Αντικαρκινική Κοινότητα Συνδρομή RSS
Απρίλιος 26, 2017, 05:16:24 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Καλώς ήρθατε στην Αντικαρκινική Κοινότητα. Η δημοσίευση θεμάτων και σχολίων, επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη.
Φόρτωση...
Σύνθετη αναζήτηση
   Αρχική   Επικοινωνία Σύνδεση Εγγραφή  

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
 41 
 στις: Δεκέμβριος 22, 2016, 05:57:43 μμ 
Ξεκίνησε από Stratego - Τελευταίο μήνυμα από Stratego
Ακόμα δεν ξεκινήσαμε χμθ διότι ο ογκολόγος μας έκρινε, μετά από γενική αίματος, ότι τα ουδετερόφυλα είναι χαμηλά, (απόλυτη τιμή 1,75) και ανέβαλε την χμθ για τις 27 Δεκεμβρίου. Επίσης θα βγάλει από το σχήμα την oxaliplatin και θα χορηγήσει μόνο 5-FU ενδοφλέβια με δυήμερη παραμονή στο νοσοκομείο κάθε 15 μέρες εως ότου ανεβούν τα ουδετερόφυλα και μπορέσει να βάλει στο σχήμα και την oxaliplatin. Μας έδωσε και ενεσάκια για να ανεβάσουμε τα λευκά πριν το ξεκίνημα της χμθ.
Είμαι σε αναμμένα κάρβουνα.... αποφασίζω και πάω για δεύτερη γνώμη σε δύο ογκολόγους στη Θεσσαλονίκη. Και οι δύο συγκλίνουν στην άποψη ότι είναι μέγα λάθος να αφήνεις τον ασθενή ακάλυπτο με τη μισή θεραπεία για το λόγο ότι τα ουδετερόφιλα είναι οριακά. Είναι κάτι που το παλεύεις στην πορεία της θεραπείας. Εξάλλου η πεθερά μου είχε ανεκαθεν χαμηλά λευκά από προηγουμένων ετών εξετάσεις.
Αποφασίσαμε και ξεκινάμε αύριο με τον κύριο Φάσσα στον Άγιο Λουκά με XELOX και ο Θεός βοηθός....
Δεν ξέρω αν ο πρώτος ογκολόγος μας έχει δίκιο και αν πήραμε τη σωστή απόφαση να αλλάξουμε γιατρό.
Απλώς μου άρεσε κάτι που μου είπαν: "μπορεί παντού να είναι το ίδιο σχήμα και τα ίδια φάρμακα αλλά οι γιατρός δεν είναι ο ίδιος".
Έχει κανείς εμπειρία σε παρόμοια περίπτωση;

 42 
 στις: Δεκέμβριος 16, 2016, 09:32:03 μμ 
Ξεκίνησε από fitbill - Τελευταίο μήνυμα από fitbill
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εσείς παίρνετε τις απαιτούμενες ποσότητες ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ που χρειάζεστε καθημερινά;;;;;

Η έλλειψη των βιταμινών μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική δυσλειτουργία ολόκληρου του οργανισμού μας, γι αυτό και είναι σημαντική η πρόσληψη τους από την καθημερινή μας διατροφή. Οι βιταμίνες συμμετέχουν στη μεταφορά ενέργειας και στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπαρών ουσιών που προσλαμβάνουμε καθημερινά από τις διάφορες τροφές που λαμβάνουμε.

Έχω φτιάξει ένα σχετικό video για τις ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ στο YOUTUBE και πόσο σημαντική είναι η πρόσληψη τους!!!!

Σχετικό άρθρο του βίντεο: ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

 43 
 στις: Δεκέμβριος 09, 2016, 02:46:38 μμ 
Ξεκίνησε από 26ska - Τελευταίο μήνυμα από 26ska
Ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας,για τα λόγια συμπαράστασης.

