Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Εκκλησία και αυνανισμός – Εν μέσω ηθικών διλημμάτων

  06/01/2009 | 9.353 εμφανίσεις | Σχολιασμός

ΠυγολαμπίδαΤη θυμόσασθε τη ρήση του Σοπενχάουερ;
«Γιατί οι θρησκείες μοιάζουν με κωλοφωτιές;»

«Μοιάζουν με κωλοφωτιές γιατί λάμπουν μόνο στο σκοτάδι», είχε πει ο μεγάλος φιλόσοφος πριν από δυόμισι αιώνες!

Να είναι συμβολικό, άραγε, όπως αποφαίνονται οι επιστήμονες σήμερα, που οι πυγολαμπίδες δηλητηριάζουν και παράλληλα, τώρα τελευταία, τείνουν να εξαφανιστούν;…

Ας παίξουμε λοιπόν τώρα ένα παιχνίδι με ερωτήσεις «κρίσεως».
Χωρίς περιστροφές απαντήστε με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ:
Α) Έχετε αυνανιστεί έστω και μια φορά στη ζωή σας;
Β) Θα το κάνατε ποτέ, αν ξέρατε ότι σας βλέπει η μάνα σας;
Μόνο τέσσερις δυνατές απαντήσεις υπάρχουν:
1. ΝΑΙ – ΟΧΙ
2. ΝΑΙ – ΝΑΙ
3. ΟΧΙ – ΝΑΙ
4. ΟΧΙ – ΟΧΙ

Θα αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι μόνο η 1η απάντηση ευσταθεί, γιατί ένα φυσιολογικό άτομο δεν μπορεί να δώσει διαφορετική απάντηση. Η 2η και η 3η κρίνονται εξαιρετικά απίθανες απαντήσεις για προφανείς λόγους και η 4η πάλι απίθανη για διαφορετικούς λόγους που κάθε φυσιολογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται!

Το παιχνίδι όμως δεν τελειώνει εδώ!
Πρέπει να δώσετε ακόμα μια απάντηση, όμως τώρα απαιτείται ειλικρίνεια και κυρίως απ’ αυτούς που πιστεύουν στον Θεό: Αν δεν μπορείτε να αυνανιστείτε, γνωρίζοντας ότι σας βλέπει η μάνα σας, πώς μπορείτε να το κάνετε γνωρίζοντας ότι σας βλέπει ο Θεός;

Το ερώτημα βέβαια είναι ρητορικό. Εσείς όμως, μπορείτε, προσωπικά, να δώσετε την απάντηση στον εαυτό σας;

Κατά καιρούς πολλά έχουν λεχθεί για τον αυνανισμό. Από αστεία, όπως «Αν ήταν το πουλί βιολί θα το παίζανε πολλοί», μέχρι σοβαρά όπως ένας φιλόσοφος του 20ου αιώνα ο Λίλυ Τόμλιν που έλεγε, «Έχουμε λόγο να πιστεύουμε πως ο άνθρωπος αρχικά περπάτησε όρθιος για να απελευθερώσει τα χέρια του για τον αυνανισμό».

Άλλοι έκαναν λόγο για «εκφυλιστική νόσο», όπως ένας Γάλλος γιατρός που είπε για τον αυνανισμό το αθάνατο απόφθεγμα ότι «Ούτε η πανούκλα, ούτε ο πόλεμος, ούτε η ευλογιά, ούτε ένα πλήθος παρόμοιων διαβόλων έχει τόσο καταστροφικό αποτέλεσμα για την ανθρωπότητα όσο η συνήθεια του αυνανισμού».

Ο βαθιά θρησκευόμενος γιατρός θεωρούσε τον αυνανισμό «στοιχείο καταστροφής της πολιτισμένης κοινωνίας»!

Επίσης, έχουν ακουστεί εκφράσεις όπως «γαλαξιακός οργασμός», «κβαντικό σεξ», «κοσμική συνουσία», «άμωμη σύλληψη» και άλλα που προκαλούν γέλιο.
Το βαρύ αμάρτημα του αυνανισμού, δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά, από κανέναν εκκλησιαστικό κατάλογο αμαρτημάτων, που σέβεται τον εαυτό του.

Εμείς εδώ, θα ασχοληθούμε με τον «πνευματικό αυνανισμό» που είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα…

Η λέξη «μαλακία» στο Ευαγγέλιο και στους «Πατέρες» σημαίνει πνευματική ασθένεια και σύμφωνα με το «Πηδάλιον», «Εφθάσαμεν τέλος πάντων και εις την κατάρατον μαλακίαν, ήτις τη σήμερον αληθώς είναι η κοινή και ψυχώλεθρος πανούκλα, που φθείρει και απολλύει τους περισσοτέρους ανθρώπους του κόσμου, και μάλιστα τους αθλίους νέους, κατά της οποίας όσα και να είπη τινάς, έχων σκοπόν να εκριζώση από τον κόσμον τοιούτον φοβερόν και θεομίσητον κακόν, ποτέ δεν ήθελαν νομισθούν μάταια και περιττά».

