Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Guillermo «Habacuc» Vargas – Όταν η κτηνωδία βαφτίζεται «τέχνη»

  05/04/2008 | 2.581 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Ο Guillermo Vargas Jiménez είναι ένας υποτιθέμενος «καλλιτέχνης», γεννημένος το 1975 στο Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα. Έγινε περισσότερο γνωστός μέσα στο 2007 με το «καλλιτεχνικό» όνομα «Habacuc».
Τι είναι αυτό όμως που τον έκανε γνωστό; Με μια λέξη θα μπορούσε να απαντήσει κανείς, η κτηνωδία του.
Ο Vargas είχε βρει ένα αδέσποτο άρρωστο σκυλί (το έλεγαν Natividad=Γέννηση) στους δρόμους της Μανάγκουα στην Νικαράγουα.
Το εν λόγω σκυλί, ο Vargas το πήγε σε μια γκαλερί (Códice Gallery) στα πλαίσια της Bienarte 2007 στην Κόστα Ρίκα και το έδεσε σε μια γωνιά μ’ ένα κοντό σχοινί, εκθέτοντάς εκεί ως είδος τέχνης.
Την «έκθεσή» του την ονόμασε «Eres Lo Que Lees» (Είστε ότι διαβάζετε) κι έφτιαξε μια επιγραφή μ’ αυτή την φράση καμωμένη από…μπισκότα σκύλων (σκυλοτροφή). Ενώ ο ίδιος εξέθετε το «καλλιτέχνημά» με την….σκυλοτροφή του δύστυχου ζώου, το ίδιο όχι μόνο το άφησε νηστικό και χωρίς νερό για αρκετές μέρες, αλλά απαγόρευε και στους επισκέπτες (μερικούς απ’ αυτούς δηλαδή, που δεν είχαν τέτοια ζωώδη καλλιτεχνικά ένστικτα) να το ταΐσουν, ενώ αρνήθηκε και τις εκκλήσεις για απελευθέρωσαη του ζώου.
Αν και η διεύθυνση της γκαλερί δήλωσε ότι το ζώο έμεινε μόνο 3 ώρες δεμένο και μετά απέδρασε, εν τούτοις είναι πλήθος οι καταγγελίες πως το άμοιρο ζώο τελικά αφέθηκε να πεθάνει από πείνα και δίψα, στην γωνιά που το είχαν δέσει, μετά από μερικές μέρες.
Ο ίδιος ο Vargas είχε δηλώσει αρχικά ότι «το σκυλί θα πέθαινε που θα πέθαινε», ενώ προσπάθησε να δικαιολογήσει την κτηνωδία του λέγοντας, πως μ΄αυτόν τον τρόπο ήθελε να αναδείξει τα…προβλήματα των αδέσποτων σκύλων!!!

Guillermo Vargas «Habacuc»Το «ωραίο» της υπόθεσης είναι ότι ο Vargas λίγο καιρό αργότερα πήρε το πρώτο βραβείο γι’ αυτή του την «καλλιτεχνική» έκθεση.
Η περιώνυμη μάλιστα «Central American Biennial of Art» θεώρησε ότι αυτή η κτηνωδία είναι όντως «τέχνη», και έτσι ο «καλλιτέχνης» Guillermo «Habacuc» Vargas προσκλήθηκε να επαναλάβει το «έργο» του στην Biennial τον Νοέμβριο του 2008.
Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πολίτες όλου του κόσμου (κι όχι απαραιτήτως ζωόφιλους) που ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές, με σκοπό να μην επιτραπεί στον Vargas να συμμετέχει στην έκθεση.
Στην φωτογραφία, ο Vargas εμφανίζεται σε μια άλλη από τις «καλλιτεχνικές» του εμπνεύσεις, με θέμα την «Ζωντανή πορνογραφία μέσω web cam».align

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
  • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
  • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
  • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.




Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
  • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
  • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
  • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
  • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
  • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
  • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
  • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
  • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
Εικονίδια
(αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
🙂
&#x1F642;
🙁
&#x1F641;
😉
&#x1F609;
😄
&#x1F604;
😜
&#x1F61C;
😠
&#x1F620;
🙄
&#x1F644;
😎
&#x1F60E;
😕
&#x1F615;
😵
&#x1F635;

 
Εναλλαγή σε εμφάνιση φορητής συσκευής