που μπορούν να αποβούν χρήσιμες. Μην τις ανταλλάσετε με προσωπικά μηνύματα, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
5. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή, ως προς την δημοσίευση ονομάτων γιατρών, τα οποία συνοδεύονται από σοβαρές καταγγελίες, που μπορεί να επιφέρουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι σοβαροί ισχυρισμοί απαιτούν και ισχυρά τεκμήρια.
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Χειρουργείο ή χημειοθεραπεία  (Αναγνώστηκε 1689 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
gfrouz1
Μέλος
**
Εκτός σύνδεσης Εκτός σύνδεσης

Φύλο: Άντρας

« στις: Σεπτέμβριος 12, 2011, 09:30:25 μμ »

Η μητέρα μου διαγνώσθηκε πρόσφατα με καρκίνο στο πάγκρεας και μετάσταση στο συκώτι. Οι περισσότεροι γιατροί δεν μας δίνουν και πολλές ελπίδες και θεωρούν την περίπτωση μη εγχειρήσιμη. Μόνο ένας γιατρός θεωρεί ότι επειδή δεν φαίνεται καθαρά κατά πόσο ο όγκος ακουμπάει την άνω κοίλη φλέβα ότι υπάρχουν πιθανότητες χειρουργικής επέμβασης. Έχουμε το δίλημμα λοιπόν ή να δοκιμάσουμε το χειρουργείο ή να το ξεχάσουμε και να πάμε κατευθείαν σε χημειοθεραπεία. Έχουμε μπερδευτεί οικογενειακώς και ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή επί του θέματος θα ήταν χρήσιμη.
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

Φύλο: Γυναίκα

« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 12, 2011, 11:44:23 μμ »

Γενικά το χειρουργείο αποτελεί θεραπεία επιλογής σε όλους σχεδόν τους καρκινους...
Ποιός είναι ο χειρουργός που λέει οτι αναλαμβάνει επέμβαση?
Ελπίζω όχι ο Λυγιδάκης.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 12, 2011, 11:55:11 μμ από mariao » Καταγράφηκε
gfrouz1
Μέλος
**

« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 12, 2011, 11:46:32 μμ »

Ο Τσιώτος στο Μετροπολιταν
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 13, 2011, 12:01:11 πμ »

Εχω στη θέση σας θα επέλεγα χειρουργειο ρισκάροντας αφού ετσι κι αλλιώς οι προβλέψεις χωρις χειρουργείο είναι δυστυχώς οχι και οι καλύτερες...
Καταγράφηκε
gfrouz1
Μέλος
**

« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 13, 2011, 12:05:42 πμ »

Την ίδια σκέψη έχω και εγώ.
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 13, 2011, 12:26:44 πμ »

gfrouz1,
σου ευχομαι απο καρδιάς τα καλύτερα. Να είναι καλύτερα κι από αυτά που ελπίζει να δει ο Χειρουργός!

Καλή δυναμη
Καταγράφηκε
gfrouz1
Μέλος
**

« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 13, 2011, 12:28:53 πμ »

Ευχαριστώ πολύ Χαμόγελο
Καταγράφηκε
kontze
Ανώτερο μέλος

Ελλάς Ελλάς

Τόπος: PATRA

« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 13, 2011, 04:15:05 μμ »

gfrouz1,

Υποθέτω ότι ο όγκος στο πάγκρεας είναι χειρουργήσιμος και η συζήτηση γίνεται για το συκώτι. Αν είναι έτσι τότε προτείνω να ρωτήσετε άν υπάρχει πιο εξειδικευμένη εξέταση  (πχ. pet scan) ώστε να είναι πιο σαφής στον χειρούργο η κατάσταση στο ήπαρ. Συμφωνώ με την mariao ότι το χειρουργείο είναι η καλύτερη λύση όταν αυτό επιτρέπει (έχει πολλές πιθανότητες) να γίνει αφάιρεση του όγκου, αλλιώς πάτε σε χημειοθεραπεία για μέιωση του όγκου που θα τον κάνει υποψήφιο για αφάιρεση στο μέλλον.
Πάντως να έχεις υπόψιν ότι και το χειρουργείο μπορεί να προκαλέσει διάχυση καρκινικών κυττάρων και να δώσει μεταστάσεις.
Πιέστε τους γιατρούς σας (ογκολόγο και χειρούργο) να σας δώσουν πλήρη ενημέρωση για τα υπέρ και τα κατά όποιας στρατηγικής προτείνουν να ακολουθήσετε για να ξέρετε τα οφέλη και τους κινδύνους.

