Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία
Κοινοποίηση στο Google+

Θρησκευτικά παράδοξα και βιβλικές απάτες - Όσο υπάρχουν πρόβατα (ποίμνιο), πάντα θα υπάρχουν και τσοπάνοι (ποιμένες)

  02/01/2009 | 6.769 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Είναι πραγματικά απίστευτο, πως τόσοι λίγοι (άλλοι επιτήδειοι, άλλοι απλώς αμόρφωτοι, αφελείς ή κοντόφθαλμοι) καταφέρνουν επί 2 χιλιετηρίδες να εξαπατούν, να χειραγωγούν και να κάνουν μια διαρκή πλύση εγκεφάλου στους πολλούς.
Το δογματικό όμως «Πίστευε, και μη ερεύνα» που οδήγησε στη λοβοτομή των αγνών, ταπεινών, αμόρφωτων, αλλά και αφελών πιστών, έχει πλέον μετατραπεί σε «Πίστευε και μη, ερεύνα».
Μια μεταβολή που σαφώς ενοχλεί τους επαγγελματίες της θρησκείας και της πίστης που ευαγγελίζονται, καθώς τώρα θα πρέπει να βρίσκονται στην (δυσάρεστη) θέση να δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα αιώνων, σε όσους τολμούν να αμφισβητούν τα θέσφατα και τα θρησκευτικά αξιώματα και να «βάζουν τον δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων».
Απαντήσεις, που σαφώς τις γνωρίζουν, αλλά η βυθιότητα στο σκοτάδι που επέβαλλαν, τους επέτρεπε να αποφεύγουν αυτές τις «κακοτοπιές».
Η αμφισβήτηση υπήρχε ανέκαθεν. Υπήρχε όμως ένα σοβαρό πρόβλημα στο παρελθόν. Η διάδοση της πληροφορίας, που σκόνταφτε πάντα στον καλά οργανωνένο θρησκευτικό ιστό.
Το πρόβλημα αυτό δεν υφίσταται σήμερα, στην κοινωνία της πληροφορίας όπου ζούμε.
Η απάτη αυτή, τουλάχιστον στον πολιτισμένο κόσμο, οδηγείται πλέον, έστω και με αργό ρυθμό, με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος της.
Ίσως εμείς να μην έχουμε την τύχη να αντικρίσουμε την εποχή, στην οποία η θρησκεία θα αποτελεί ένα θλιβερό παρελθόν. Τουλάχιστον όμως οι επόμενες γενιές θα ζουν απαλλαγμένες απ' αυτό το καρκίνωμα που λέγεται θρησκεία και δη, χριστιανισμός στην περίπτωσή μας.

Η ιστοσελίδα αυτή, έχει ασχοληθεί κατά καιρούς, με τις χριστιανικές απάτες, αλλά και την διαστρέβλωση της Ιστορίας στην οποία έχει επιδοθεί διαχρονικά και συστηματικά η Εκκλησία (και ειδικότερα η ελληνική).
Μερικά χρόνια πριν, ίσως θα ήταν αδιανόητο στον πολύ κόσμο, να ακούει όχι μόνο την αμφισβήτηση των «ιερών γραφών», αλλά πολύ περισσότερο για την αμφισβήτηση ακόμα και στην ύπαρξη του ίδιου του Ιησού, κάτι το οποίο, με τα σημερινά δεδομένα όπως αυτά προκύπτουν απ' την επιστημονική έρευνα, έχει βάσιμα θεμέλια.

Σ' αυτό το θέμα, έχει συγκεντρωθεί οπτικοακουστικό υλικό από τηλεοπτικές εκπομπές, όπου με επιχειρήματα καταδεικνύονται και καταρρίπτονται, χριστιανικές απάτες και ψεύδη (στις αρχικές σελίδες των βίντεο, υπάρχει συνήθως και η περιγραφή τους). Πρωταγωνιστής στα περισσότερα βίντεο είναι ο κ. Καλόπουλος, όπου ευπρεπέστατα και χωρίς ν' αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, προσπαθεί τεκμηριωμένα να αποδείξει το γιατί δεν είμαστε...ελέφαντες.