 44 
 στις: Δεκέμβριος 09, 2016, 10:13:51 πμ 
Ξεκίνησε από Stratego - Τελευταίο μήνυμα από Stratego
Ξεκινάμε χμθ στις 19 Δεκεμβρίου. Ο Κασαράκης μας πρότεινε FOLFOX αντί για XELOX δλδ χάπια capecitabine + oxaliplatin ενδοφλέβια. Επειδή το FOLFOX απαιτεί μία διανυκτέρευση προτιμήσαμε τα χάπια αλλά ο Κασαράκης μας προειδοποίησε ότι τα χάπια πιθανόν να έχουν περισσότερες παρενέργειες. Επίσης τα λευκά της είναι οριακά (4,32) και υα ουδετερόφυλλα 1850 με όριο 1500 για να ξεκινήσει χμθ.
Ανέφερες ότι είχατε δυσκολίες με τις χμθ. Ποιά επιλογή είχατε;
Επίσης, έχεις εμπειρία για διατροφή που ανεβάζει τα λευκά;
Σχετικά με τις μοριακές, μου το έκοψε από τώρα, αν θέλω να κάνω τέτοια να πάω σε άλλο κέντρο.
Η εξελιξή σας πως πάει μετά τις χμθ; Εύχομαι από ψυχής να ναι καλά ο πατέρας σου. 

 45 
 στις: Δεκέμβριος 08, 2016, 11:32:27 πμ 
Ξεκίνησε από Stratego - Τελευταίο μήνυμα από anatoli
Εμείς είχαμε αποφασίσει να πάμε στον Φάσσα, ογκολόγο του Αγίου Λουκά - πολύ καλός γιατρός και υπέροχος άνθρωπος, αλλά πέσαμε στα μπλόκα των αγροτών, και μετά από επικοινωνία που είχαμε αποφασίσαμε πως για το στάδιο που είμαστε δεν αξίζει η ταλαιπωρία, αφού το σχήμα είναι το ίδιο. Τώρα για τον Ανδρεάδη, μας μίλησε για τον Κασαράκη πριν κάνουμε χειρουργείο και έτσι δε χρειάσθηκε να νοσηλευθεί ο μπαμπάς μου καθόλου, παρά μόνο τις 7 μέρες του χειρουργείου στο Διαβαλκανικό.
Σε μας ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί σε κοντινούς λεμφαδένες (N1a ή Ν1Β) αλλά σε περιοχές του λίπους κοντά στους λεμφαδένες, αλλά όχι τους ίδιους τους κόμβους (N1c) (βρέθηκε οζίδιο 0,5 εκατοστών), και ο Κασαράκης μας είπε ότι αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο και μας έδωσε μόλις 25% πιθανότητα για 5ετή επιβίωση.  Η αλήθεια είναι - και το ακούω από όλους τους ασθενείς του - πως σε προετοιμάζει εξ αρχής με το χειρότερο σενάριο. Αν διαβάσεις αντίστοιχα θέματα στο site θα δεις πως τα αποτελέσματα των μοριακών εξετάσεων σπάνια τα λαμβάνουν υπόψη τους οι ογκολόγοι γιατί τα σχήματα χημειοθεραπείας είναι standart.

 46 
 στις: Δεκέμβριος 08, 2016, 11:14:25 πμ 
Ξεκίνησε από 26ska - Τελευταίο μήνυμα από pg
Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
Δεν ξέρω τι να πω. Η αλήθεια είναι ότι όταν βλέπεις τον ανθρωπο σου να υποφέρει και να πρέπει να πάρεις εσύ αποφάσισεις τόσο σοβαρές είναι δύσκολο. Μη σκέφτεσαι ότι στο ιδιωτικό θα ήταν καλύτερα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Δυστυχώς δεν έχουμε τις γνώσεις (εγώ τουλάχιστον) που να μπορείς να πεις θα κάνω αυτό ή το άλλο. Σε αυτή την περίπτωση ελπίζεις να έχεις κάνει το σωστό και η ταλαιπωρία να τελειώνει σύντομα. Εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά και απο εκεί που δεν το περιμένεις να έρθει το φως και η λύση.

 47 
 στις: Δεκέμβριος 08, 2016, 10:35:22 πμ 
Ξεκίνησε από 26ska - Τελευταίο μήνυμα από anatoli
σου εύχομαι από καρδιας όλα να πάνε καλά..

