Αντικαρκινική Κοινότητα Συνδρομή RSS
Μάιος 17, 2012, 03:47:51 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Καλώς ήρθατε στην Αντικαρκινική Κοινότητα. Η δημοσίευση θεμάτων και σχολίων, επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη.
Φόρτωση
   Αρχική   Επικοινωνία Σύνδεση Εγγραφή  

Προσοχή...

1. Αποφεύγετε την χρήση greeklish (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες). Είναι δυσανάγνωστα και δυσκολεύουν την λειτουργία της αναζήτησης.
2. Μην χρησιμοποιείτε την σελίδα της «Επικοινωνίας», για ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δημοσιεύστε την ερώτησή σας στους πίνακες συζητήσεων.
3. Τα δημοσιευμένα άρθρα και τα μηνύματα που τα συνοδεύουν, δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση τις συμβουλές των γιατρών σας!
4. Ο σκοπός της κοινότητας, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών που μπορούν να αποβούν χρήσιμες. Μην τις ανταλλάσετε με προσωπικά μηνύματα, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
5. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή, ως προς την δημοσίευση ονομάτων γιατρών, τα οποία συνοδεύονται από σοβαρές καταγγελίες, που μπορεί να επιφέρουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι σοβαροί ισχυρισμοί απαιτούν και ισχυρά τεκμήρια.
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Νέος στο φόρουμ  (Αναγνώστηκε 534 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
alexst2006
Μέλος
**
Εκτός σύνδεσης Εκτός σύνδεσης

Φύλο: Άντρας
Ελλάς Ελλάς

Τόπος: Μυτιλήνη

« στις: Φεβρουάριος 05, 2012, 10:37:55 μμ »

Γεια χαρά,
Συγχαρητήρια για το φόρουμ,
Ονομάζομαι Αλέξανδρος, είμαι 42 και εδώ και επτά μήνες παλεύω με τον καρκίνο. Διαγνώστηκε μετά από κάτι καούρες που είχα τον περασμένο Ιούλιο. Η γαστρεντερολόγος μου (απίστευη ιατρός και πάνω απο όλα άνθρωπος) για να μην με τρομάξει  μου ανακοίνωσε ότι  έχω πολύποδα στον οισοφάγο, εγώ μην έχοντας καμια μα καμια επαφη με γιατρους και φαρμακα, πιστεψα πως δεν είναι κατι σοβαρο αλλα επρεπε να βγει από μέσα μου. Μου εδωσε ένα χαρτι μα ονοματα και τηλέφωνα και μου είπε τρέχα να βρεις κάποιον από αυτούς εδώ τους χειρουργούς γιατί μέχρι τον δεκαπενταύγουστο  πρέπει να έχεις κάνει  χειρουργείο.
Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να επιλέξω  κάποιο δημόσιο νοσοκομείο γιατί η  τσέπη μου δεν άντεχε τον καθηγητή στο ιατρικό Αθηνών αλλά και κάποιους άλλους που μου συνέστησε και έτσι επέλεξα  τον  Ευαγγελισμό. Στις 19 Αυγούστου μπήκα στο χειρουργείο ανυποψίαστος και η μόνη στιγμη που τρομαξα ήταν όταν ενας ειδικευόμενος  μου έθεσε το δίλιμα ναι  ή όχι στην επισκληρίδιο καθετήρα. Τελικά δέχτηκα να μου βάλουν επισκληρίδιο καθετήρα και ξύπνησα μετά από 7 ώρες χειρουργείο γεμάτος σωληνάκια και μια μπουκαλίτσα με οπιούχα συνδεδεμένη με την πλάτη μου αλλά και πολλά μα πάρα πολλά ράμματα. Τι μου έκανε αυτός ο πραγματικά φοβερός  χειρουργός , μου αφαίρεσε το 95% του οισοφάγου, αφαίρεσε σχεδόν το 1/3 του στομαχιού, πήρε ακόμα το 1/3  του στομαχιού και το έκανε γαστρικό σωλήνα και το σύνδεσε με το υπόλοιπο στομάχι, επίσης αφαίρεσε και 25 λεμφαδένες εκ των οποίων οι τρεις ήταν με μεταστατική διήθηση και παθολογικό στάδιο κατα ΤΝΜ ρΤ3Ν2(τι είναι αυτό ρε παιδιά;) Από ότι καταλάβατε μέσα μου γινόταν ένας μεγάλος χαμός χωρίς να έχω καταλάβει τίποτα, είχε πάρει φορά και απλωνόταν. Ο ειδικευόμενος ιατρός που με ανάλαβε μετά μου είπε ότι η επέμβαση που έκανα ήταν από τις δυσκολότερες στην γενική χειρουργική. Η αλήθεια είναι ότι όταν κατάλαβα σε τι κατάσταση βρισκόμουν μετά το χειρουργείο με έπιασε ο γνωστός πανικός, αλλά με πολύ συμπαράσταση από τον σύντροφο μου και πολύ θέρος και δύναμη το ξεπέρασα και είμαι μια χαρά.
Αύριο (06/02/12) θα κάνω την έκτη μου χημειοθεραπεία με oxaliplatin & epirubicin και xeloda και από τον Μάρτιο ξεκινώ 25 ακτινοβολίες τις οποίες θα τις κάνω στο Μεταξά.
Το κακό με μένα είναι ότι το έχω βάλει πείσμα να ζήσω μέχρι τα 200! Και θα  ζήσω!

