Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία
Κοινοποίηση στο Google+

Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά γαμάει και τον νοικοκύρη

  28/09/2009 | 1.007 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Η εθελοτυφλία είναι από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Τον ανακουφίζει, δίχως να τον σώζει, από δυσάρεστες καταστάσεις.
Όλοι ξέρουμε, στο δυτικό πολιτισμό, ότι πολλοί Κινέζοι εκτρέφουν σκυλιά και γατιά και τα τρώνε. Αλλά ΔΕ θέλουμε να το ξέρουμε, οπότε δε το σκεφτόμαστε.
Όλοι ξέρετε ότι στα μπαράκια όσα ξηροκάρπια μένουν στο μπολάκι του προηγούμενου πελάτη, ξανασερβίρονται στον επόμενο. Πως το βρήκαν; Ίχνη ούρων από πελάτες που είχαν κάνει «τσίσα» τους δίχως να πλύνουν τα χέρια τους και μετά έφαγαν ξηροκάρπια.
Επίσης όλοι υποψιάζονται (πολλοί το ξέρουν) πως γνωστές φίρμες αθλητικών παπουτσιών έχουν εργοστάσια σε υπανάπτυκτες χώρες όπου ανήλικα παιδιά εργάζονται 12 και 14 ώρες καθημερινά, με ψίχουλα για αμοιβή, για να αθλούνται τα δυτικά παιδιά. Ούτε αυτό όμως θέλουμε να το ξέρουμε.
Όλοι γνωρίζετε ότι οι πολυεθνικές αλυσίδες στην Ελλάδα πουλάνε τα ΙΔΙΑ προϊόντα πιο ακριβά από άλλες χώρες. ΙΚΕΑ, Procter & Gample, Carrefour κ.λπ.

Πόσα ακόμα πράγματα ξέρετε αλλά ΔΕ θέλετε να ξέρετε;
Μήπως για την τεχνητή κρίση στην οικονομία; Για την τεχνητή και κατασκευασμένη τρομοκρατία; Ίσως για την τεχνητή κρίση του ιού της γρίπης ή των πτηνών παλαιότερα; Μήπως για το πως γίνεται ένας δίσκος χρυσός; Ότι αγοράζει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής η ίδια η εταιρία μόνο και μόνο για να φανούν υψηλές πωλήσεις;

Επίσης όλοι ξέρουμε ότι οι πολιτικοί είναι ψεύτες. Πείτε το άφοβα. Ακόμα και να σας μηνύσει κάποιος για συκοφαντία, όταν γίνει το δικαστήριο θα πρέπει ο ενάγων να απολογηθεί γιατί δεν έκανε όλα όσα υποσχέθηκε και κυρίως ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ. Ανέκδοτο κατάντησαν τη λέξη δέσμευση, τέλος πάντων... Ακόμα και αν δικαιολογηθούν πως οι συγκυρίες και οι συνθήκες δεν επέτρεψαν τη λήψη των μέτρων και μπλα μπλα μπλα ας μας πούνε τότε ΓΙΑΤΙ δεν επέτρεψαν τη λήψη μέτρων. Προφανώς, επειδή είναι ανίκανοι.

Επίσης, όλοι ξέρουμε ότι ο υιός Ανδρέα και Μαργαρίτας είναι φιλοαμερικάνος. Θα γυρίσει τη πλάτη στη Ρωσία. Εμένα μου φαίνεται πως θα γυρίσει πλάτη στην Αμερική, δηλαδή θα στήσει κώλο. Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι έχει τη στήριξή της, ή καλύτερα είναι από τα υπάκουα και αγαπημένα παιδιά της. Αλλά ούτε αυτό θέλετε να το ξέρετε.

Εγώ πάντως, προτείνω να αρχίσετε την απομυθοποίηση.
Ένας τρόπος είναι να φανταστείτε τους ηγέτες σας σε απλές καθημερινές ασχολίες. Π.χ. τον Καραμανλή να κάνει τα κακά του, τον Μητσοτάκη πιο νέο να κάνει σεξ με τη σύζυγό του, τον Παπανδρέου να γέρνει στη καρέκλα για να αμολήσει μια πορδή (όπως θα κάνει μεταφορικά μετά τις εκλογές προς τη μάζα του λαού). Βέβαια εγώ προτιμώ να φανταστώ τη Ράπτη με τη Καϊλή σε ερωτικές περιπτύξεις.

Σκοπός είναι η απομυθοποίηση, να τους αφαιρέσουμε τις όποιες «υπερφυσικές» ιδιότητες τους έχουμε προσδώσει και να πάψουμε να πιστεύουμε ότι ΑΥΤΟΙ μπορούν να μας σώσουν, να μας λύσουν τα προβλήματα και ακόμα πιο σημαντικό, πως ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πλάνη που έχει επιλέξει ο ψηφοφόρος να ζει μέσα της και το κυριότερο που ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΙ. Και όπως όλοι ΔΕ θέλουν να γνωρίζουν, όσα πιο λίγα ξέρεις, τόση περισσότερη ευτυχία της αγελάδας έχεις.

Όπως ακριβώς λένε οι γυναίκες «πρέπει να την δεις το πρωί αμακιγιάριστη», έτσι πρέπει και εσείς να δείτε το τι συμβαίνει τριγύρω σας χωρίς το πασάλειμμα από τους έχοντες συμφέρον. Εσείς επιλέγετε το παραμύθιασμα που θα φάτε...

Πηγή: kommatoskyla.blogspot.com


Creative Commons License

Print Friendly, PDF & Email

Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα:

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ:

Κοινοποίηση:


Σχετικά θέματα:
 • Διαγωνισμός ψέματος και κωλοτούμπας (ήτοι «άλλα έλεγες χθες»)
 • Γελοιογραφία - Τα σκάνδαλα και ο «μίτος της Αριάδνης»
 • Μικρά και τριανταφυλλένια (10)
 • Αγαπητέ Τζορτζ... (Ανοικτή επιστολή)
 • Ο παρεξηγημένος «Μαυρογιαλούρος» κι ο αφανής «Γκρούεζας»


 • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


  Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


  ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σχολιασμός από απλούς επισκέπτες, για διαχειριστικούς λόγους, κατά περιόδους απενεργοποιείται (ακόμη και χωρίς προειδοποίηση). Συνιστάται λοιπόν ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.  Μορφοποίηση κειμένου


  Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.