 48 
 στις: Δεκέμβριος 06, 2016, 07:12:35 μμ 
Ξεκίνησε από Stratego - Τελευταίο μήνυμα από Stratego
Καλησπέρα Anatoli, νομίζω πως και Θεαγένειο να πάμε ο Μακραντωνάκης θα μας στείλει στον Κασαράκη αφού το σχήμα είναι το ίδιο. Επιμένω όμως ότι οι μοριακές εξετάσεις k-ras, N-ras, BRAF, MSI είναι καλά να τις γνωρίζουμε από την αρχή. Κυρίως την χημειοευαισθησία στην 5-FU (δραστική του cabecitabine), oxaliplatin και ,αχρειάστο να'ναι, και στην ιρινοτεκάνη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τις κάνουν πιο μπροστά και πειραματίζονται με τον ασθενή πόσο αντέχει το σχήμα, και δουλεύουν με την τεχνική πρώτα βλέποντας και μετά κάνοντας. Είναι φοβερή ταλαιπωρία. Σίγουρα δεν αλλάζει το σχήμα αλλά έχεις καποια στοιχεία στα χέρια σου επιπλέον.
Σχετικά με το pet scan, από το Διαβαλκανικό, ο Διαμαντίδης μου είπε ότι συνταγογραφείται από τον ΕΟΠΠΥ, αλλά υπο προυποθέσεις, δλδ στάδιο νόσου και είδος καρκίνου. Πάντως κατάλαβα ότι υπάρχει τρόπος να μην επωμισθείς όλο το κόστος. Το pet scan είναι πολύ σημαντικό διότι διαγνώσκει τις μικρομεταστάσεις που δεν φαίνονται με την αξονική ή μαγνητική. Βλέπουν την αξονική πριν το χειρουργείο και πρέπει ο ακτινολόγος-ογκολόγος να'ναι καλός για να κρίνει πως θα γίνει η τομογραφία pet-ct.
Αλήθεια, στο Διαβαλκανικό που κάνατε το χειρουργείο, συζητήσατε και με τον Διαμαντίδη ή Τουρούτογλου για τις χμθ; Επίσης, όταν πήγατε στον Ανδρεάδη μετά το χειρουργείο, σας κανόνισε για εισαγωγή; νοσηλευτήκατε καθόλου στο Θεαγένειο ή απλώς με ένα ραντεβού σας πρότεινε να πάτε στον Κασαράκη;
Εμείς πρόκειται να εισαχθούμε την Παρασκευή 09/12 και δεν αποφασίσαμε ακόμα αν είναι καλύτερα να κάνουμε την εισαγωγή στο Θεαγένειο ή να πάμε κατευθείαν στον Κασαράκη.
Ευχαριστώ για το κουράγιο σου, είμαστε περίπου στο ίδιο στάδιο, εσείς T3N1c κι εμείς T3N1b. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση μετάστασης να ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Εύχομαι να μην σας χρειαστούν άλλες χμθ.

 49 
 στις: Δεκέμβριος 06, 2016, 05:15:42 μμ 
Ξεκίνησε από 26ska - Τελευταίο μήνυμα από 26ska
Δυστυχώς δεν υπάρχει ή οικονομική δυνατότητα,θα τον παιρναμε να τον πάμε σε ιδιωτικό,πιστευω εκεί κάποια άκρη θα βγαζαμε.

 50 
 στις: Δεκέμβριος 06, 2016, 05:13:53 μμ 
Ξεκίνησε από 26ska - Τελευταίο μήνυμα από 26ska
Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση,παρολο που του χορηγείται αντιβιωση εδώ και 10 μέρες,ο πυρετός παραμένει.Επισης εδώ και 5-6 ημέρες έχει σταματήσει να ενεργείται και δεν μπορεί να φάει.Η ψυχολογία του ειναι παρά πολύ άσχημη και δεν σηκώνεται καν από το κρεββάτι και είναι όλη την ημέρα με κλειστά τα μάτια.Με τους γιατρούς άκρη δεν βγάζουμε,δεν ξέρω τι να περιμένουμε.

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
Δημιουργία σελίδας σε 0.106 δευτερόλεπτα. 23 ερωτήματα.
eXTReMe Tracker