Αντικαρκινική Κοινότητα Συνδρομή RSS
Μάιος 17, 2012, 03:46:33 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Καλώς ήρθατε στην Αντικαρκινική Κοινότητα. Η δημοσίευση θεμάτων και σχολίων, επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη.
Φόρτωση
   Αρχική   Επικοινωνία Σύνδεση Εγγραφή  

Προσοχή...

1. Αποφεύγετε την χρήση greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες). Είναι δυσανάγνωστα και δυσκολεύουν την λειτουργία της αναζήτησης.
2. Μην χρησιμοποιείτε την σελίδα της «Επικοινωνίας», για ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δημοσιεύστε την ερώτησή σας στους πίνακες συζητήσεων.
3. Τα δημοσιευμένα άρθρα και τα μηνύματα που τα συνοδεύουν, δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση τις συμβουλές των γιατρών σας!
4. Ο σκοπός της κοινότητας, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών που μπορούν να αποβούν χρήσιμες. Μην τις ανταλλάσετε με προσωπικά μηνύματα, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
5. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή, ως προς την δημοσίευση ονομάτων γιατρών, τα οποία συνοδεύονται από σοβαρές καταγγελίες, που μπορεί να επιφέρουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι σοβαροί ισχυρισμοί απαιτούν και ισχυρά τεκμήρια.
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  (Αναγνώστηκε 444 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
kontze
Ανώτερο μέλος
Εκτός σύνδεσης Εκτός σύνδεσης

Φύλο: Άντρας
Ελλάς Ελλάς

Τόπος: PATRA

« στις: Ιανουάριος 14, 2012, 06:19:25 μμ »

Σας επισυνάπτω ένα σχετικό video-άρθρο...

http://www.pbs.org/newshour/bb/health/jan-june12/cancer_01-13.html
Καταγράφηκε
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ
Πλήρες μέλος

Φύλο: Γυναίκα

« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 09:12:06 μμ »

Με συγχωρείτε,όταν λέμε μοριακή ανάλυση,εννοούμε την K-Ras?Eμείς αυτή έχουμε κάνει...Δεν ξέρω πολλά για αυτό το θέμα,μπορεί κάποιος να δώσει λεπτομέρειες;Ευχαριστώ πολύ...
Καταγράφηκε
kontze
Ανώτερο μέλος

Ελλάς Ελλάς

« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 16, 2012, 12:12:59 πμ »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΕΝΟΣ ΟΓΚΟΥ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ K-RAS ΕΊΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΥΠΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΧ.ERBITUX. ΑΥΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΟΤΑΝ ΤΟ K-RAS ΤΟΥ ΗΤΑΝ WILD TYPE! ΔΩΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΤΕ 250 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΟΝΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΦΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ERBITUX ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ MARIAO ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ 400 ευρώ ΠΛΗΡΗ ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 30+ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΟΝΟ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΕΔΕΙΞΕ Ο ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΓΚΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.
ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ!
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΗΛΑΔΗ. ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ (ΑΦΟΡΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ) ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ Η ΜΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ VICKYSTAM, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΥΠΙΚΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ Η MARIAO ΕΊΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!

ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 16, 2012, 12:22:02 πμ από kontze » Καταγράφηκε
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ
Πλήρες μέλος

« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 16, 2012, 01:27:07 πμ »

Kontze,καλό σου βράδυ κι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...Την εξέταση της k-ras την κάναμε το 2008..Έκτοτε δεν μας ξαναζήτησαν κάποια άλλη...Θα το ρωτήσω κι αυτό την επόμενη φορά,όπως ρώτησα και για τις υπερθερμίες για τις οποίες μου απάντησαν πως για τη δικιά μας περίπτωση δεν ενδείκνυνται...Δεν ξέρω τίποτα πια,έχω χαθεί στο άπειρο...Αυτή την εποχή το χμθ σχήμα μας είναι μιτομυκίνη και xeloda...Have a good night... Απορία Αναποφασιστικότητα Κλάμα
Καταγράφηκε
kontze
Ανώτερο μέλος

Ελλάς Ελλάς

« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 16, 2012, 01:59:18 μμ »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ,

Αν εννοείς ότι θα ρωτήσεις τους γιατρούς που σας βλέπουν τώρα τότε την απάντηση στην έχω δώσει ήδη στο προηγούμενο post μου. Αυτούς είχαμε ρωτήσει και εμείς. Δεν δέχονται την μοριακή ανάλυση και ως εκ τούτου δεν θα την δεχθόύν ακόμα και αν την κάνεις με δική σου πρωτοβουλία. Σε ότι αφορά τις υπερθερμίες μου κάνει εντύπωση πώς ένας (ή πολλοί) γιατρός που δεν εφαρμόζει την υπερθερμία ώς ιατρική πράξη, δεν έχει εμπειρία, δεν υπάρχει (επίσημα ακόμα) στην Ελλάδα απάντα ότι δεν ενδείκνυται. Και αφού ξέρει ότι για εσάς δεν ενδείκνυται για ποιούς ενδύκνυται και πόσους έχουν στείλει να τις κάνουν και πού;;; Στην Γερμανία έχουν στείλει κανέναν, ή έστω εντός Ελλάδος στο Αττικόν ή στην Θεσαλλονίκη;;;

Και τελοσπάντων, αφού δεν αντιδρά ένας ασθενής σε ένα σχήμα ή ιατρική πράξη γιατί αποκλείουν κάτι που τουλάχιστον δεν έχει καμία παρενέργεια και δεν θα δημιουργήσει καμία μόνιμη ή προσωρινή βλάβη;

Τέλος, για τα φάρμακα που μου λές από την μικρή μου πείρα μια χαρά ουσίες είναι με αρκετές παρενέργειες στο ενεργητικό τους αλλά δεν θα μπορούσα να γνωρίζω αν κάνουν καλό ή όχι στον ασθενή (γιατί δεν είμαι γιατρός) και γιατί δεν έχει προηγηθεί μοριακή ανάλυση σε βιοψία για να αποδειχθεί ότι είναι αυτά που πρέπει να πάρει ο συγκρεκριμένος ασθενής και θα οφεληθεί από αυτά. Απλά, στην παραδοσιακή ογκολογία δίνουν σχήματα με την σειρά βάσει προτοκόλλων και στατιστικών και όποιο πιάσει εάν προηγούμενως προλάβει να ζήσει ο ασθενής και αντέξει των παρενεργειών του και προτού μετταλαχθούν τα καρκινικά κύτταρα!

Στο λέω γιατί το ζώ (με τον πατέρα μου) και έχω μιλήσει και με άλλους ασθενείς με τον ίδιο αλλά και άλλους καρκίνους ότι όχι μονο ενδείκνυται (η υπερθερμία) αλλά και επιβάλλεται ακόμα όταν το στάδιο είναι προχωρημένο και τα χημειοθεραπευτικά δεν αντιδρούν από μόνα τους.

Συγνώμη αν σε αποπροσανατόλισα αλλά έχω ζήσει τα παραπάνω και είμαι πολύ αγανακτισμένος.

Πες μου αν μπορώ να σας βοηθήσω οπουδήποτε...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 16, 2012, 02:09:22 μμ από kontze » Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 16, 2012, 09:10:29 μμ »

Ακριβως έτσι που τα λέει ο Κώστας!
Καταγράφηκε
Αντικαρκινική Κοινότητα

Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: