Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε

Μην τους είδατε…

  18/02/2011 | 302 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Στην πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ, για ένα μικρό διάστημα στις αρχές του καλοκαιριού, οι άνθρωποι μαστίζονται από έντομα που είναι τόσο μικρά ώστε διακρίνονται με δυσκολία. Οι κάτοικοι της περιοχής δανείστηκαν το όνομα των εντόμων από την γλώσσα των Ινδιάνων, των οποίων η λέξη σε μετάφραση σημαίνει «μην τα είδατε», δηλαδή ότι κανείς δεν μπορεί να τα δει.

Θα θέλαμε να εισαγάγουμε τον όρο «μην τα είδατε» αναφερόμενοι στους πραγματευτές της ελευθερίας. Όλους αυτούς δηλαδή που πραγματεύονται της ζωές και τις τύχες των ζώων –συμπεριλαμβανομένου και του ζώου-άνθρωπος- των φυτών και γενικά οτιδήποτε έχει κάποια χρηστική αξία στον πλανήτη…

Η αναφορά μας αυτή γίνεται σε δυο κύριες ομάδες πραγματευτών. Η μια είναι οι πολιτικοί, οι οποίοι πάντα υπόσχονται επί γης ευτυχία, ευημερία, τάξη και ασφάλεια. Σε αυτούς που είναι τόσο πεπεισμένοι για την αξία τους που σε προεκλογικές περιόδους υπόσχονται τα χίλια μύρια στον λαό. Ο λαός, παθητικός στη ζωή του και χωρίς αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, μεταβιβάζει την ευθύνη για τη ζωή του στον κάθε φωνακλά πολιτικό. Ο λαός διαλέγει τον «Φύρερ» ή τον «Μεσσία» του για να του καλύψει τα κενά του. Τελικά οι «Φύρερ» και οι «Μεσσίες» πάντα απογοητεύουν τον λαό. Η αγάπη του για αυτούς μετασχηματίζεται σε μίσος και πολλές φορές γίνονται βορά στα νύχια του λαού, αιώνες τώρα. Οι οικονομικές και κοινωνικές συγκρούσεις είναι ακριβές αντίγραφα των τότε συγκρούσεων: Αυτοκράτορες, ξένοι κυβερνήτες, υποδουλωμένο έθνος, βαρείς φόροι, εθνικό μίσος, θρησκευτικός ζήλος, συνεργασία των ηγετών του σκλαβωμένου λαού με τους κατακτητές, πονηριές, διπλωματίες κι όλα τα σχετικά.

Είναι ώρα ο λαός να σταματήσει να μεταβιβάζει την ευθύνη στο κάθε τυχάρπαστο και να δολοφονεί τον κάθε Χριστό που δεν του έδωσε τον Παράδεισο χωρίς να κουνήσει το δακτυλάκι του.

Κάποτε για όλα τα δεινά έφταιγαν οι χριστιανοί, αργότερα οι παγανιστές, στον Μεσαίωνα οι μάγισσες και κάτι τρελοεπιστήμονες σαν το Γαλιλαίο, μετά οι Ινδιάνοι, ύστερα οι κομμουνιστές, ύστερα οι καπιταλιστές, αργότερα οι φασίστες, μετά οι Εβραίοι, μετά οι μαύροι, μετά οι τσιγγάνοι και οι ομοφυλόφιλοι, κάποια στιγμή οι συσκευές οργόνης και τα βιβλία της Οργονομίας, μετά οι χίπηδες, αργότερα ο ΙRA, οι Βάσκοι αυτονομιστές και το P.L.O., αργότερα οι μασόνοι, ύστερα οι Ταλιμπάν, στις μέρες μας οι γιάπηδες και τα golden boys.

Ευτυχώς πάντως που σε κάθε περίπτωση εμείς δεν ευθυνόμαστε ποτέ και για τίποτα! Κάτι σαν τις πέτρες ή…τα γιδοπρόβατα ας πούμε… Το σύστημα είναι ένοχο (το είπε κι ο Καζαντζίδης) και βρόμικο αλλά εμείς -τα συστατικά και τα προϊόντα του ταυτόχρονα- αθώοι και καθαροί!

Πίσω στο θέμα μας, άλλοτε τα έντομα ΜΗΝ-ΤΟΝ-ΕΙΔΑΤΕ- γίνονται καπνός σαν τον προηγούμενο «Φύρερ-Μεσσία» μας, τον Κωστάκη Καρ αμαν αλή..

Η άλλη ομάδα πραγματευτών είναι τα έντομα ΜΗΝ-ΤΟΝ-ΕΙΔΑΤΕ- ιεροκήρυκες. Αυτοί είναι μέλη της μοναδικής ασφαλιστικής εταιρίας που υπόσχεται απολαβές «μετά θάνατον». Επίσης τους έχει ανατεθεί από τη ομάδα των πολιτικών ΜΗΝ-ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ- να προετοιμάσουν τις μάζες για να τις αναλάβει όταν έχουν δικαίωμα ψήφου και μετά. Με τον θεσμό της «ψυχαναγκαστικής οικογένειας», οι ιεροκήρυκες ευνουχίζουν πνευματικά τους υποτελείς τους.Οι υποτελείς γίνονται πειθήνια όντα αρχικά στον αυταρχικό πατέρα ή μάνα τού σπιτιού. Μόλις νιώθουν τελικά τι εστί «αμαρτία», ο πατέρας του σπιτιού έχει έναν δυνατό σύμμαχο.Τον επουράνιο πατέρα «Θεό» που βλέπει «αν είσαι καλό παιδί» και θα σε τυφλώσει αν ακουμπάς τα γεννητικά σου όργανα… Αν θες να κάνεις έναν ταύρο ή ένα ζώο δούλο σου, του κόβεις τα γεννητικά όργανα… Ο πατέρας και ο πατέρας Θεός προετοιμάζουν το παιδί να σκύβει το κεφάλι στο Πατέρα-Πολιτικό στο Πατέρα-Μπατσό, στο Πατέρα-Αφεντικό κ.λπ. κ.λπ.

