Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία
Κοινοποίηση στο Google+

Γέροντας Παΐσιος - «Προφητείες» και «ιστολογίες» γι' αγρίους

  14/01/2009 | 22.452 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Γέροντας ΠαΐσιοςΤις διαβάζω εδώ και λίγες μέρες. Άρχισαν από 1-2 ιστολόγια κι αρχίζουν σιγά σιγά να αναπαράγονται σε όλο και περισσότερα.
Μιλάω για τις αναφορές που γίνονται σε διάφορες «προφητείες» του γέροντα Παΐσιου και μιλούν για αφανισμό των Τούρκων, ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης και διάφορα άλλα...ανεδαφικά και ουτοπικά.

Επειδή δεν θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα σε κανένα ιστολόγιο, καθώς δεν έχω σκοπό να θίξω κανέναν, κι επειδή τα περισσότερα απ' αυτά τα εκτιμώ, νιώθω την ανάγκη να κάνω μια έκκληση:
Παιδιά, και ειδικά εσείς που ασχολείστε επί τα πλείστα με εθνικά θέματα, μην το ευτελίζετε το θέμα και μην καταφεύγετε σε αστεία επιχειρήματα κάποιων εμπόρων της ιστορίας (ονόματα δε λέμε, ο νοών νοείτω).

Ο γέρων Παΐσιος, όντως μπορεί να ήταν ένας χαμηλών τόνων, ενάρετος και τίμιος ιερωμένος που αφιέρωσε τη ζωή του σ' αυτό που βαθιά πίστευε, αλλά πάνω απ' όλα ήταν ένας ακόμα θρησκόληπτος μοναχός (αρκεί μόνο να διαβάσει κάποιος τα περί 666 των ταυτοτήτων, την «σατανική» ενωμένη Ευρώπη κλπ).

Ο ίδιος άλλωστε, αρνιόταν ότι έχει κάνει τέτοιες «προφητείες» και στενοχωριόταν που κάποιοι παραποίησαν ή παρερμήνευσαν σκόπιμα τα λεγόμενά του για ιδιοτελείς σκοπούς, εκμεταλλευόμενοι την ανυπόστατη φήμη περί «προφητικού χαρίσματος» του Παΐσιου.

Και για να κλείσω μ' ένα ρητορικό ερώτημα, πως είναι δυνατόν να τιμώρησε ο Θεός αυτόν τον ενάρετο άνθρωπο, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή και το είναι του σ' Αυτόν, στέλνοντάς του τον καρκίνο; και πολύ περισσότερο, πως απέτυχε να τον προφητεύσει;
Και μην πει κανείς ότι το έκανε ο Θεός για να «δοκιμάσει την πίστη του», γιατί μ' αυτό το σκεπτικό, σ' όλη του τη ζωή ο Παΐσιος «δοκιμαζόταν», καθώς υπέφερε από διάφορες βαρύτατες ασθένειες. Πολύ επιφυλακτικός δεν είναι τότε ο Θεός; Κι αν κρατούσε «πισινή» μ' αυτόν τον, καθ' ομολογουμένως ενάρετο και ευσεβή Παΐσιο, τότε με τους υπόλοιπους τι θα πρέπει να κάνει (και ειδικά της Εκκλησίας);

Γι' αυτό σας λέω φίλοι μου, να είστε λίγο πιο εγκρατείς και μην υιοθετείτε και αναπαράγετε αβίαστα τέτοιες «στρακαστρούκες», με τις οποίες το μόνο που καταφέρνετε είναι να χάνετε σε αξιοπιστία (ειδικά τα ενημερωτικά και πατριωτικά blogs).
Η αξιοπιστία και ο σεβασμός, δύσκολα κερδίζονται κι εύκολα χάνονται.

Φιλικά και συγνώμη αν ένιωσαν κάποιοι ότι τους «φωτογραφίζω».
Τα κίνητρα είναι πραγματικά ανιδιοτελή.


Creative Commons License

Print Friendly, PDF & Email

Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα:

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ:

Κοινοποίηση:


Σχετικά θέματα:
 • Εκ πίστεως παρανοήσεις
 • Οι ανέραστοι παπάδες διδάσκουν: «Το γαμήσι είναι αμαρτία»
 • Χριστιανικοί παραλογισμοί: «Μεγάλο πράγμα η υγεία, αλλά και το καλό που προσφέρει η αρρώστια, η υγεία δεν μπορεί να το δώσει!»
 • Το συγκρότημα «Sabaton», το φιλελληνικό μουσικό κομμάτι «Coat of Arms», και η εθνική παράκρουση
 • Ας ευθυμήσωμεν ολίγον: Προφητείες και ρήσεις του γέροντα Παΐσιου


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σχολιασμός από απλούς επισκέπτες, για διαχειριστικούς λόγους, κατά περιόδους απενεργοποιείται (ακόμη και χωρίς προειδοποίηση). Συνιστάται λοιπόν ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.  Μορφοποίηση κειμένου


  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.