ΥΓ. Ο χειρουργός μου δεν δέχτηκε να πάρει φακελάκι! Το πιστεύετε; Κι όμως ναι!

.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 21, 2012, 05:01:29 μμ από alexst2006 » Καταγράφηκε

Η δυναμή μου πέλαγος, κ' η θέλησή μου βράχος.
mariao
Ανώτερο μέλος

Φύλο: Γυναίκα

« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 06, 2012, 05:26:37 μμ »

Τα συγχαριτήρια μου για το κουράγιο σου.
Άν δεν πάνε σε σένα όλα καλά σε ποιόν θα πάνε?Απορία
Σου εύχομαι τα καλύτερα...είμαι σίγουρη οτι θα το ξεπεράσεις!

και πάλι μπράβο σου
Καταγράφηκε
kontze
Ανώτερο μέλος

Ελλάς Ελλάς

Τόπος: PATRA

« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 09, 2012, 04:27:33 μμ »

Alex εύχομαι ότι το καλύτερο στην μάχη που δίνεις.

Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να γίνεις το ίδιο απαιτητικός με τους γιατρούς που σε βλέπουν. Να γίνεις πιεστικός και να τους δώσεις να καταλάβουν ότι δεν προχωράς σε καμία θεραπεία χωρίς προηγουμένως δεν σου έχουν αναλύσει πλήρως τα οφέλη και τα ρίσκα. Μην ξεχνάς ότι εσύ τους πληρώνεις και εσύ έχεις τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις... αρκεί να έχεις όλη την πληροφόρηση. Στα λέω αυτά γιατί τα έχουμε περάσει με τον πατέρα μου και ιδίως με αφορμή την αναφορά σου στις επικείμενες ακτινοβολίες. Έχω διαβάσει και έχω συζητήσει με πολλούς καρκινοπαθείς και έχω διαπιστώσει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αντέξει μέχρι 10 ακτινοβολίες οπότε και μπορεί μετά να επανέλθει χωρίς να έχι σοβαρές επιπλοκές και μόνιμες βλάβες. Το κακό με τις ακτινοβολίες επίσης είναι ότι τα συμπτώματα φαίνονται μετά από μήνες.  Συζήτησε το με τους γιατρού σου, γιατί και αυτοί έχουν μάθει να τα βάζουν με το θεριό σε μια προσπάθεια να τον πολεμήσουν και να το νικήσουν αψηφώντας πολλές φορές την ποιότητα ζωής τους ασθενούς και τις μόνιμες βλάβες που μπορεί να κληρονομήσει το ανθρώπινο σώμα έπειτα από τόσο επιθετικές θεραπείες. Δεν θέλω να σε πανικοβάλλω ούτε να σε αποπρασανατολίσω απλά να σε κάνω να πάρεις τις αποφάσεις της θεραπείας στα δικά σου χέρια...