Πριν προχωρήσουμε στα βίντεο, περιμένετε μισό λεπτό, γιατί επείγει κάτι...Κάπου εδώ αφήνουμε τ' αστεία, γιατί αυτά που έπονται, δεν είναι μόνο για γέλια, αλλά κυρίως για κλάματα.


Βιβλικές ερωτήσεις


Πότε γεννήθηκε η ανθρωπότητα και γιατί θυσιάστηκε ο Ιησούς; Ήταν υπαρκτοί οι «πειρασμοί» του Χριστού;


Ο παπα-Μεταλληνός παραδέχεται την απάτη του Αγίου Φωτός!

Την απάτη βεβαιώνει κι ένας Κύπριος μοναχός.

Και η θέση του Πατριαρχείου...

Περισσότερα για το «Άγιον Φως» εδώ.


Πως αυτοαναφλέγονται τα κεριά των πιστών με το «Άγιο Φως»;

Μήπως δεν το κατανοήσατε; Πάμε άλλη μια φορά, πιο αναλυτικά αυτή τη φορά...


Άγιος Δημήτριος ο Ψευδο-μυροβλύτης! - Με αγωγό στέλνουν το μύρο στον δήθεν μυροβλύτη Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης!


Γιατί λιώνει και κλαίει από δίψα ο Σαμψών...μπροστά σε χίλια παγούρια νερού; - Δηλητήρια πίσω απ' τα θαύματα της Βίβλου!


Ο Αβραάμ ήταν κοινός παραδόπιστος, απατεώνας «μάγος» απ' την Χαλδαία!


Γιατί δεν υπήρξε το «Άστρο» της Βηθλεέμ


Η ειδωλολατρική καταγωγή των Χριστουγέννων και των εθίμων των ημερών αυτών


Ιησούς και Ιούδας - Οι αντιφάσεις των βιβλικών κειμένων


Ελληνική επανάσταση και «πατέρες» της εκκλησίας - Η χριστιανική «αγάπη» και το συμφέρον της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας

Περισσότερα για το...εθνικό «έργο» της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας εδώ, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ.


Πώς βλέπει ο χριστιανισμός την γυναίκα

Ευκαιρία εδώ, να γνωρίσουμε και την Υπατία, της οποίας, ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της τιμάται ως...άγιος!!!


Η «Καιόμενη Βάτος» και το θαύμα που δεν ήταν...καθόλου θαύμα, αλλά πιθανότατα μια (ακόμα) απάτη

Aυτά το ολίγα προς το παρόν.
Σίγουρα όμως θα υπάρχει και συνέχεια. Ευτυχώς ή δυστυχώς, το υλικό που καταρρίπτει τις θρησκευτικές δοξασίες και τα στερεότυπα, και αναδεικνύει τα χριστιανικά (κι όχι μόνο αυτά) αίσχη, τις απάτες και τα ασύστολα ψεύδη, είναι άφθονο...


Creative Commons License

Print Friendly, PDF & Email

Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα:

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ:

Κοινοποίηση:


Σχετικά θέματα:
 • Τα ανύπαρκτα «θαύματα» ενός επαγγελματία τσαρλατάνου, ονόματι Ιησού
 • Αποστολικά ευαγγέλια - Μυθεύματα και ασυμφωνίες ευαγγελιστών
 • Ιησούς Χριστός ως ιστορικό πρόσωπο - Η μεγαλύτερη απάτη της ανθρωπότητας;
 • Χριστούγεννα - Ηλιούγεννα
 • Θρησκεία θαυμάτων - Τα θαύματα στην Καινή Διαθήκη και σκέψεις για την συνέπεια και ιστορικότητά της


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σχολιασμός από απλούς επισκέπτες, για διαχειριστικούς λόγους, κατά περιόδους απενεργοποιείται (ακόμη και χωρίς προειδοποίηση). Συνιστάται λοιπόν ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.  Μορφοποίηση κειμένου


  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.