Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Η Ελληνική Αστυνομία ανησυχεί…

  03/03/2012 | 1.249 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Η Ελληνική Αστυνομία ανησυχεί…

Όχι όμως για την ασύστολη εγκληματικότητα, όπως ίσως κάποιος θα περίμενε, αλλά για την επιστροφή της…«ειδωλολατρίας».

Μάλιστα… Αφού η Αστυνομία έλυσε όλα τ’ άλλα προβλήματα, σκέφτηκε να ασχοληθεί και με το «ακανθώδες» ζήτημα της ελληνικής θρησκείας.

Στο τριμηνιαίο περιοδικό της Ελληνικής Αστυνομίας (τεύχος 32, 2007), σημειώνεται η ανησυχία για το ρεύμα που είναι «φανατικά ελληνικό» και εμμένει στην ονοματοδοσία των παιδιών με «ακραιφνώς αρχαιοελληνικά ονόματα» και εκφράζεται ο προβληματισμός για την επιστροφή των «αρχαιοελληνικών ιδεών» μέσω τηλεοπτικών σειρών, όπως η…«Ζίνα»(!) και ο…«Ηρακλής»(!)

Ελληνική Αστυνομία και ειδωλολατρία

Θα προσέξατε πιθανώς, ότι το κείμενο υπογράφει ο «πατήρ» Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Ποιός είναι όμως ο εν λόγω παπάς (με το…αρχαιοελληνικό όνομα!) που…ανησυχεί;

Διαβάζουμε λοιπόν σ’ ένα σύντομο βιογραφικό του:

Θεμιστοκλής ΜουρτζανόςΟ Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζανός γεννήθηκε στην Ερμούπολη Κυκλάδων το 1971. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Λάρισα. Το 1992 πήρε το πτυχίο της Φιλολογίας (κατεύθυνση κλασσικής φιλολογίας) και το 1998 το πτυχίο της Θεολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τον Οκτώβριο του 2001 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι διδάκτωρ του ιδίου Τμήματος. Τον Δεκέμβριο του 1995 χειροτονήθηκε διάκονος και το Σεπτέμβριο του 1996 Πρεσβύτερος, ενώ έλαβε και το οφίκκιο του Οικονόμου την 1.1.1998 από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλο. Στις 18.4.1999 έλαβε το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον νυν Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Από τις 31 Μαΐου 2003 μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας. Διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ως υπεύθυνος Νεότητος, Εκπρόσωπος Τύπου, υπεύθυνος του Κλάδου εκδόσεων και των μηνιαίων εντύπων “Πληροφόρηση” και “Ψηφίδες”, υπεύθυνος για την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στο ίντερνετ, καθώς και του τομέα κατασκηνώσεων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων την διετία 2001-2003, καθώς και Αντιπρόεδρος της Νεανικής Οργάνωσης “Σύνδεσμος Ελλάδος”. Υπήρξε εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια καθώς και σε συνέδρια που αφορούν κυρίως στο νεανικό έργο της Εκκλησίας. Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και σε εκκλησιαστικά έντυπα. Από το 2002 διορίσθηκε μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ως Εκπαιδευτικός Θεολόγος στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και υπηρέτησε στο 1ο Γυμνάσιο Γυθείου, ενώ εδώ και 5 χρονιά έχει οργανική θέση στο 7ο Γυμνάσιο Κερκύρας. Στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας υπηρετεί ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και υπεύθυνος Νεότητος. Έχει την ευθύνη της έκδοσης της εφημερίδας “Κερκυραϊκή Αλήθεια” και του νεανικού περιοδικού “Βήματα”. Είναι υπεύθυνος του τομέα κατασκηνώσεων και του κύκλου συναντήσεων για φοιτητές και νέους επιστήμονες της Ιεράς Μητροπόλεως. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

«Διδάκτωρ» με «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας». Μα δεν σας ακούγεται κάπως σαν να πρόκειται για…πυρηνικό επιστήμονα; Κι όμως, σε απλά ελληνικά, το αντικείμενο του «επιστήμονος» ιερέα, είναι να παραμυθιάζει τον αφελή και ενίοτε αμόρφωτο κοσμάκη, ιδίως δε τα Ελληνόπουλα μέσα στα σχολεία όπου τα «διδάσκει» για τους…αρχαίους ημών…Εβραίους «πατέρες» και το «μιαρό» αρχαιοελληνικό παρελθόν…

(Το περιοδικό εστάλη από: Επιχείριση «Δαίμονας»)

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
  • Ως πότε θα ανεχόμαστε την άθλια τηλεοπτική χριστιανική προπαγάνδα; – Μητροπολίτης προτρέπει μικρά παιδιά να πάνε ν’…αγιάσουν!
  • Η ελληνική καταγωγή του Ορφέως και η σημασία της
  • 5 ενστάσεις ενάντια στην (χριστιανική) θρησκεία – σχολιασμός
  • Ορθόδοξη Θεολογία: Μια «επιστήμη» με πήλινα πόδια
  • Η ιστορική συνέχεια Πρωτοελλήνων και Ελλήνων (Μέρος ΣΤ΄)


  • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


    Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
    • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
    • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
    • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
    • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
    • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
    Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


    Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.




    Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
    • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
    • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
    • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
    • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
    • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
    • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
    • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
    • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
    Εικονίδια
    (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
    🙂
    &#x1F642;
    🙁
    &#x1F641;
    😉
    &#x1F609;
    😄
    &#x1F604;
    😜
    &#x1F61C;
    😠
    &#x1F620;
    🙄
    &#x1F644;
    😎
    &#x1F60E;
    😕
    &#x1F615;
    😵
    &#x1F635;

     
    Εναλλαγή σε εμφάνιση φορητής συσκευής