Οι συνέπειες βέβαια αυτού του «τρισκατάρατου» αμαρτήματος, είναι βαρύτατες:
«…αυτοί που πέφτουν σ’ αυτό το αμάρτημα…κιτρινίζουσι, αδυνατεί ο στόμαχός των και να χωνεύσουν δεν ημπορούν, χάνουσι τη φωνήν, χάνουσιν την ευφυίαν και οξύτητα του νοός, χάνουσι τη μνήμη, χάνουσι τον ύπνο και άλλα πολλά!».
Επίσης, αν ένας άνθρωπος πέσει στο «κατά μόνας αμάρτημα» πάνω από μια φορά (!) αυτόματα αποκλείεται από την ιεροσύνη και…δε μπορεί να γίνει παπάς!

Το «Πηδάλιον» εδώ αποδεικνύει την διαχρονικότητα της εκκλησιαστικής σοφίας των «Πατέρων», αναλύοντας και ορίζοντας τα είδη της αυτοϊκανοποίησης:
«Η μαλακία γίνεται τριών λογιών, ή με το χέρι το ίδιον του ανθρώπου, ή με το χέρι άλλου, ή με το κοπάνισμα και το κτύπημα εις τα μηρία. Δεν πρέπει τούτο να λανθάνει τους Πνευματικούς Πατέρας, ότι η κατάρατος μαλακία προχωρεί και εις τα γυναίκας. Δια τούτο και αυταί πρέπει να κανονίζονται ωσάν οι άνδρες, ίνα μη λέγω και βαρύτερα».

Όχι πολλά χρόνια από σήμερα, κάποιοι ειδήμονες στους έφηβους κήρυτταν αυστηρή αποχή από τον αυνανισμό με την προτροπή «μην αυνανίζεσαι πολύ γιατί θα τυφλωθείς!».
Και να φανταστεί κανείς, αυτοί που το έλεγαν, το έκαναν κάθε μέρα, χωρίς τον φόβο της τύφλωσης!
Όμως, αν θέλουμε να κάνουμε λόγο για «πνευματικό αυνανισμό», ίσως η πιο πάνω προτροπή να είναι πραγματικά χρήσιμη, όμως όχι για μας αλλά για τους ίδιους!
Υπό την έννοια ότι κάθε υπερβολή δημιουργεί κατάχρηση και σαν υπέρβαση της λογικής, θεωρώντας κάθε υπερβατική θεώρηση του κόσμου μας λανθασμένη, άσχετα από την πίστη του καθενός που είναι αναφαίρετο δικαίωμα, η αλόγιστη χρήση υπερβατικών απαντήσεων για κάθε λογική ερώτηση, έχω την πεποίθηση ότι με απόλυτη βεβαιότητα δημιουργεί πνευματική τύφλωση.
Άλλωστε, η «ερωτοτροπία με αόρατους συντρόφους» αποξενώνει τον άνθρωπο, τον απομονώνει από το σύνολο, τον κάνει δύστροπο, μίζερο και μισητό!
Υπάρχει κανείς που να αγνοεί ακόμα τι σημαίνει «εκκλησιανισμός» και την τύφλωση που προκαλεί;

Επιστρέφοντας στον κανονικό αυνανισμό και για να αστειευτούμε και λίγο, θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η ενοχοποίηση αυτής της φυσικής σωματικής ανάγκης, για την οποία ο ανώνυμος «ποιητής» έχει πει:

Η μαλακία είναι υγεία
κι ομορφαίνει τη ζωή,
κάνει μπράτσα,
ωραία φάτσα
κι είναι κι οικονομική!

Άλλωστε, ο σύγχρονος «σοφός Νεοέλληνας», φροντίζει να αναδείξει και τα όποια προτερήματά της:
«Αν σου πετύχει η μαλακία, τύφλα να ‘χει το γαμήσι!».

Πηγή: epic-atheist.blogspot.com
Επιπρόσθετη πηγή: orthodoxos.wordpress.com

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
  • Περί μαλακίας ο λόγος – Πληροφορίες, μύθοι και αλήθειες για τον αυνανισμό
  • Η αίσθηση της αμαρτίας (Μπέρτραντ Ράσελ)
  • Χριστιανισμός και ηθική
  • Χριστιανισμός και σώμα
  • Οι ανέραστοι παπάδες διδάσκουν: «Το γαμήσι είναι αμαρτία»


  • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


    Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
    • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
    • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
    • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
    • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
    • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
    Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


    Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.




    Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
    • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
    • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
    • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
    • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
    • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
    • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
    • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
    • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
    Εικονίδια
    (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
    🙂
    &#x1F642;
    🙁
    &#x1F641;
    😉
    &#x1F609;
    😄
    &#x1F604;
    😜
    &#x1F61C;
    😠
    &#x1F620;
    🙄
    &#x1F644;
    😎
    &#x1F60E;
    😕
    &#x1F615;
    😵
    &#x1F635;

     
    Εναλλαγή σε εμφάνιση φορητής συσκευής