Ελπίζω να βοήθησα...
Καταγράφηκε
gfrouz1
Μέλος
**

« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 25, 2011, 11:23:32 πμ »

Τελικά παιδιά αναγκαστήκαμε να μπούμε χειρουργείο δεδομένου ότι το στεντ που της είχαν βάλει στο Κρατικό Νίκαιας δεν είχε μπει καλά με αποτέλεσμα να αποκτήσει η μητέρα μου ένα σωσίβιο από πύον. Η επέμβαση έγινε στο Γεννηματά από τον Κολιοπάνο όπου της έκανε bypass για την χολή, της αφαίρεσε και την μικρή εστία από το συκώτι που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κακοήθης αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα με τον όγκο στο πάγκρεας δεδομένης της έκτασης του όγκου αλλά και της διήθησης στη φλέβα. Η μητέρα μου που ήταν σε καλή κατάσταση πριν το χειρουργείο τώρα είναι αρκετά ταλαιπωρημένη και αναρωτιέμαι πως θα ήταν εάν ο γιατρός είχε επιχειρήσει να αφαιρέσει και τον όγκο στο πάγκρεας. Επίσης σκέφτομαι πόσοι ογκολόγοι μας είπαν πως η περίπτωση της μητέρας μου ήταν μη εγχειρίσιμη λόγω της εστίας στο συκώτι και τελικά είχαν λάθος. Τώρα περιμένουμε να αναρρώσει από το χειρουργείο για να ξεκινήσουμε την χημειοθεραπεία. Ακροβατούμε σε τεντωμένο σκοινί και κάθε αστοχία ή λάθος ιατρού μπορεί να μας οδηγήσει πολύ μακριά από την καλύτερη λύση.

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 26, 2011, 09:32:22 πμ »

Εχεις απόλυτο δικαιο φίλε μου σε όσα λες...
Ο κολιοπάνος εχει φήμη καλού χειρουργού.
Κουράγιο και γρήγορα περαστικά σας!
Καταγράφηκε
kontze
Ανώτερο μέλος

Ελλάς Ελλάς

Τόπος: PATRA

« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 27, 2011, 11:49:04 πμ »

Εμείς αντιμετωπίζουμε παρόμοια περίπτωση από τον Ιούλιο με την μητέρα της κοπέλας μου. Την στιγμή της διάγνωσης διαπιστώθηκε αδενοκαρκίνωμα στην κεφαλή του παγκρέατος χωρίς μεταστάσεις. Αποφασίστηκε στο τέλος Ιουλίου να γίνει επέμβαση αφάιρεσης του όγκου τύπου Whipple. Έγινε επιτυχώς και όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο χειρούργος ότι ήταν τυχερή και αφαιρέθηκε όλος ό όγκος κάτι που σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελεί πιθανότητα μόλις 10% και πάμε για μακρά επιβίωση με χημειοθεραπείες.
Ακολούθησε, μακρά περίοδος νοσηλείας 20 ημέρες και αρκετές ημέρες ανάρρωσης στο σπίτι μέχρι να έχει πάλι συμπτώματα εμμετών περί τις αρχές του μήνα. Παράλληλα δόθηκε εντολή από τον ογκολόγο για τις τυπικές εξετάσεις αξονική άνω & κάτω κοιλίας και οπισθοπεριτοναικού χώρου και δείκτες. Ο Ca 19-9 στον θεό 2084!. Οι δε αξονικές, πολλαπλές εστίες στο ήπαρ και γεμάτη στο περιτόναιο με μαγάλη συλλογή υγρού (ασκίτη)!!! Παράλληλα, μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω του ότι έκανε συνέχεια εμμετούς και δεν κατέβαινε τροφή.
Ο χειρούργος να λέει συνέχεια ότι δεν του έχει συμβεί ποτέ τέτοια εξέλιξη επιδείνωσης.
Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πλήρης απόφραξη λεπτού εντέρου (υποτροπή στην αναστόμοση του χειρουργείου) μεγάλη συλλογή ασκίτη και ότι καλό θα ήταν να προετοιμαστούμε!
Μετά από αρκετές πιέσεις στους γιατρούς καταφέραμε να μπούν stents και να γίνει διάνοιξη του εντέρου και τώρα τουλάχιστον μπορεί να τρώει υγρή τροφή από το στόμα μετά από 15 ημέρες νηστική μόνο με ορό.
Οι γιατροί συνέχεια λένε να είμαστε προετοιμασμένοι και ότι συστήνουν να κάνουν ήπια χημειοθεραπεία παρηγορητικά (τρίχες).
Από, προχθές ξεκινήσαμε και της δίνουμε protocel και ελπίζουμε αυτό να βοηθήσει!!!.