Γρήγορα εύχομαι να έχεις νικήσει στην μάχη που δίνεις!
Καταγράφηκε
alexst2006
Μέλος
**

Ελλάς Ελλάς

Τόπος: Μυτιλήνη

« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 17, 2012, 01:46:22 πμ »

αγαπημενοι μου φιλοι, μη νομιζετε πως σας ξεχασα!! οποιος εχει νοσηλευτει στο μεταξα, πολυ καλα γνωριζει πως ουτε καλο σημα εχει αλλα ουτε και wifi. (τι λεω ο κακομοιρης!!!) οποτε γιαυτο με χασατε. σημερα πηρα πσκ αδεια και βγηκα και ετρεξα στον Γερμανο και πηρα στικακι internet on the go. οποτε θα τα λεμε συχνοτερα.
πολλα φιλια σε ολους.

υγ.
προς τον admin μας.
ανοιξε ενα καφενεδακι να κουβεντιαζουμε τα ασχετα please!!
υγ2.
εντος των ημερων θα σας εξιστορισω την πλακα που επαθαν οι γιατροι του μεταξα με την περιπτωση μου και πως τους εκανα να χτυπανε τα κεφαλια τους στον τοιχο!!
stay tunned!!
Καταγράφηκε

Η δυναμή μου πέλαγος, κ' η θέλησή μου βράχος.
kontze
Ανώτερο μέλος

Ελλάς Ελλάς

Τόπος: PATRA

« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 17, 2012, 03:00:15 πμ »

Καλώς τον...

Να φανταστώ οτι είσαι για τισ προγραμματισμενεσ ακτινοβολίες εκεί. Ελπίζω οι θεραπείες να πηγαίνουν καλά.

Περιμένουμε νέα σου!
Καταγράφηκε
mariao
Ανώτερο μέλος

Φύλο: Γυναίκα

« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 17, 2012, 06:33:18 πμ »

α...πολύ θα ήθελα να την ακουσω την ιστορία.
Χαμόγελο
Καληνυχτα κ καλή συνέχεια με τις θεραπείες.
Καταγράφηκε
Π-Δ
Διαχειριστής

Ελλάς Ελλάς

Google Talk
WWW E-mail
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 18, 2012, 03:04:15 μμ »

αγαπημενοι μου φιλοι, μη νομιζετε πως σας ξεχασα!! οποιος εχει νοσηλευτει στο μεταξα, πολυ καλα γνωριζει πως ουτε καλο σημα εχει αλλα ουτε και wifi. (τι λεω ο κακομοιρης!!!) οποτε γιαυτο με χασατε. σημερα πηρα πσκ αδεια και βγηκα και ετρεξα στον Γερμανο και πηρα στικακι internet on the go. οποτε θα τα λεμε συχνοτερα.
πολλα φιλια σε ολους.

υγ.
προς τον admin μας.
ανοιξε ενα καφενεδακι να κουβεντιαζουμε τα ασχετα please!!
υγ2.
εντος των ημερων θα σας εξιστορισω την πλακα που επαθαν οι γιατροι του μεταξα με την περιπτωση μου και πως τους εκανα να χτυπανε τα κεφαλια τους στον τοιχο!!
stay tunned!!

Δεκτόν, αν και θα έπρεπε να το είχα κάνει από την αρχή. Η νέα κατηγορία βρίσκεται εδώ: http://www.pare-dose.net/ca-forum/index.php/board,27.0.html

Πάντως, αν η συγκεκριμένη ιστορία έχει ως κύριο θέμα τον καρκίνο, καλύτερα να δημοσιευτεί στην Γενική Συζήτηση: http://www.pare-dose.net/ca-forum/index.php/board,2.0.html

Ας αφήσουμε «καθαρή» αυτή τη γωνιά, απ' αυτό το ζήτημα.  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

Παρακαλώ, μην μου στέλνετε ΠΜ ή e-mail με ερωτήσεις ιατρικού χαρακτήρα. Δεν είμαι γιατρός κι ως εκ τούτου δεν απαντώ σε τέτοια μηνύματα. Δημοσιεύστε τις ερωτήσεις σας στο forum.
Αντικαρκινική Κοινότητα

Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: