Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Οι Έλληνες γραικύλοι, αλβανικότεροι των Αλβανών

  19/02/2011 | 1.595 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Βόρεια ΉπειροςΟ κ. Θεόδωρος Οικονόμου – Καμαρινός είναι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά. Πριν από μερικές μέρες μιλώντας εκεί σε εκδήλωση για τα εικοσάχρονα της «Ομόνοιας» είπε μεταξύ άλλων ότι: «Στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες και πρέπει να απολαμβάνουν μειονοτικών δικαιωμάτων, όπως όλοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της υπόλοιπης Αλβανίας». Τους κάλεσε δε να δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή στην επικείμενη απογραφή πληθυσμού. Έκανε και την απλή και επιστημονικά ορθή διαπίστωση ότι οι Βλάχοι, που υπάρχουν αρκετοί και στην Αλβανία, έχουν ελληνική συνείδηση.

Ο κ. Γενικός Πρόξενος εκτελώντας ευόρκως τα καθήκοντα του, είπε τα αυτονόητα. Δεν κάλεσε την 8η Μεραρχία να εξορμήσει από το Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στα Γιάννενα και να καταλάβει την Βόρειο Ήπειρο. Δεν αμφισβήτησε τα σύνορα. Δεν έβρισε κανέναν. Είπε απλώς και μετ’ επιτάσεως αυτά που πρέπει να θέτει η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική διπλωματία.

Ξεσηκώθηκαν τα ΜΜΕ των Αλβανών κατσαπλιάδων σωβινιστών και του επιτέθηκαν. Ο Γ.Γ. του αλβανικού ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα και διαμαρτυρήθηκε, ζητώντας εξηγήσεις κ.λπ. Ο πρέσβης τί νομίζετε ότι έκανε; Του είπε να πάει για φρέσκα; Του είπε ότι αυτά που είπε ο πρόξενος είναι η απλή αλήθεια, στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες, εξ αυτών οι πλείστοι Βλάχοι και η Αλβανία οφείλει να επιτρέψει στους Έλληνες αυτούς να δηλώσουν ελεύθεροι την εθνική τους καταγωγή στην απογραφή κι ότι η Ελλάδα θα επιτηρήσει άγρυπνα την διασφάλιση της διαδικασίας, ζητώντας και διεθνείς παρατηρητές; Του είπε ότι η ελληνική εθνική μειονότητα είναι γέφυρα φιλίας των λαών μας, η Ελλάδα την προστατεύει και συμφέρει και την Αλβανία, που ζει από την Ελλάδα να την προστατεύει; Λοιπόν αδέρφια, ο εξοχότατος κ. Πρέσβης είπε ότι αυτά που είπε ο κ. Καμαρινός είναι προσωπικές του απόψεις!

Στην συνέχεια, την παρελθούσα Δευτέρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ο κ. Καμαρινός ανεκλήθη στην Αθήνα και Χάρης Δημητρίου τις τον επιτίμησε για τον «υπερεθνικισμό» του και του ανακοίνωσε ότι ανεκλήθη από την θέση του, ότι είναι σε διάθεση του Υπουργού και μελετώνται και περαιτέρω πειθαρχικά μέτρα. Υποθέτω βεβαίως ότι ο κ. Δημητρίου επικεφαλής, διευθυντής ή κάτι τέτοιο της αρμοδίας βαλκανικής διευθύνσεως «κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει», δεν κάνει ότι του καπνίσει. Έτσι του είπαν οι από πάνω, έτσι είπε. Εν πάση δε περιπτώσει το μαγαζί έχει πολιτικό προϊστάμενο τον πολύ κ. Δρούτσα, ο οποίος και φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για ότι κακό ή καλό λαμβάνει χώρα στους από κάτω ορόφους ή τι λένε οι πρέσβεις του, όταν μιλάνε με Γ.Γ. ξένων ΥΠΕΞ. Κάτι ξέρει κι ο Γ.Γ. του ελληνικού ΥΠΕΞ, Ζέππος το όνομα του, αν δεν απατώμαι.

Το μήνυμα βέβαια που εκπέμπεται στους σωβινιστικούς κύκλους των Τιράνων με τα παραπάνω αλλά και την επιρροή πάνω στο ηθικό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, δεν χρειάζεται να σας το αναλύσω. Όποιος έχει τελειώσει την πρώτη την μικρή και αντιλαμβάνεται την στοιχειώδη έννοια του καλώς εννοούμενου εθνικού συμφέροντος, καταλαβαίνει.

Πήγε βέβαια στην Κορυτσά κι ένα συνεργείο του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού ALSAT, το οποίο βρήκε εκεί πολυάριθμα παράξενα όντα, τα οποία, ώ του θαύματος, ομιλούσαν την ελληνική και δήλωσαν και Έλληνες. Ο αλβανικός λοιπόν τηλεοπτικός σταθμός έδειξε κάποια πράγματα και μετέδωσε το αυτονόητο, ότι δηλαδή, ναι, υπάρχουν Έλληνες στην Κορυτσά και πρέπει να έχουν κι αυτοί δικαιώματα. Δηλαδή ότι είπε, αυτονοήτως, και ο ανακληθείς Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά.

Φαντάζομαι ότι όταν ο κ. Δρούτσας πάρει χαμπάρι τις συνέπειες όλων αυτών, θα φροντίσει να στείλει τον άνθρωπο πίσω στη θέση του για να συνεχίσει το έργο του και θα βάλει τον Πρέσβη και το Υπουργείο του να ασχοληθούν με το σημαντικότερο, που είναι η διασφάλιση του κύρους της απογραφής, αφού γίνεται για πρώτη φορά μετά από 80 τόσα χρόνια και θα αποτυπώσει την πραγματική και σημαντική εικόνα και παρουσία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο και την υπόλοιπη Αλβανία.

Αν δεν απατώμαι, δουλειά του ΥΠΕΞ, κυρίως, είναι η με συνέπεια και σταθερότητα προαγωγή των εθνικών συμφερόντων και η υπεράσπιση των Ελλήνων όπου γης κι όχι να κρατάνε το χέρι του αλβανικού ή όποιου άλλου σωβινισμού.

Φαήλος Κρανιδιώτης


Σχόλιο Π-Δ: Πως λέμε «πολιτική τής Τουρκίας για την –θρησκευτική– μειονότητα της Θράκης»; Ε, καμμία σχέση…

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
  • Ίμβρος και Τένεδος – Απλά μαθήματα καταπάτησης ανθρώπινων δικαιωμάτων
  • Τί ΔΕΝ γιορτάζουμε στις 3 Φεβρουαρίου; – Ο ιδρυτικός μύθος του ελληνικού κράτους κι ο κακόβουλος εθνικισμός
  • Ιουλιανός: Υπέρ Ελλήνων
  • Η θεμελίωση της εθνικής συνείδησης του νεοελληνικού κράτους
  • Πως ο Τσόρτσιλ με τον Στάλιν μοίρασαν τα Βαλκάνια σ’ ένα κομμάτι χαρτί


  • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


    Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
    • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
    • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
    • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
    • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
    • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
    Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


    Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.




    Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
    • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
    • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
    • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
    • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
    • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
    • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
    • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
    • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
    Εικονίδια
    (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
    🙂
    &#x1F642;
    🙁
    &#x1F641;
    😉
    &#x1F609;
    😄
    &#x1F604;
    😜
    &#x1F61C;
    😠
    &#x1F620;
    🙄
    &#x1F644;
    😎
    &#x1F60E;
    😕
    &#x1F615;
    😵
    &#x1F635;

     
    Εναλλαγή σε εμφάνιση φορητής συσκευής