Αυτά τα δικά μου. Οποιες προτάσεις - σκέψεις ευπρόσδεκτες.
Καταγράφηκε
gfrouz1
Μέλος
**

« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 27, 2011, 08:58:28 μμ »

Παιδιά εμείς ξεκινήσαμε χημειοθεραπεία τη Δευτέρα μετά από δύο μήνες ταλαιπωρίας. Αν εξαιρέσεις το πρώτο βράδυ που είχε εμετούς πάει καλά μέχρι στιγμής. Την επόμενη Δευτέρα έχουμε ξανά χημειοθεραπεία και να δούμε πως θα πάμε. Απλά ψάχνομαι να δω αν θα κάνουμε υπερθερμία, την οποία ο ογκολόγος αρνείται, καθώς και να βρω κάποιον ειδικό για διατροφή, γιατί το να μας λέει να τρώει ότι την ευχαριστεί δεν το βρίσκω σωστό και σίγουρα όχι επιστημονικό. Από τις ιστορίες που έχω διαβάσει εδώ μέσα δεν μπορούμε να αφήνουμε τους γιατρούς να κάνουν ότι θέλουν. Όσο για το protocel το σκέφτομαι και εγώ αν και πέρα από την περίπτωση του Αυστραλού δεν έχουμε κάτι ποιο χειροπιαστό.

Καλό κουράγιο και δύναμη σε όλους.
Καταγράφηκε
Κontessa
Πλήρες μέλος
Σε σύνδεση Σε σύνδεση

« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 12:58:57 πμ »

Tuesday, November 01, 2011
ONLINE FIRST: Early Data Promising in SU2C Pancreatic Cancer Trial

BY RABIYA S. TUMA, PHD

SAN FRANCISCO -- Molecular profiling is feasible in advanced pancreatic cancer patients and selecting therapies based on those data may improve outcomes. That was the conclusion of researchers presenting early results from a Phase II study, reported here at AACR’s Translation of the Cancer Genome meeting.

Although the data are still preliminary and the numbers small, the researchers are hopeful that the proof-of-principle trial, funded by Stand Up To Cancer, will improve the one-year survival rate in patients with metastatic pancreatic cancer that has already progressed on at least one therapy.

“There are now two patients who have survived over a year on this trial, which is really good news,” said Michael Barrett, PhD Associate Professor and Head of the Oncogenomics Laboratory Unit at Translational Genomics Research Institute in Phoenix, who presented the interim data. “But we still have a ways to go to get all the outcomes.”

In fact, the trial, which aims to improve one-year survival by selecting therapies based on molecular tumor data, opened only in August 2010 and is still accruing patients. Of 38 patients who consented to participate, 28 have started treatment, one withdrew consent, three were too ill to proceed, and six had insufficient biopsies for the necessary tests. The team expects to have the trial fully enrolled with 35 patients by the end of this month.

3 Core Needle Biopsies
For the molecular analyses, each patient has three core needle biopsies, often taken from a liver metastasis. The biopsy samples are then sent to three laboratory sites for protein expression tests, copy number analysis, and gene expression profiling. The research team then uses all those data to select a therapy most likely to control an individual’s cancer.

Of the three tests, the protein analysis is the simplest, with immunohistochemistry staining for 18 proteins, including topoisomerase, HER2/Neu, and EGFR. Additionally, investigators use PCR to look for common KRAS mutations. Dr. Barrett noted that each of the markers have been associated with an increased or decreased benefit for certain therapies.

In the copy number analysis, the team uses first uses flow cytometry and DNA staining to separate the cells according to their overall genome copy number, 2N, 4N or aneuploid. The aneuploid fraction typically comprise 8% or less of the biopsy sample, he said. Next is a look for regions of amplification or deletion in each cell fraction using comparative genomic hybridization.

The investigators then try to interpret these data in the context of the protein results. For example, one patient had an amplification of the region on Chromosome 18 that spans thymidylate synthase and had high expression of the enzyme in the IHC tests.

Not surprisingly, this patient had progressed previously when treated with fluorouracil. In another example, a patient’s aneuploid genome showed loss of the PTEN gene region on Chromosome 10 and also had low PTEN protein expression in the IHC test.

Gene Expression with a Twist
The final assay is a “gene expression assay with a twist,” Dr. Barrett said. After the tumor expression levels are determined for approximately 20,000 genes, the expression pattern is compared with the expression pattern obtained from pancreatic xenobank tumors. By looking for a xenograft tumor that has an expression pattern similar to the patient’s tumor, the investigators can predict what drugs the patient is likely to respond to based on what drugs work best in the xenograft models.

Once the data from all three assays are collected, the team has to integrate and interpret the information – and then decide on an individual patient’s therapy. “Every week we have our ‘molecular rounds’ and go through all the data and try to inform what the decision is going to be,” Dr. Barrett said, noting that this was a fascinating part of the project.

