Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Νιγηριανός, έχει οικογένεια που τα μέλη της αποτελούν ένα μικρό χωριό! – 86 σύζυγοι και 170 παιδιά, είναι πολλοί;

  24/08/2008 | 712 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Ο Abubakar και οι 86 γυναίκες τουΠρώην δάσκαλος και μουσουλμάνος ιεροκήρυκας, ο Abubakar ζει στον Νίγηρα μαζί με τις συζύγους του και τα 170 παιδιά του και δηλώνει πως τα βγάζει πέρα μόνο με τη βοήθεια του Θεού.
«Ένας άντρας με 10 συζύγους θα κατέρρεε και θα πέθαινε, αλλά ο Αλλάχ μου δίνει δύναμη», υποστήριξε ο Abubakar. «Γι’ αυτό καταφέρνω να τα βγάζω πέρα με τις 86 συζύγους μου».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι σύζυγοί του τον ξεχώρισαν και τον επέλεγαν λόγω της φήμης του ως θεραπευτής.
«Δεν τις βρήκα εγώ. Αυτές ήρθαν σε μένα. Εγώ απλά σκέφτηκα ότι μου τις έστειλε ο θεός και έτσι τις παντρεύτηκα».

Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι υποστηρίζουν ότι ένας άντρας μπορεί να έχει μέχρι τέσσερις γυναίκες, δεδομένου ότι φέρεται σε όλες ισάξια.
Αλλά ο Abubakar δηλώνει ότι δεν υπάρχει τιμωρία που να αναγράφεται στο Κοράνι για όσους έχουν περισσότερες συζύγους.
«Το Κοράνι δεν αναγράφει κάπου ότι υπάρχει όριο στον αριθμό των συζύγων και είναι στην κρίση και την οικονομική και ψυχική δύναμη του καθενός να επιλέξει», ισχυρίζεται ο Νιγηριανός.
«Ο θεός δεν είπε ότι πρέπει να τιμωρηθεί όποιος άντρας έχει πάνω από 4 συζύγους. Αντίθετα, είπε ότι πρέπει να τιμωρηθεί όποιος άντρας διαπράξει μοιχεία».

«Θεού θέλημα»
Οι περισσότερες σύζυγοι του Abubakar έχουν το ένα τέταρτο της ηλικίας του, ενώ κάποιες είναι μικρότερες ακόμα και από τα παιδιά του.
Κάποιες από τις γυναίκες είπαν ότι γνώρισαν τον Abubakar όταν τον επισκέφθηκαν για να τις γιατρέψει από κάποια ασθένεια.

«Μόλις τον επισκέφθηκα, μου πέρασαν οι πονοκέφαλοι», δήλωσε η Sharifat Bello Abubakar, η οποία όταν τον παντρεύτηκε ήταν 25 χρονών και εκείνος 74.
«Ο θεός μου είπε ότι έπρεπε να τον παντρευτώ και δόξα τον θεό τον παντρεύτηκα».

Η Ganiat Mohammed Bello είναι σύζυγος του «Baba» (όπως είναι το παρατσούκλι του Abubakar) εδώ και 20 χρόνια. Όταν πήγαινε γυμνάσιο, η μητέρα της την πήγε στον Abubakar για να την εξετάσει και μετά από λίγο καιρό της έκανε πρόταση γάμου.
«Τότε είχα πει ότι δεν μπορούσα να παντρευτώ έναν μεγαλύτερο άντρα αλλά εκείνος μου είπε ότι ήταν θέλημα θεού», δήλωσε η Ganiat, η οποία είχε παντρευτεί έναν άλλο άντρα, με το οποίο χώρισε και τελικά κατέληξε στον Abubakar.
«Είμαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο. Όταν παντρεύεσαι έναν άντρα που έχει άλλες 85 συζύγους, ξέρεις ότι ξέρει πώς να τις φροντίσει και πώς να τους φερθεί».

Χωρίς δουλειά
Ο Abubakar και οι σύζυγοί του δεν εργάζονται, επομένως δεν φαίνεται να έχει οικονομικούς πόρους για να συντηρήσει μία τόσο μεγάλη οικογένεια.
Ο ίδιος αρνείται να αποκαλύψει από πού βγάζει χρήματα για να καλύψει τα υπέρογκα έξοδα, την τροφή και τον ρουχισμό ολόκληρης της οικογένειας.
Για κάθε γεύμα, μαγειρεύουν τρεις 12κιλες σακούλες ρύζι, που αντιστοιχούν σε 610 Ευρώ την ημέρα.
«Όλα είναι από τον θεό», δηλώνει ο Abubakar.