Θα θέλαμε λοιπόν να εισαγάγουμε τον όρο «ΜΗΝ-ΤΟΝ-ΕΙΔΑΤΕ» στους πραγματευτές της ελευθερίας κάθε έθνους, θρησκείας και αποστροφής, που σκοπός τους είναι να υπονομεύουν την ανθρώπινη ζωή και εργασία. Συμπεριφέρονται και αυτοί όπως αυτά τα έντομα. Με άλλα λόγια είναι σαν να πιστεύουν ότι κανείς δεν θα τους δει – άλλωστε δεν θέλουν να φαίνονται- ή νομίζουν ότι πράγματι δεν τους βλέπουμε. Μερικοί από μας, όμως,έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε πως να τους βλέπουμε και τους απαντούμε ότι «εμείς σας είδαμε» . Ελπίζουμε ότι οι «εμείς σας είδαμε» θα γίνουν γρήγορα περισσότεροι και ισχυρότεροι από τους «μην τους είδατε» και τελικά θα τους κατεβάσουν από τη δημόσια σκηνή αυτού του πλανήτη χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν στη χρήση εντομοκτόνου DDT. Δηλαδή η περιθωριοποίηση των «μην τον είδατε» μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να χρειαστεί κανείς να καταφύγει σε βίαιες μεθόδους αλλά κυρίως χρησιμοποιώντας σαν όπλο του την αλήθεια.

Θα δώσουμε ένα σύντομο, χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ενεργούν οι «μη τους είδατε» για να βοηθήσουμε να γίνουν αντιληπτοί από τους «εμείς τους είδαμε».

Πρώτον: Oι «μην τους είδατε» καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να φανούν δίκαιοι σε όσους σκέφτονται δίκαια και ορθολογικοί προς τους ορθολογικά σκεπτόμενους και μερικές φορές τα καταφέρνουν. Το ποιοτικό χαρακτηριστικό που τους ταυτοποιεί, είναι πως δεν έχουν σαν κίνητρο να είναι ορθολογικοί, αλλά μόνο να φαίνονται, έτσι ώστε να κρύβουν με τον πιο δόλιο τρόπο ότι είναι στην πραγματικότητα άδικοι και καταστροφικά παράλογοι.

Δεύτερον: To κίνητρο των «μην τους είδατε» για την συγγραφή ενός άρθρου, δεν είναι η αναζήτηση της αλήθειας ούτε η αποτίμηση των στοιχείων που συνηγορούν ή αντιτίθενται στο θέμα, αλλά η με κάθε μέσο καταστροφή της υπόληψης του θύματος. Συνακόλουθα οι «μην τους είδατε» θα συντάξουν όλο το υλικό που στρέφεται εναντίον του θύματος της δυσφήμησης με τέτοιο τρόπο και θα τον συνθέσουν τόσο αριστοτεχνικά, ώστε κανείς αναγνώστης να μη διανοηθεί να ανατρέξει στις πηγές προέλευσης τους και να διαπιστώσει αν τα στοιχεία με τα οποία έξυπνα συνυφαίνεται η διαστρέβλωση βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα ή όχι. Σε αυτή την κατηγορία είναι και κάποιοι χριστιανοί απολογητές που είναι ένα καλό παράδειγμα «μη τους είδατε» και τους ενώνει αυτός ο αισχρός σαδιστικός οίκτος προς τους «εμείς σας είδαμε».

Δεν θα υποκύπτουμε όμως, διότι αυτή η συλλογιστική είναι παραπάνω από ύποπτη. Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί οι «μη τους είδατε» αντί να συμμετέχουν στις νέες ανακαλύψεις και να διδάσκονται από αυτές, συνεχίζουν να επιβουλεύονται κάθε πρωτοποριακή ερευνητική διαδικασία και συχνά επιτυγχάνουν την καταστροφή της. Μέχρι σήμερα επαφίεται στις επόμενες γενιές να καταδικάσουν ως «στενοκεφαλιά», «φθόνο» , ή κερδοσκοπικά συμφέροντα» αυτή τη συμπεριφορά.

(Το άρθρο είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Βίλχελμ Ράιχ «Συγκινησιακή Πανούκλα»)

Γιάννης Νιάνιος

image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
  • Πελατειακές σχέσεις – Κράτος και πολίτες, Εκκλησία και πιστοί, κοινωνία και «φακελάκι»
  • Περί των ελίτ, της πάλης των τάξεων και του δυσοίωνου μέλλοντος
  • Τα άλματα της ιατρικής επιστήμης στην Ελλάδα
  • Λεξικό όρων της οικονομικής κρίσης
  • Κριτήρια δημοκρατικής οργάνωσης


  • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


    Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
    • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
    • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
    • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
    • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
    • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
    Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


    Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.




    Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
    • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
    • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
    • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
    • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
    • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
    • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
    • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
    • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
    Εικονίδια
    (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
    🙂
    &#x1F642;
    🙁
    &#x1F641;
    😉
    &#x1F609;
    😄
    &#x1F604;
    😜
    &#x1F61C;
    😠
    &#x1F620;
    🙄
    &#x1F644;
    😎
    &#x1F60E;
    😕
    &#x1F615;
    😵
    &#x1F635;

     
    Εναλλαγή σε εμφάνιση φορητής συσκευής