More Patient-Specific Presentations
As the number of tumors analyzed increases, the team is seeing more patient-specific presentations. For example, one patient’s tumor harbored two distinct aneuploid cell populations. The two populations shared many, but not all, of the same aberrations, suggesting that they originated from a single cell population.

Dr. Barrett said that he was interested to follow this patient and see if the multiple populations were indicative of a fast evolving tumor. (When asked later by an audience member if the populations differed morphologically, Dr. Barrett said they did not have the ability to answer the question yet, but were working on more cell sorting techniques that might help answer such questions in the future.)

Audience Intrigued
The team’s work clearly intrigued the audience, with several individuals asking about the assays used and how predictive the assays are. For example, one audience member asked how predictive the xenobank drug sensitivity information is and whether the responses in animals accurately reflected the treatment responses of the patients’ whose tumors gave rise to the models. Dr. Barrett said that the original patient data were not available because the xenobank was established quite a while ago.

As for the assay’s predictive ability in the current trial, the analyses are ongoing. “That is an excellent question,” he said. “We are just starting to see outcomes.” More data will be available at the AACR annual meeting next spring.

In the meantime, Dr. Barrett thinks the team’s effort is paying off: “I think we have shown that molecular profiling, even in these advanced tumors, is feasible. And, in fact, these are very target-rich tumors, and we need to be very aggressive with this advanced disease.”
Posted by Editors at 9:55 AM Be the first to comment
Αυτο το αρθρο το παραθετω οπως το βρηκα!!! Σας θυμιζει κατι; Την παρασκευη εχω ραντεβου με την ογκολογο και θα το εχω μαζι μου!! Ολοι με κοιταζουν με μισο ματι οταν εχω ελπιδα για τον πατερα μου !! Θα σας ενημερωσω με αξονικη και εξετασεις απο εβδομαδα!! Σας ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες πληροφοριες σας!
Καταγράφηκε
Κontessa
Πλήρες μέλος
Σε σύνδεση Σε σύνδεση

« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 05:24:22 μμ »

Καλησπεραθ θελω την βοηθεια σας σε σχεση με τον πατερα μου ! Χειρουργηθηκε τον απριλιο στο παγκρεας με μετασταση στο συκωτι , ξεκινησε χημειοθεραπεια μετα απο ενα μηνα, οι εξετασεις του τριμηνου εδειξαν πτωση του ca19,9 απο 1600 σε 300 και τωρα τελειωσε το σχημα πριν 15 μερες, εκανε συνολο 12 φορες gemzar kai platocin ,
Ο ca19,9 ειναι 8000!!! Νιωθω παρα πολλες τυψεις διοτι ο μοριακος μου ειχε πει οτι το gemzar τον πιανει και θα πρεπει να παρει και το tarceva μολις τελειωσει το σχημα! Αυριο περιμενουμε την αξονικη και νιωθω απελπισια, ο μοριακος μου ειπε να ξεκινησει αμεσα το tarceva γιατι εχει μια mutation kαι του ταιριαζει η ογκολογος μου ειπε θα μου το γραψει αλλα δεν αλλαζει κατι ωστε να επειγει!!! Ο μπαμπας μου φαινεται καλα εχει παρει κι αλλο βαρος αλλα μαλλον ποναει και δεν το λεει η φοβαται!! Το παιρνω το tarceva το απογευμα και θα το ξεκινησει αυριο το πρωι!! Πραγματικα θελω τη γνωμη σας γιατι απο εκει που ο μοριακος μας ειπε οτι ειναι αισιοδοξος τωρα εχω τρελαθει με τις τιμες!! Πως ειναι δυνατον να υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα στις αποψεις ογκολογων και μοριακου; Φοβαμαι μηπως συμβει το χειροτερο ... Και σκεφτομουν αλλα...
Καθε αποψη καλοδεχουμενη
Ευχαριστω
Καταγράφηκε
gfrouz1
Μέλος
**

« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 11:36:03 πμ »

Καλημέρα παιδιά
Μετά την τελευταία χημειοθεραπεία είχαμε διάρροια και αιμορραγία. Μετά από τρεις ημέρες η αιμορραγία έγινε πιο έντονη και στις εξετάσεις αίματος διαπιστώσαμε ότι τα αιμοπετάλια είχαν πέσει στα 7.000 από 125.000 που ήταν πριν την χημειοθεραπεία. Είναι δυνατόν μέσα σε λίγες ημέρες να γίνει αυτό. Έχει κανείς κάποια ιδέα. 
Καταγράφηκε
Αντικαρκινική Κοινότητα

Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: