Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία
Κοινοποίηση στο Google+

Μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου για τους βανδαλισμούς και τους υποκινητές αυτών

  17/12/2008 | 1.750 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Φαήλος ΚρανιδιώτηςΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη, δικηγόρου, προέδρου του Δ.Σ. του Δικτύου 21.

Άρθρο 170 Ποινικού Κώδικα: Στάση.
1. Όποιος με πρόθεση συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που διαπράττει με ενωμένες δυνάμεις κάποια από τις πράξεις του άρθρου 167 (Αντίσταση) τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
2. Οι υποκινητές της στάσης, καθώς κι εκείνοι που μεταχειρίστηκαν σωματική βία ή απειλές σωματικής βίας ή βιαιοπράγησαν, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, αν άλλη διάταξη νόμου δεν τιμωρεί την πράξη με βαρύτερη ποινή.

Άρθρο 183 Ποινικού Κώδικα: Διέγερση.
Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Άρθρο 184 Ποινικού Κώδικα.
Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Άρθρο 185 Ποινικού Κώδικα.
Όποιος εγκωμιάζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Έλληνες,
Διαβάστε προσεκτικά τα παραπάνω άρθρα του Ποινικού Κώδικα της Πατρίδας μας.

Έλληνες,
Θυμηθείτε αυτές τις ημέρες όλους αυτούς και αυτές που ως σαρκοβόροι γύπες, σκύλεψαν τον θάνατο ενός παιδιού και εγκωμίασαν εγκλήματα ή προέτρεψαν σε αυτά: εμπρησμοί κατά συρροήν, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροήν, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απρόκλητη φθορά από κοινού, στάση, αντίσταση, οπλοφορία, οπλοχρησία κ.α.

Έλληνες,
Θυμηθείτε όλους αυτούς και αυτούς και αυτές που επί μια εβδομάδα, από τις δημόσιες συχνότητες, κτήμα και περιουσία σου, από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις εφημερίδες των εργολάβων, μεσαζόντων, «αθλητικών» παραγόντων και εκπορνευτών του πολιτισμού μας, της δημοκρατίας και του Εθνικού Συμφέροντος, προέτρεπαν την νεολαία στην διάπραξη της παραπάνω σωρείας εγκληματικών πράξεων ή και εγκωμίαζαν τις πράξεις αυτές.

Έλληνες,
Θυμηθείτε όλους αυτούς που καλλιέργησαν το κλίμα της υστερίας και της αναρχίας, αυτούς που επένδυσαν πάνω στο αίμα και επιδίωξαν την φωτιά και την καταστροφή.

Έλληνες,
Αντιδράστε τώρα! Διαβάστε προσεκτικά τα παραπάνω τέσσερα άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Πάρτε μολύβι και χαρτί, θυμηθείτε ποιοι είπαν τι, αναζητήστε τις δηλώσεις τους και τα άρθρα του στο διαδίκτυο (π.χ. στο youtube) και στις εφημερίδες. Πάρτε μολύβι και χαρτί και κάντε τους μηνυτήρια αναφορά.

Ιδού το υπόδειγμα, είναι απλό:

Ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών (ή όπου κατοικείτε)
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του χχχχχχχχ χχχχχχχχχχ του χχχχχχχχχ, κατοίκου χχχχχχχχχχχχχχχχ.
Κατά παντός υπευθύνου.

Κύριε Εισαγγελεύ,
Την χχ-12-2008 ο χχχχχχχχ στην τηλεοπτική (σημ: ή ραδιοφωνική) εκπομπή χχχχχχχχχχχ (σημ: ή σε άρθρο του στην χχχχχ εφημερίδα), αναφερόμενος στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στις ταραχές που ακολούθησαν, είπε (σημ: ή έγραψε) τα εξής: χχχχχχχχχ (σημ: Παραθέστε τις δηλώσεις όπως τις ακούσατε ή διαβάσατε).

Επειδή οι παραπάνω δηλώσεις φρονώ ότι παραβιάζουν τα άρθρα 170, 183, 184 και 185 του Ποινικού Κώδικα, παρακαλώ για τις κατά Νόμον ενέργειες σας κατά παντός υπευθύνου.

Αθήνα (σημ: ή όπου κατοικείτε) χχ-12-2008 Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ.

Έλληνες,
Δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα. Μόνο ένα μεγαρόσημο των 0,50 που το πουλάνε σε όλες τις Εισαγγελίες, σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας. Πηγαίνετε στην Εισαγγελία της πόλης σας και καταθέστε το. Αν έχετε το δημοσίευμα συνυποβάλλετε φωτοτυπία του. Αν βρείτε την δήλωση στο διαδίκτυο συνυποβάλλετε αντίγραφο της σε DVD αν είναι βίντεο ή την εκτύπωση της απομαγνητοφωνημένης δήλωσης που βρήκατε. Σε κάθε περίπτωση δεν θα «τρέχετε» εσείς: η Εισαγγελία θα ζητήσει από το κανάλι αντίγραφο της εκπομπής. Θα ξοδέψετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας και μισό ευρώ. Σίγουρα στην πόλη του καθενός από σας υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι δικηγόροι που θα δεχθούν να σας βοηθήσουν αφιλοκερδώς, αν το χρειαστείτε. Μπορείτε επίσης, εάν είναι δύσκολο να φύγετε από την δουλειά σας πρωί, να απευθύνετε την μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να την στείλετε συστημένη επιστολή προς: Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γεώργιο Σανιδά, Άρειος Πάγος, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 121, Τ.Κ. 11522, Αθήνα.

Έλληνες,
Χαράξτε στην μνήμη σας αυτούς που ωρύονταν «καλώ τα παιδιά να μην σταματήσουν», αυτούς που εγκωμίαζαν τα εγκλήματα και τους δράστες, αυτούς που μιλούσαν για «δικαιολογημένη αγανάκτηση» αναφερόμενοι στους εμπρησμούς και στο εγκληματικό όργιο σε βάρος ζωών, περιουσιών, θέσεων εργασίας, της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, της εικόνας της χώρας μας στον Κόσμο ολόκληρο.

Κάντε τους ένα «δώρο». Εγώ και φίλοι από την Αθήνα, την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη και αλλού θα το κάνουμε. Άμεσα. Τώρα. Κάντε το κι εσείς. Προτρέψτε τους φίλους σας, τους συγγενείς σας, τους συναδέλφους σας. Είναι καθήκον σας. Είναι απλό. Δεν κοστίζει τίποτα σε σας. Ίσως όμως κοστίσει στους γύπες.


Creative Commons License

Print Friendly, PDF & Email

Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα:

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ:

Κοινοποίηση:


Σχετικά θέματα:
 • Παράνομοι, εξαθλιωμένοι, πεινασμένοι, θρησκόληπτοι, σε ξένη γη: ιδανικός στρατός πόλεως
 • Πανεπιστημιακό άσυλο - Μια παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία, θεσμοθετημένης ασυδοσίας
 • Άγιοι καταστροφείς
 • Για όσους θέλουν να κλάψουν...(από τα γέλια) - Το «δράμα» του «παιδιού του λαού», του Φαήλου...Ξανθόπουλου
 • Περί ηθικής (Πιοτρ Κροπότκιν)


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σχολιασμός από απλούς επισκέπτες, για διαχειριστικούς λόγους, κατά περιόδους απενεργοποιείται (ακόμη και χωρίς προειδοποίηση). Συνιστάται λοιπόν ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.  Μορφοποίηση κειμένου


  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.