Οι κάτοικοι του χωριού Μπίντα, όπου διαμένει η οικογένεια, ισχυρίζονται πως δεν γνωρίζουν από πού βρίσκει λεφτά για να συντηρήσει την οικογένειά του.
Σύμφωνα με μία από τις συζύγους, ο Abubakar βάζει κάποιες φορές τα παιδιά του να ζητιανέψουν για 200 νάιρα (1 Ευρώ), επομένως αν όλα τα παιδιά φέρουν από 200 νάιρα μαζεύεται ένα ποσό της τάξης των 193 Ευρώ.

Οι περισσότερες από τις συζύγους μένουν σε ένα άθλιο μισοτελειωμένο σπίτι στην Μπίντα, ενώ κάποιες μένουν στο σπίτι του Abubakar στο Λάγκος.
Ο ίδιος απαγορεύει στις συζύγους του ή στους ασθενείς του να πάρουν φάρμακα, ενώ ισχυρίζεται πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει ελονοσία.
«Όταν κάθεται κάποιος απέναντί μου, μπορώ να αντιληφθώ αμέσως από τι ασθένεια πάσχει και να τον γιατρέψω», ισχυρίζεται ο Abubakar.
Δεν μπορεί όμως να θεραπεύσει όλες τις περιπτώσεις, ενώ μία από τις συζύγους του, η Hafsat Bello Mohammed δήλωσε πως δύο από τα παιδιά της πέθαναν.
«Ήταν άρρωστα και εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στον θεό, αλλά ο θεός έκρινε πως είχε έρθει η ώρα τους».
Η ίδια ισχυρίστηκε πως οι περισσότερες γυναίκες του Abubakar τον βλέπουν ως τον επόμενο Μωάμεθ.
Για την ακρίβεια, ο Abubakar λέει ότι μιλάει στον Μωάμεθ και του περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις εμπειρίες του, δήλωση που θεωρείται αρκετά σοβαρή για τους μουσουλμάνους.

«Αυτό είναι αίρεση. Ο Abubakar είναι αιρετικός», σχολιάζει ο Ustaz Abubakar Siddique, ιμάμης στο τζαμί του Αμπούτζα.

Ενημέρωση
Ο Αμπουμπάκαρ, αντιμετώπιζε τη θανατική ποινή βάσει της Σαρίας, του ισλαμικού νόμου που θεσπίστηκε και πάλι το 2000 στη βορειοδυτική Νιγηρία.

Μολονότι η θανατική ποινή ακυρώθηκε, ο Αμπουμπάκαρ αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο της έξωσης από το σπίτι του.

Νιγηριανά μέσα ενημέρωσης και το BBC είχαν πάρει συνέντευξη από τον Αμπουμπάκαρ μερικές εβδομάδες νωρίτερα και εκείνος είχε ισχυριστεί πως δεν προβλέπεται στο Κοράνι τιμωρία για όποιον έχει περισσότερες από τέσσερις συζύγους.

Ωστόσο το Νιγηριανό Ανώτατο Συμβούλιο Ισλαμικών Υποθέσεων αποφάνθηκε πως η Σαρία περιορίζει σαφώς τους άνδρες στις τέσσερις συζύγους.

Έτσι, ο 84χρονος Νιγηριανός με τις 86 συζύγους και τα 170 παιδιά αποδέχθηκε ένα διάταγμα των ισλαμικών αρχών το οποίο προβλέπει ότι πρέπει να διαζευχθεί τις 82 εξ αυτών, όπως κι έγινε τελικά.

Πηγή: pathfinder.gr (αναδημοσίευση από BBC).

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
  • Το πρόβλημα με το Ισλάμ (Σαμ Χάρις)
  • Το ιερό Κοράνιο
  • Γιατί εγκατέλειψα το Ισλάμ – Η δημόσια εξομολόγηση ενός Παλαιστίνιου άθεου
  • Ισλάμ, Μωάμεθ και Ισλαμισμός – Γνωριμία με το «δευτερότοκο» τέκνο τού Ιουδαϊσμού και «αδερφάκι» τού Χριστιανισμού
  • Η μισαλλοδοξία στο Κοράνι


  • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


    Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
    • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
    • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
    • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
    • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
    • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
    Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


    Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.




    Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
    • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
    • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
    • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
    • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
    • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
    • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
    • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
    • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
    Εικονίδια
    (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
    🙂
    &#x1F642;
    🙁
    &#x1F641;
    😉
    &#x1F609;
    😄
    &#x1F604;
    😜
    &#x1F61C;
    😠
    &#x1F620;
    🙄
    &#x1F644;
    😎
    &#x1F60E;
    😕
    &#x1F615;
    😵
    &#x1F635;

     
    Εναλλαγή σε εμφάνιση φορητής συσκευής